Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VZP - penále z dluhu

Od: vzpdluznik odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

byl mi vystaven platební výměr na dlužnou částku a druhý platební výměr na penále.

Bohužel jsem z časových důvodů nestihl reágovat (neodvolal jsem se - prostě to nějak uteklo) a dnes jsem volal na VZP s dotazem že pokud zaplatím dlužnou částku ihned (cca 170 tis), tak zda mohu požádat o prominutí penále (cca 117 tisíc)

Paní mi sdělila že odvolací lhůta byla do včerjška tj. 13.12. a že pokud bych nyní posílal žádost, tak mi bude zamítnutá z důvodu opožděné reakce (nebo tak nějak to říkala)., no prostě hlotůa do včerejška.

Teď je prý jediná možnost jak se vyhnout exekuci, zaplatit dlužné částky nebo požádat splátkový kalendář.

Tak mi jde o to zda existuje nějaká možnost jak to penále neplatit. Případně kde se odvolat.?

Dluh na pojistném uhradím, ale to penále je šílený.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. I přesto, co Vám řekla paní, písemně požádejte o prominutí penále s tím, že dlužnou částku uhradíte. Pokud Vám zamítnou žádost a penále neprominou, ať Vám to dají písemně. A pak si s nimi domluvte splátkový kalendář. Chyba byla nereagovat a nekomunikovat včas.

vzpdluznik
hodnocení

O tom žádná, měl jsem komunikovat :-/

Zkusím napsat tu žádost a uvidím.

joudic*
hodnocení

0x
penale 177 uz neni moc "nestihl", me se to prici platit kazdy mesic a spis poslu vetsi castku az mam chut nebo az v breznu, a penale mam furt nejake, ale cca setinu toho vaseho

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]