Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Definice podmínky covidpassu

Od: herd® odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, jak znějí "podmínky nařízení EU o Covidpassu"?
A týkají se mně vůbec když jako Čech z ČR budu dál v ČR?
jinými slovy v ČR pro Čechy to nic neznamená
doplněno 14.12.21 09:18: Mám tady lepší formulaci otázky: pokud nepojedu do zahraničí, tak se mě to netýká a nikdo ho po mě v ČR nemůže chtít (pokud prokážu že nejsem cizinec) a podmínky nařízení eu covidpassu jsou efektivně nic?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nechápu co má tahle otázka za smysl. Pokud bude někde stanovena povinnost předložit certifikát, tak i tom nebudu přemýšlet a prostě ho ukážu.

nox®
Přesně tak, hlavně nepřemýšlet. :)
orion*

Souhlas. Rýmičkáři a antivaxeři by raději přemýšlet neměli, protože pak z nich padají perly jako z ústřic :)

nox®
Kéž by to na sebe aplikovali i covidisti.
hodnocení

A jak mám ukázat certifikát když ho nemám !? Kdyby někde bylo napsané že se má ukázat certifikát, tak ho ukážu.
Ale dotaz zní, podmínky nařízení eu o covid passu.
Rozebereme si to. Nařízení eu . Jmenuje konkrétní "o covid passu" (možná má oficiální jméno). A jaké jsou podmínky tohoto nařízení (když se píše o dodržení nebo splnění)..
Nic v dotazu o předložení nebo certifikátu, testu nebo židovské hvězdy nepadlo.

Proto jádro dotazu je, co znamenají (podmínky (nařízení eu (o digitálních certifikátech covid passu)).
A konkrétně: týká se mě toto nařízení, pokud jako Čech nebudu v zahraničí, ale zůstanu v Jurisdikci ČR. Jestli pak pro mě platí podmínk.y.
(Platí v tomto případě logika, že pas se ukazuje jen v cizích zemích a proto v ČR pro čechy žádný pas povinnost není. Netýká se výsledku testu,očkování...)
sirokko

Pokud bude stanovena povinnost nastoupit s kufrem do vlaku, tak o tom nebudu přemýšlet a nastoupím.

Mimochodem takové soudružce Lejnové začíná v EU parlamentu hořet koudel u zadku a já pevně věřím, že jednoho dne tyto stvůry stanou před soudem pro lidská práva.

rumble.com/...

hodnocení

0x

Vy jste poslední půl rok prospal?

Jak to, že ho po Vás v ČR nemůže nikdo chtít? Chtějí ho v restauracích, kinech, divadlech, atd.

hodnocení

čtěte pořádně! Já netvrdím že ho po mně chtějí já se ptám, jestli v ČR ho po mně nikdo nemůže chtít. A myslím ten eu covid-pass ne něco jiného (co jste myslel vy tím "ho")..
Například dnes v restaraci, kde již u vchodu avizovali "u nás vás lustrovat nebudeme", nic nechtěli. Akorát se na mě ostatní divně dívali, když jsem po posazení ke stolu měl roušku.
sirokko

Akorát se na mě ostatní divně dívali, když jsem po posazení ke stolu měl roušku.

*smich* To je divné, že se na vás divně dívali.

nox®
hodnocení

0x
Nejsem si moc jistý, protože chaosem, který tu poslední dva roky vládne si nemůže být nikdo jistý ničím, ale přijetí EU covid pasu snad neprošlo, když byly jednání někdy v červnu? Naši si vymysleli tu jejich slavnou Tečku, jako průkaz důstojnosti, bez kterého se za chvíli ani nevys*****...

Tečku nemám a nevím proč bych takovou pofiderně splácanou aplikaci měl používat. Pokud někdo po mně chce, tak buď mu ukážu certifikát na papíru nebo tentýž v mobilu.

sirokko

Arne1. Já se snažím, opravdu snažím vcítit do myslí lidí, jako jste vy. Nemůžu pochopit, jak někomu přijde normální ukazovat někde v hospodě papír, který svědčí o tom, zdali jste ta správná osoba, než jiný člověk. Přijde vám to v pořádku, vždyť evropské právo zaručuje rovnost mezi svými obyvateli. To, že někdo na základě jakýchsi pofiderních pravidel nemůže nejen jít do restaurace, ale dokonce je vyhozen z práce, přijde vám to normální?

Abyste mi rozuměl, já nezpochybňuji vaše právo nosit u sebe jakýkoli certifikát a ukazovat je jak libo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]