Nejste přihlášen/a.
Váš dotaz je naprosto nelogický. Na katastr vložíte zástavní listinu. Jestli o hypotéku žádal Tonda či Alena, nebo oba dohormady nikoho nezajímá a taková věc se nezapisuje.
-
Neznáme součásnou vlastnickou strukturu nemovitosti, známe jen budoucí (manželka jako jediný vlastník)
zřejmě po vypsání všech současných majitelů a zápisu manželky dojde k zatížení nemovitosti hypotékou, že?
Vy budete jen ručitelé
v katastru bude zapasán vlastník nemovitosti a nemovitost bude omezena zástavním právem smluvním a dále právy na kterých se smluvně domluvíte a zavážete.
Do katastru vložíte zástavní smlouvu a teprve z ní - po jejím vkladu se může vaše Švagrová dozvědět asi podrobnosti, co jí nechcete říct. Pochybuji, že by takové věci věděla a znala, ale pokud bude všechno chtít znát, tak si najde ADVOKÁTA, tak ten jí všechny informace z katastru za nějaký litřík vytáhne.
--- jen tak okolo ---
Víte ono je všechno laláč a sranda a všechno je super, ale jednou až rodiče zavřou oči, můžete odejít z dědického řízení s vašimi sourozenci jako doživotní nepřátelé a vše co bylo zalito sluncem a dobrodrůžo vzpomínky z dětství vezmou za své.Ony mohou nakonec takové ty různé já na mámu - máma na mě, brácha už má - tak nic ... nebo třeba zápočty darů a jiné špeky o kterých se vám ani nesní hezky u dědictví vyplavat. Tam, přesně tam se to všechno stane.
Hodně štěstí. Ať se vám to o moc neprodraží, já když viděl některé ceny za matroš ... tak mě braly mory. Doba už nebude jednoduchá.
Záleží na smlouvě -jestli jsou další osoby jen spoludlužníci bez zástavy nebo ručí ještě svou další nemovitostí - to by pak šlo na více nemovitostí oněch více zástav.
Pokud jenom ručí s doložením příjmů a zástava je jen na onu nemovitost, KN uvede jako majitele jednoho člověka, další ručitelé nikde nebudou, jenom na smlouvě o úvěru.
Na katastru se smlouva zapíše na LV majitele nemovitosti, které se to týká. Jestli je jako výlučný vlastník manželka, bude to na jejím LV, pokud to máte v SJM, bude to na vašem LV... prostě a jednoduše na LV toho, čí je ta nemovitost.
Kdo je ve smlouvě veden jako ručitel je katastru vpodstatě jedno, protože zástava je na nemovitost, nikoliv na člověka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.