Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může být odesílatel doporučeného dopisu rodina xyz?

Od: petan91 odpovědí: 8 změna:
Ahoj, může být jako odesílatel doporučeného dopisu uveden "Rodina xyz" a její adresa, nebo musí být jako odesílatel nadepsán konkrétní fyzická osoba z dané rodiny? Děkuji za radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

zdravím, v podstatě může být odesílatel klidně nějaký Franta Klika z Rakovníka :)

Důležité je správně uvést buď tel. nebo email, kam se má odeslat upozornění doručení zásilky

petan91
hodnocení

Také zdravím, buďto jste jasnovidec, nebo jde o dobrou náhodu, zrovna z Rakovníka jsme *palec* . Děkuji za odpověď, rodina je pro mě nový "stav" a manželka také nevěděla. Na podací lístek se předpokládám tedy napíše také "rodina xyz" *jasne*

jste mě rozesmál :) Tak jsem vám dal tip na odesílatele :))

Ano, můžete napsat cokoliv. Jen, např. při nedoručení se dopis k vám zpět nedostane.

petan91
hodnocení

Vy mě také, taková blbost, a jak zlepší den ;)

minsk
hodnocení

3x

Jestli by tohle stačilo jako vzorek:

Rodina

Jana a Karel Pinkavovi

+ adresa

hodnocení

1x

Protože je třeba prokázat se dokladem, tak Rodina Novákova nestačí. Rodina jana a Jany Novákových ano, vyzvedne na OP buď Jan nebo Jana. A co adresovat těm dvěma, bez titulu rodina?

petan91

Možná jsme se nepochopili, odesílatel by byla ta Rodina Novákova, ta k odeslání doklad totožnosti přeci nepotřebuje. Adresát by byl samožrejmě již konkrétní osoba. Šlo mi o to, zda to takto lze uvést na obálce a podacím listku jakožto odesílatele.

mnd®
hodnocení

0x

lucznik: jenže se ptá na odesilatele a ne na příjemce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma doporučený dopis

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]