Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádcové,
mám potvrzení o prodělání Covidu ne starší než 180 dní. Stačí mi toto potvrzení, aby mně pustili do restaurace?
Děkuji.
Ptám se proto, protože už jsem byl ve dvou podniků, kde měli napsané, ŽE USEDNUTÍM DO NAŠEHO PODNIKU BERETE NAVĚDOMÍ VEŠKERÉ PROTIEPIDEMIOLOGICKÁ VYDANÁ VLÁDOU ČR A POTVRZUJETE, ŽE MÁTE U SEBE POTRVZENÍ, ŽE JSTE OČKOVANÍ, ale už tam nebylo napsáno nic o tom, prodělání covidu. Tak se ptám zda to platí prodělání jako doklad o bezinfekčnosti?
Takové písemné sdělení, jsem viděl hned ve 3 podnikách. A psali tam jen očkování, tak nevím zda si to tak podniky dali sami a nebo je něco nově nařízené naši vládou a já jsem to třeba nestihl zaregistrovat.
Nevím samozřejmě, jestli to byla iniciativa hospodského, ale dává mi to smysl. On musí dodržovat protiepidemická opatření, takže proč by se nechal drbat kvůli někomu, kdo na to prdí, případně se hádal s někým, kdo potřebuje vyventilovat své rozhořčení nad Babišem, Vojtěchem, Prymulou, Koubkem ,čí kdovíkým.
Takhle prostě to ,,hov*no´´ přehazuje na dotyčného hosta - to nemyslím ve zlém, prostě si kryje záda. Pokud nevyhovíte opatřením, nechť si to ,,orgáni´´ při případné kontrole vyřídí přímo s Vámi...
Jinak v praxi - každý den chodím na ,,meníčka´´ do hospod po celé republice, většinou neřeší hospodští vůbec nic, asi vrchol iniciativy je otázka : ,,Certifikát máte?´´ Ano mám, nicméně nikdo jej po mě nikdy nechtěl - snad krom check-in v jednom hotelu.
ale prodělání nemoci je snad protiepidemicky na úrovni očkování ne? Podle mě píšete nesmysly. Pán do restaurace může.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.