Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak platit kartou v Polsku

Od: hanss odpovědí: 10 změna:
Pojedu nakupovat do Polska.Mam debetní kartu Visa od č.spoř.Mužu tam s ní zaplatit je to výhodnější, než si peníze vyměnit tady.Kurs teď 1 zlotý 5.44kc.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Lépe vycházelo platit kartou v Polsku zlotými, než v korunách...Pokud se nemýlím, načtení karty, potvrdit červeným tlačítkem, zadat PIN a potvrdit zeleným...nebo opačně?...každopádně žádejte placení zlotými... pokladní vám poradí... Něco i tady.

hanss
hodnocení

Díky,pomohlo mi to.

I tady něco více...o DCC

inspa*
hodnocení

2x
Vetsinou to tak neni, banka te zdrbne o poplatky, pripadne zaplatis poplatky primo bance obchodnika jeste horsi. Lepe pokud to tva banka umoznuje prevadet penize na paralelni menu, vest ucty i v cizich menach. U me Revolut a Raifka. Ale i potom davat pozor v zahranici, aby ti to neuctovali na svuj prevod a platil jsi jejich menou ze sveho uctu

Mně právě před chvílí strhnul Booking.com přepočtené koruny místo správných zlotuvek. Takže i tam je nutno dávat pozor (ale nevím jak)

bz*
hodnocení

1x

Se ženou máme speci čipovou, pípací, embosovanou kartu se speci kurzem na nákupy v zahraničních měnách, která funguje všude po EU i v Asii a NEUVĚŘÍTE 3 km na západ nás neskutečně okradli díky nějakému zlodějskému systému:

Platíme nákup:

Píp ...pin

platba zamítnutá

Píp ... pin ...

platba zamíntnutá

Píp ... pin ...

platba zamítnutá.

Přišla paní, přepla platební strojek a na něm najednou svítila česká vlajka, já dal ano + zaplatit a doma jsme zjistili, že jsme byly neskutečně okradeni na směnném kurzu a nějakém poplatku.

Jinak vás musím upozornit, že ty neembosované karty českých bank někde NEAKCEPTUJÍ

Ve chvíli, kdy odsouhlasíte že platíte v korunách, jste přistoupili na směnný kurz který si stanovi vedení řetězce. To je oblíbená zlodějina všude po světě. Vsadím se že i ve vašem Albertu maji na kase cedulku že přijímají € v kurzu 23kč za Euro
V Polsku hlásím vždycky předem u kasy - Place kartou kredytowou i na zlotuwky a mám pokoj. Prodavačky v supermarketech jsou většinou slušné a vždycky se ptají jestli člověk chce na korony či zlote ale třeba na pupmpách si člověk musí dát větší pozor.
bz*

@totak

Dnes už to vím, *palec* ale tehdy to byl stres, plnej koš, lidi ve frontě. žena nervozní, proč nejde zaplatit. *bum*Měl jsem v nejhorším hotovky, ale ty se mě nechtělo dávat. najednou úleva - česká vlajka ... pí a bylo to. Před tím jsem totiž tankoval u italské pumpy, platil kartou, taky svítila česká vlajka, psalo to česky a to bylo úplně v pořádku - zaplaceno do haléře. V obchodě problém. Jednom jediným obchodě problém, do té oblasti jezím nakupovat často a nakupujeme v jiných obchodech, kde vše funguje ok.*cert*

Nojo o plným košíku v Biedronce mi něco vyprávěj :) Naposledy jsme jeli manželčiným hundajem I.20 a nákup jsem měl i pod nohama protože se to do kufru ani na zadní sedačku nevešlo. Přes zimu se nám do sněhu před Náchodem nechce tak vždycky uděláme v říjnu nákup jako když se Rusáci stěhovali z Milovic.
Je teda pravda že půlku košíku zaberou plíny Dáda pro vnučku a příbuzné ale i tak je to komický výstup když se to přesouvá přes kasu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]