Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc mi podpurci doba trva pouze 11. mesicu

Od: tojezabava odpovědí: 2 změna:
Proste, nechapu to, vsude se pise rok nebo 380 dní, a me to trva 11 mesicu. Marodil jsem mesic, a pak jsem dostal novou neschopenku a ted mi konci tech 10 dalsich 10 mesicu a nevim jestli v tom maj bordel ti urednici nebo kde vezi problem.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

0x

Právě kvůli předchozí neschopence se vám podpůrčí doba zkrátila o měsíc. Je to v pořádku. Nemůžete mít při každé DPN podpůrčí dobu celých 380 dní.

hodnocení

0x

Z. č. 187/2006 Sb. o nemocenském pojištění

§ 26 Podpůrčí doba u nemocenského

(2) Vznikl-li nárok na nemocenské z důvodu dočasné pracovní neschopnosti, započítávají se do podpůrčí doby uvedené v odstavci 1 doby předchozích dočasných pracovních neschopností, pokud spadají do období 380 kalendářních dnů před vznikem dočasné pracovní neschopnosti; tento zápočet se provede i v případě, že předchozí dočasná pracovní neschopnost byla uznána pro jinou pojištěnou činnost. Předchozí období dočasné pracovní neschopnosti se započítávají do podpůrčí doby, i když při nich nemocenské nenáleželo. Věta první a druhá se nepoužije v případě, kdy pojištěná činnost trvala aspoň 190 kalendářních dnů od skončení poslední dočasné pracovní neschopnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]