Nejste přihlášen/a.
Nevěřím že paní ukázala všechny náležitosti mimo diskutabilní roušku a byla rovnou hanlivě vykázána jedním slovem Raus.
Raus/Ven je už dost tvrdé a nekompromisní slovo.Určitě kontrola nejdříve paní říkala a vysvětlovala že jí mile ráda pustí ale je potřeba použít takový respirátor který splnuje jejich nařízení.
A ted si dovedu představit jak paní držkovala a držkovala a držkovala a vyskakovala si a dohadovala se...
No a pak už hoolt někomu došli nervy a bylo to RAUS co jinýho s ječící hysterkou.
Nedivte se. V historickém kontextu německých dějin má tento národ svá specifika, co se slova "Raus" týče. Je to jejich národní folklor. Němci se domnívají, že mají právo rozhodovat o čemkoli.
"O tom, kdo je Žid, rozhoduji já (H. Göring).
Protipandemická opatření jsou v gesci jednotlivých spolkových zemí (např. pravidla pro nošení roušek/FFP2 respirátorů), které s ohledem na vývoj infekce přijímají svá vlastní nařízení.
Německo · /... naposledy aktualizováno v pátek 3. prosince 2021 (17:00)
U nanoroušky mají prodejci vždy k dispozici na webu certifikát, jaké má nanorouška parametry. No a jestli si někdo kupuje "nano"roušky na trhu, tak holt má smůlu. Právem.
Ale jak chcete někde v obchodě dokázat, že ta vaše (např.) rouška je opravdu ta, kterou nabízí dotyčný prodejce na webu? Někteří falšují i ty nášivky a našívají je na obyč. látkové roušky. V laboratoři by se to určitě dalo prověřit, ale takové možnosti žádná kontrola v prodejně nemá.
Moje paranoia má své limity. Za informace na webu a výrobek ručí dodavatel a víc mě nezajímá.
Tady nejde o vás ani o mě (já takové věci také neřeším), nýbrž o zmíněnou kontrolu v německém OC. U nás by nad tím nejspíš mávli rukou - nesetkala jsem se s tím, že by to někdo jakkoli prověřoval. Osobně bych ale nikam do zahraničí s nanorouškou (a bez respirátoru) nejela, právě proto, že se mi nechce řešit případné zbytečné problémy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.