Nejste přihlášen/a.
Já se omlouvám, už tady bylo mnoho dotazů na toto téma a už bych měla vědět, ale hanba hanba, nevím, proto se ptám. Jaké daně budou platit mé děti za majetek, který po mně zdědí - hotovost a nemovitost. Dočetla jsem se, že nic, ale to se mi nechce věřit. Jak to je? Děkuji a přeji klidný večer.
Přesně tohle jsem si přála slyšet. Děkuji vám.
Štírku, já jsem velký odpůrce darů za života. Přijde mi nelogické, že se celý život snažíme zajistit se na stáří, ať je to bydlení nebo rezerva peněz a pak to všechno, podle mého, nesmyslně darujeme. Jestliže jsme dobře vychovali, naši potomci pracují, umí se postarat a na naše majetky hladově nečekají, nutně je nepotřebují. A jestli jsme špatně vychovali, rozhází to nebo nepoužijí podle našich představ a my se budeme trápit.
@stir 15.12.21 22:13
Já bych to co uvádí ŠTÍR asi úplně otočil.
Správně poukazuje na vysoké poplatky - já bych ovšem to otočil na to, že je lepší nic nedědit z důvodů novelizace občana a riziku napadení
VÝHRADY SOUPISU
UDĚLAT VŠE PROTO: ABY SE NIC NEDĚDILO - vše převést za života.
Ono si stačí si přečíst co vše se může stát, přihodit, kdo co může přinést a co se může objevit, o čem ani zemřelý dávno nevěděl
Za rady vám děkuji. Máte pravdu. Zbytečně se starám a nad devalvací rozčiluji. Nechám si něco, kdyby televize umřela nebo nečekaně přišla nějaká havárka a ostatní dám dcerám k narozeninám. Udělala jsem to předloni se šperky, které stejně nenosím a které už stejně vyšly z módy. Něco si vzaly holky, ostatní jsem dala na protiúčet na nákup šperku k narozkám a bylo. Nechala jsem si řetízek s přívěškem po mamince. A nelituji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.