Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedostavení se do práce - ujel autobus

Od: pracujici odpovědí: 10 změna:

Ujede mi autobus/vlak a další třeba jede až odpoledne nebo v horším případě už vůbec, auto nemám a tudíž se nemůžu dostavit do práce. Jak toto řeší zákoník práce? pročetl jsem zákoník prace (262/2006) část Překážky v práci na straně zaměstnance (začíná to §191) a nenašel jsem tuto situci. Neřeší to jiný paragraf?

Co mám v této situaci dělat,abych "zmírnil největší škody"?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

no zde je dosti velké pochybení na Vaší straně bohužel. Pokud se nepletu v těchto případech se letí za doktorem a ukecá se ho na neschopenku, resp. nějaké drobné zdravotní důvody. Do práce se dá dojet: např. taxíkem na nejbližší vlak, který třeba jezdí časteji do místa Vaší práce. Tak to vidim já.*ee*

hodnocení

1x

business.center.cz/...

V této příloze k nařízení vlády, kterým se provádí zákoník práce, najdete všechny důvody, které lze uznat jako překážku v práci. Ten Váš mezi nimi není - čili budete muset zmeškanou dobu nadpracovat.

doplněno 08.07.10 11:47:

Nejjednodušší by bylo zavolat nadřízenému, omluvit se a požádat na ten den o dovolenou.

jsem*
hodnocení

0x

Nehledejte v Zákoníku práce, radši si kupte pořádnej budík, abyste vstal tak, aby vám neujel autobus. Stalo se mi za život asi 2x, že jsem zaspala, ale nikdy by mě nenapadlo hledat na to paragraf. Byla mě za to šílená hanba. Ale časy se asi mění...

mil®

Nejde ani možná o budík. Stalo se mi, že autobus vůbec nejel, což jsem tenkrát nepředpokládal. V zaměstnání jsem aspoň vybojoval neplacené volno. Jinak smůla no.

Jj to je ale něco jiného než přijít na zastávku pozdě. *placni*

fidonet*
hodnocení

0x

každý solidní dopravce dává potvrzení o zpoždění nebo vynechání spoje... na požádání ... pozor , ne řidič! Ale jeho zaměstnavatel ... Je to nemilé, ale co máte jako zaměstnanec dělat ... *plac*

Pokud správně čtu dotaz, nejedná se ani o vynechání spoje, ani o zpoždění. Tazatel zřejmě zaspal.

wojnar

A nevíte, kolik hodin mi takto solidní dopravce může omluvit? Posledně jsem zaspal asi o 3 hodiny - je to ještě v normě?

8976*

ztra už nechodtte...

sebod*

Co byste řešil takovou maličkost, jako že se nedostavíte do práce. Však on si to PAN podnikatel v práci nějak zařídí i bez Vás. Třeba odstaví mašinu,na který děláte, na celý den. Vždyť o nic nejde.*zed* Jednou budete chybět Vy, druhý den Váš spolupracovník, každému vám napíše doktor omluvenku, jak tu napsal rádce kdesi nademnou :D. Pohoda, ne? A když náhodou za to dostanete v práci padáka, tak to tomu podnikateli přeci vytmavíte. Vždyť od čeho je zákoník práce, žejo *cert*?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]