Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V Německu mne nepustili do OC

Od: leonka odpovědí: 19 změna:
Měla jsem očkování, PCR test, ale místo respiratoru nanoroušku.Řekli mne "raus."Májí na to právo mne z obchoďáku vyrazit, když nanorouška chrání též

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

13x

Platí JEJICH předpis, nikoliv vaše domněnka!

marouf
Pokuď vím tak nanorouška má certifikát o ochraně a splňujících norem pro zachycení virových částic na velmi vysoké úrovni srovnatelné s respiratorem nejvyšší třídy ffp3.Nevidím,též důvod proč laboratorní atestatace není akceptována mezinárodně.Vždy se píše u nás na dveřích vstup respiratorem třídy ffp2 nebo nanorouškou.

hodnocení

10x

Nevěřím že paní ukázala všechny náležitosti mimo diskutabilní roušku a byla rovnou hanlivě vykázána jedním slovem Raus.

Raus/Ven je už dost tvrdé a nekompromisní slovo.Určitě kontrola nejdříve paní říkala a vysvětlovala že jí mile ráda pustí ale je potřeba použít takový respirátor který splnuje jejich nařízení.

A ted si dovedu představit jak paní držkovala a držkovala a držkovala a vyskakovala si a dohadovala se...

No a pak už hoolt někomu došli nervy a bylo to RAUS co jinýho s ječící hysterkou.

sirokko
hodnocení

6x

Nedivte se. V historickém kontextu německých dějin má tento národ svá specifika, co se slova "Raus" týče. Je to jejich národní folklor. Němci se domnívají, že mají právo rozhodovat o čemkoli.

"O tom, kdo je Žid, rozhoduji já (H. Göring).

jp

Co sem pletete Goringa? To sem nepatří. Moc koukáte na válečné filmy.

Někteří Němci se domnívají, že mají právo rozhodovat o čemkoli. A jak vidno, v každém Čechu kousek Němce. Což se u některých postižených projevuje tak, že kecají kdykoli a k čemukoli i když je to úplně mimo mísu.

Nic proti citátům, ale je potřeba si správně vybrat. Ordnung muss sein...

hodnocení

5x
No zeptám se jinak. Respirátor dnes stojí desetikorunu. Pokud by podle rady nějakého antivaxera právo neměli na něm trvat, co hodláte jako dělat? Odpoklonkujete se pryč? Uděláte zcénu, budete se zarytě dohadovat, že Pepík říkal... Necháte si pak dát tučný flastr od policie, která si na problémistovi aus tschechien nejspíš ráda zgustne? Řešení je na snadě a stojí zmíněných deset korun...

buba
hodnocení

4x

Zdravím, myslím, že mají. Pokud je vyloženě předepsaný respirátor, tak myslím, že mají.

mate59
hodnocení

4x

Jestli je tam povolen vstup pouze s respirátorem, tak ano.

eman
hodnocení

2x
Ano, mají.

zor
hodnocení

2x
V OC se jen drželi nařízení, které tam oni mají.

hodnocení

2x

Protipandemická opatření jsou v gesci jednotlivých spolkových zemí (např. pravidla pro nošení roušek/FFP2 respirátorů), které s ohledem na vývoj infekce přijímají svá vlastní nařízení.

Německo · /... naposledy aktualizováno v pátek 3. prosince 2021 (17:00)

hodnocení

2x

Jejich země, jejich obchod, jejich nařízení. Pokud ho nějakým způsobem porušujete či nesplňujete... mají na to právo.

hodnocení

0x

Nanorouška funguje stejně, jako kapesník. Asi jim to nestačí.

hodnocení

0x

U nanoroušky se špatně dokazuje, že je "nano".

tabletka*

U nanoroušky mají prodejci vždy k dispozici na webu certifikát, jaké má nanorouška parametry. No a jestli si někdo kupuje "nano"roušky na trhu, tak holt má smůlu. Právem.

Ale jak chcete někde v obchodě dokázat, že ta vaše (např.) rouška je opravdu ta, kterou nabízí dotyčný prodejce na webu? Někteří falšují i ty nášivky a našívají je na obyč. látkové roušky. V laboratoři by se to určitě dalo prověřit, ale takové možnosti žádná kontrola v prodejně nemá.

tabletka*

Moje paranoia má své limity. Za informace na webu a výrobek ručí dodavatel a víc mě nezajímá.

Tady nejde o vás ani o mě (já takové věci také neřeším), nýbrž o zmíněnou kontrolu v německém OC. U nás by nad tím nejspíš mávli rukou - nesetkala jsem se s tím, že by to někdo jakkoli prověřoval. Osobně bych ale nikam do zahraničí s nanorouškou (a bez respirátoru) nejela, právě proto, že se mi nechce řešit případné zbytečné problémy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]