Pojedu nakupovat do Polska.Mam debetní kartu Visa od č.spoř.Mužu tam s ní zaplatit je to výhodnější, než si peníze vyměnit tady.Kurs teď 1 zlotý 5.44kc.
Lépe vycházelo platit kartou v Polsku zlotými, než v korunách...Pokud se nemýlím, načtení karty, potvrdit červeným tlačítkem, zadat PIN a potvrdit zeleným...nebo opačně?...každopádně žádejte placení zlotými... pokladní vám poradí... Něco i tady.
Vetsinou to tak neni, banka te zdrbne o poplatky, pripadne zaplatis poplatky primo bance obchodnika jeste horsi. Lepe pokud to tva banka umoznuje prevadet penize na paralelni menu, vest ucty i v cizich menach. U me Revolut a Raifka. Ale i potom davat pozor v zahranici, aby ti to neuctovali na svuj prevod a platil jsi jejich menou ze sveho uctu
Se ženou máme speci čipovou, pípací, embosovanou kartu se speci kurzem na nákupy v zahraničních měnách, která funguje všude po EU i v Asii a NEUVĚŘÍTE 3 km na západ nás neskutečně okradli díky nějakému zlodějskému systému:
Platíme nákup:
Píp ...pin
platba zamítnutá
Píp ... pin ...
platba zamíntnutá
Píp ... pin ...
platba zamítnutá.
Přišla paní, přepla platební strojek a na něm najednou svítila česká vlajka, já dal ano + zaplatit a doma jsme zjistili, že jsme byly neskutečně okradeni na směnném kurzu a nějakém poplatku.
Jinak vás musím upozornit, že ty neembosované karty českých bank někde NEAKCEPTUJÍ
Ve chvíli, kdy odsouhlasíte že platíte v korunách, jste přistoupili na směnný kurz který si stanovi vedení řetězce. To je oblíbená zlodějina všude po světě. Vsadím se že i ve vašem Albertu maji na kase cedulku že přijímají € v kurzu 23kč za Euro V Polsku hlásím vždycky předem u kasy - Place kartou kredytowou i na zlotuwky a mám pokoj. Prodavačky v supermarketech jsou většinou slušné a vždycky se ptají jestli člověk chce na korony či zlote ale třeba na pupmpách si člověk musí dát větší pozor.
Dnes už to vím, ale tehdy to byl stres, plnej koš, lidi ve frontě. žena nervozní, proč nejde zaplatit. Měl jsem v nejhorším hotovky, ale ty se mě nechtělo dávat. najednou úleva - česká vlajka ... pí a bylo to. Před tím jsem totiž tankoval u italské pumpy, platil kartou, taky svítila česká vlajka, psalo to česky a to bylo úplně v pořádku - zaplaceno do haléře. V obchodě problém. Jednom jediným obchodě problém, do té oblasti jezím nakupovat často a nakupujeme v jiných obchodech, kde vše funguje ok.
Nojo o plným košíku v Biedronce mi něco vyprávěj Naposledy jsme jeli manželčiným hundajem I.20 a nákup jsem měl i pod nohama protože se to do kufru ani na zadní sedačku nevešlo. Přes zimu se nám do sněhu před Náchodem nechce tak vždycky uděláme v říjnu nákup jako když se Rusáci stěhovali z Milovic. Je teda pravda že půlku košíku zaberou plíny Dáda pro vnučku a příbuzné ale i tak je to komický výstup když se to přesouvá přes kasu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.