Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nedávno jsem obdržel od kamaráda kytaru. Jsem naprostý nováček a podle internetu jsem se ji snažil bez ladičky naladit, což mi docela šlo, ale jedna struna mi později praskla. Stačí, kdybych zašel do obchodu s hudebním vybavením a řekl jim, že pořebuji nové struny? Nebo by po mě chtěli bližší info?
Jak říkám, jsem naprostý nováček, tak mě omluvte ![]()
Díky
Struny na kytaře jsou označeny znaky podle tónu E,A ,D, G,H, E.Pokud jste pravák (mačkáte struny levou rukou), tak nejsilnější je nahoře E, pod ní A , pak D a tak dál. A pokud vám praskla konkrétní struna, tak není nutné kupovat všechny, ale pouze tu prasklou. Co se týká typu struny (nejsou všechny stejné), nejlépe si vemte s sebou tu prasklou. A zrovna si kupte i ladičku.
Tady třeba ještě pár informací o strunách na kytaru a jejich výběru. Jinak na netu si vyhledej i víc.
Dobrý den,vezměte si sebou strunu do obchodu,pokud nevíte zda máte kovové či jiné,které jsou pouze dovoleny na uršitý druh kytary,prostě všude kovové dát nemůžete..Kupte si ladičku,to není ostuda a je to pohodlnější.Není uplně běžné,když ám praskne struna v horní části,pokud jste je měl nové.Možná že přece jen jste více utáhl..Vůbec nic se nestane,když vezmete i kytaru do hudebnin,sebou,poradí,i struny někde vám ochotně natáhnou.
Je dobré vyměnit(natáhnout) nové struny všechny. Ale jde koupit i jednotlivě. Nejlepší je, si vzít kytaru s sebou a v hudebninách kde prodávají kytary ochotně poradí. Přeju krásný muzicírování. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.