Dobrý den, můj otec mi řekl, že by se rád nechal oddlužit, ale potřebuje můj souhlas ( jelikož mi platí výživné a má na něm taky velký dluh, jelikož dřív neplatil). Říkal ale, že na placení výživného a tak to nebude mít vliv. Osobně nemám nějak problém mu to povolit, i když nemáme dobrý vztah, ale vůbec se mi nechce mu věřit, že to nemá na placení výživného vliv(proč by pak potřeboval moje povolení). Proto bych se rád zeptal, jestli nevíte, jak to je doopravdy. Samozřejmě si o tom zjistím sám něco na internetu, ale každá rada dobrá. Děkuji všem za užitečnou odpověď. PS: výživné je vymáháno exekučně.
Není to pravda, co píše výše, výživné se v insolvenčním řízení hradí přednostně a v plné výši. Ale chce to samozřejmě projednat možná s insolvenčním správcem.
Oddlužení na výživné nebude mít žádný vliv a bude se hradit v plné výši, a to jak běžné výživné, tak i to dlužné. Nevím nic o tom, že by byl potřeba k oddlužení nějaký souhlas vyživované osoby - to se asi otec spletl nebo to nějak špatně pochopil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.