Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat když mi praskla struna na kytaře?

Od: jake odpovědí: 14 změna:

Zdravím, nedávno jsem obdržel od kamaráda kytaru. Jsem naprostý nováček a podle internetu jsem se ji snažil bez ladičky naladit, což mi docela šlo, ale jedna struna mi později praskla. Stačí, kdybych zašel do obchodu s hudebním vybavením a řekl jim, že pořebuji nové struny? Nebo by po mě chtěli bližší info?

Jak říkám, jsem naprostý nováček, tak mě omluvte ;)

Díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Struny na kytaře jsou označeny znaky podle tónu E,A ,D, G,H, E.Pokud jste pravák (mačkáte struny levou rukou), tak nejsilnější je nahoře E, pod ní A , pak D a tak dál. A pokud vám praskla konkrétní struna, tak není nutné kupovat všechny, ale pouze tu prasklou. Co se týká typu struny (nejsou všechny stejné), nejlépe si vemte s sebou tu prasklou. A zrovna si kupte i ladičku.

jake
hodnocení

Jsem pravák a praskla mi hned ta pod horním E. Zítra ji skočím dokoupit. Díky!

Tady třeba ještě pár informací o strunách na kytaru a jejich výběru. Jinak na netu si vyhledej i víc.

recenzer.cz/...

jake
hodnocení

Tyjo, teď jsem si to přečetl a vůbec nevim co jim tam řeknu :D

Vezmu si s sebou tu starou strunu, jestli ji teda dokážu z kytary nějak sundat :D

hodnocení

1x

Nejsem kytarista a už z Dikobrazu (F.R.Čech, Ruský týden) vím, že jsou struny které praskají poměrně často a struny které nepraskají NIKDY. Ale slyšel jsem od některých odborníků že starší byť naladěná struna má malinko jiný zvuk a je lepší měnit naráz celou sadu

Začátečník to nepozná.

hodnocení

1x

Dobrý den,vezměte si sebou strunu do obchodu,pokud nevíte zda máte kovové či jiné,které jsou pouze dovoleny na uršitý druh kytary,prostě všude kovové dát nemůžete..Kupte si ladičku,to není ostuda a je to pohodlnější.Není uplně běžné,když ám praskne struna v horní části,pokud jste je měl nové.Možná že přece jen jste více utáhl..Vůbec nic se nestane,když vezmete i kytaru do hudebnin,sebou,poradí,i struny někde vám ochotně natáhnou.

jenda22
hodnocení

0x
Ladicka stoji par korun. Myslim elektronicka. Bez ni struny pretahnete a budete zase na zacatku.
A aplikace do mobilu je dokonce zadarmo.
jenda22

To není ono. Provedení přímo na kytaru je malinké a skvělé.

Jasně že je, ale pro naprostého začátečníka, na to aby nepřetáhl struny, to bohatě stačí. A nemusí zatím nic kupovat. Třeba za týden kytaru odloží a už na ni nesáhne.

makk
hodnocení

0x

Nemusíš kupovat všechny, jde koupit i jednotlivě (aspoň dříve to šlo). Takže v první řadě musíš vědět, jakou strunu potřebuješ (např. E) a pak ještě typ. Já bych si jako nováček koupil strunu(y) na nějakém e-shopu podle ceny a bylo by. Časem se zorientuješ a zjistíš, co ti nevíc vyhovuje.

mil®
hodnocení

0x

Je dobré vyměnit(natáhnout) nové struny všechny. Ale jde koupit i jednotlivě. Nejlepší je, si vzít kytaru s sebou a v hudebninách kde prodávají kytary ochotně poradí. Přeju krásný muzicírování. *palec2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]