Nejste přihlášen/a.
Vlastní nevlastní, jednou se dostaly vnučky k vám do rodiny a bylo by opravdu hezké nedělat rozdíly. S druhou babičkou se nesrovnávejte, jste lepší. Já bych dávala všem stejně
To je hezký Souhlasím, vždyť děti nemůžou za to, že jsou nevlastní/vlastní, za to můžou jejich rodiče (a teď nemyslím nikoho konkrétního), proč by za to tedy měly pykat? Pokud jsem jednou dávala a mám toho dotyčného ráda, tak s dárky nepřestanu a budu se k němu chovat tak jako dřív
a že babička dává jen "některým" vnoučatům o ní něco vypovídá
Syn vás nemá co "seřvávat" - ale tam už asi bude na výchovu pozdě.
Rozlišovat vlastní/nevlastní a argumentovat druhou babičkou je fuj vůči těm dětem. Hlavně když jste je doteď brala stejně - to jim budete říkat: "Vaše babička naší Marjánce nic nedává, tak já vám nedám taky"?
A ano - bude to "blbé".
Hezké Vánoce Vám přeju.
Jestliže vnučky, vlastní nevlastní, máte rád a chcete je potěšit, udělat jim radost, nestarejte se o nic okolo a dárečky, pro potěšení, dejte. A nějaké řeči, jak to je jinde, ihned utněte a nedělejte si zbytečně těžkou hlavu. Je to každého věc a každý má nebo nemá svůj důvod. Vy buďte hodným a laskavým dědečkem.
Oprava s omluvou: hodnou babičkou.
Kašlete na druhou ,,bábu,,vy jste ta lepší babička,děti nemůžou za to zda jsou vlastní nebo nevlastní. Berou vás jako vlastní babičku a určitě vás mají rády. Dávejte jim co můžete a neřešte druhou lakomou babku.
Syn vás seřve?
To snad ne, vysvětlete mu jasně a zřetelně, jak se věci mají.
Pouze ve zkratce, že je vám to líto...
Samozřejmě nevlastním vnučkám kupte to, co té své vlastní.
Ty děti za to nemohou a dotyčná paní ať se konečně chytne za svůj rypáček
Zdravím. Chápu to tak, že tu nechcete srovnání, zda jste lepší babička a ta 2. horší. Mám pocit, že vás těší, že děláte cizím holčičkám radost, ale zároveň vás trápí, že vaší vnučce, ti cizí, radost nedělají a klidně ji opakovaně nechávají bez dárků. Sedí tam u stromečku a jako jediná nedostane nic. Musí jí být velmi smutno. A přesně chápu, že se vám to nelíbí a vnučky je vám líto. Ale asi byste si měla promluvit se synem. A říct jemu, že pokud vaše vnučka u těch druhých nedostává nic, ty jejich zas přestanou dostávat u vás. Ať syn "zařídí" radost všem dětem, ne jen těm jejich. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.