Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dát dárky nevlastním vnučkám?

Od: babicka* odpovědí: 17 změna:
Syn má novou ženu, která má 2 dcery. vlastně už 5 let jsou spolu, ale teď jsem se dozvěděla, že jeho dcera, má vnucka, nedostává od nové babičky žádné dárky na Vánoce. Já těm holkám kupuji dárky za stejnou hodnotu, beru je jako vlastní, ale když mi teď vnučka řekla, že ona nic nedostává, už se mi jim kupovat nechce. Vždycky dostaly třeba malovatka, věci do vytvarky, lepitka, školní batoh. Všechny vnucky jsou stejně staré. Nebude blbé, ldyz letos dostane každá nevlastní vnučka jen 1 symbolický dárek? Syn mě sice seřve, že jsem lakomá, ale mám protiargument s tou druhou babkou.
Na Vánoce k nim jezdí všichni 25., k nám 26. přijede někdy s dětmi, někdy ne, letos myslím přijede bez těch děti, budou u exmanžela (svého taty)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

15x

Vlastní nevlastní, jednou se dostaly vnučky k vám do rodiny a bylo by opravdu hezké nedělat rozdíly. S druhou babičkou se nesrovnávejte, jste lepší. Já bych dávala všem stejně:)

hodnocení

8x

Určitě dáreček dejte, jak patrno z Vašeho textu, byl by od srdce a to se cení!

hodnocení

8x

Neřešte, všechny děti jsou stejné, jsou to DĚTI a Vy jste, jak vidno, DOBRÁ BABIČKA! Tak takovou zůstaňte, a neřešte z kterého hnízda které dítě je. Přeji Vám i jim krásné vánoce a radost Vám i jim i všem kolem!

hodnocení

6x
To myslíte važně?
Ja mam tři nevlastni dcery a jednoho vnoučka
S matkou dcer sem se rozešel bude to rok
Hanbou bych se propad na dno pekla kdybych jim neudelal pěkný vánoce
A hadejte kdo tech darkú ode mne dostane nejvíc?
Ano prave múj nevlastní 4 letej vnouček
alena2021

To je hezký *srdce* Souhlasím, vždyť děti nemůžou za to, že jsou nevlastní/vlastní, za to můžou jejich rodiče (a teď nemyslím nikoho konkrétního), proč by za to tedy měly pykat? Pokud jsem jednou dávala a mám toho dotyčného ráda, tak s dárky nepřestanu a budu se k němu chovat tak jako dřív *pusa* a že babička dává jen "některým" vnoučatům o ní něco vypovídá *bzum*

smetana
hodnocení

5x
Buďte lepší babičkou buďte lepší než ona vnučky si to budou do smrti pamatovat jakou měli skvělou babičku *palec*

hodnocení

3x

Syn vás nemá co "seřvávat" - ale tam už asi bude na výchovu pozdě.

Rozlišovat vlastní/nevlastní a argumentovat druhou babičkou je fuj vůči těm dětem. Hlavně když jste je doteď brala stejně - to jim budete říkat: "Vaše babička naší Marjánce nic nedává, tak já vám nedám taky"?

A ano - bude to "blbé".

Hezké Vánoce Vám přeju.

tabletka*
hodnocení

2x

Protiargument? Že když je jedna babička pitomá, tak budu taky? Nedělejte to.

liska5
hodnocení

2x

To snad né! Děcka za to nemohou, v jaké jsou situaci. Mám 10 vnoučat, z toho 3 jsem vyvdala a jedno vyženil syn. Všichni mi říkají babičko a dávám všem stejně. A co kde jim dá jiná babička, je mi fuk.

hodnocení

1x

Jestliže vnučky, vlastní nevlastní, máte rád a chcete je potěšit, udělat jim radost, nestarejte se o nic okolo a dárečky, pro potěšení, dejte. A nějaké řeči, jak to je jinde, ihned utněte a nedělejte si zbytečně těžkou hlavu. Je to každého věc a každý má nebo nemá svůj důvod. Vy buďte hodným a laskavým dědečkem.

doplněno 17.12.21 06:55:

Oprava s omluvou: hodnou babičkou.

hodnocení

1x

Kašlete na druhou ,,bábu,,vy jste ta lepší babička,děti nemůžou za to zda jsou vlastní nebo nevlastní. Berou vás jako vlastní babičku a určitě vás mají rády. Dávejte jim co můžete a neřešte druhou lakomou babku. ;);)

janajezibaba1
hodnocení

0x
Podle mě je to naprosto v pořádku :)

tomas13
hodnocení

0x
Slovem klasika "když by Pepík skočil z okna, tak skončíš taky?" Takže nebude bába lakomá a neřešit kdo jinej jak dává...

bz*
hodnocení

0x

Přece si nenecháte zkazit vánoce smutkem dětí.

jirkazxc
hodnocení

0x
Dejte tak, aby všichni dostali od obou babiček stejně. Tj. Něco navíc těm, co od druhé nedostali.

hodnocení

0x

Syn vás seřve? *sok*
To snad ne, vysvětlete mu jasně a zřetelně, jak se věci mají.
Pouze ve zkratce, že je vám to líto...
Samozřejmě nevlastním vnučkám kupte to, co té své vlastní.
Ty děti za to nemohou a dotyčná paní ať se konečně chytne za svůj rypáček :-D

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Chápu to tak, že tu nechcete srovnání, zda jste lepší babička a ta 2. horší. Mám pocit, že vás těší, že děláte cizím holčičkám radost, ale zároveň vás trápí, že vaší vnučce, ti cizí, radost nedělají a klidně ji opakovaně nechávají bez dárků. Sedí tam u stromečku a jako jediná nedostane nic. Musí jí být velmi smutno. A přesně chápu, že se vám to nelíbí a vnučky je vám líto. Ale asi byste si měla promluvit se synem. A říct jemu, že pokud vaše vnučka u těch druhých nedostává nic, ty jejich zas přestanou dostávat u vás. Ať syn "zařídí" radost všem dětem, ne jen těm jejich. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]