Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, od 18.10 jsem byla na neschopence, ukončeno 13 prosince. V listopadu mi přišla náhrada mzdy od zaměstnavatele za 18 - 31. říjen. Dnes mi přišly na účet peníze od sociálky a je u toho poznámka nemocenské za 1 - 23 listopad. Myslela jsem, že celé nemocenské se vyplácí za celý měsíc, případně přijde najednou až po ukončení? 23. listopadu jsem byla na kontrole u lékařky, je možné, že zadala do systému něco jako vyplacení zálohy k tomuto dni? Nic mi neřekla. Je to taklhle vpořádku, zbytek přijde pak najednou, nebo to mám řešit?
Ano, od sociálky by měly přijít peníze za celý měsíc. Ale jde o to, jestli lékařka poslala na tu sociálku "lístek na peníze", tj. oznámení, že k 30.11. stále marodíte. Máte zřejmě elektronickou neschopenku, že. Možná na to zapomněla. O peníze samozřejmě nepřijdete, jen Vám tedy asi přijdou dohromady za období 24.11.-13.12. Ale můžete si na tu sociálku zavolat a zeptat se, za to nic nedáte.
Teď to tak je. Taky jsem se divila, že mi přišla jen část měsíce a proto jsem volala na sociálku a tam mě odkázali na doktorku. Mluvila jsem se sestrou a ta mi řekla, že se vyplácí vždy od data do data kontroly.Tzn. pokud jste byla na kontrole 23.11. , tak dr. poslala lístek na peníze. Kdyby poslala k 30.11. a vám se něco stalo 24.11. , tak by pozůstalí museli vracet přeplatek. Nic neřešte, peníze od 24.11. do 13.12. vám do vánoc dojdou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.