Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem dostal od "své" banky FIO informaci o možnosti zakoupení jimi vydaných dluhopisů. Příručka má 193 stran,což pro mne jako "obyčejného" seniora představuje docela velké čtení a s pochopením už je to horší. Protože nám současná inflace peníze,které jsme střádail na důchod docela znehodnocuje, uvažuji o této možnosti. Jaký máte na tuto situaci názor? Děkuji
já osobně do nich nejdu, nějaká kratší debata se o nich vede zde, posledních pár příspěvků:
p2pforum.cz/...
Pokud někdo radí investici do podílových fondů někomu, kdo je zjevně hlouběji neznalý problematiky, není to myslím úplně dobře...
Co se týče dluhopisů FIO, tak by to mohla být rozumná investice - i když spíše dlouhodobá. Je tam pevný zaručený úrok a záruka výplaty nominální hodnoty po šesti letech. Pět procent je při dnešních úrokových sazbách pořád velmi dobré. Prakticky jediným nebezpečím je případný krach emitenta. To samozřejmě nikdo nezaručí, ale doposud se FIO vždy chovala velice odpovědně a expanduje pomalu, ale jistě.
Myslím ale, že už to stejně není aktuální, protože celá tranše 600 mil. už je asi rozprodaná (velmi rychle, takže to i ostatní investoři berou jako investici dobrou). Ale osobně si myslím, že určitě budou další a toto byl od FIO jen takový první výkop...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.