Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám 2 roky před důchodem, děti jsou odrostlé, s manželem žiji odděleně, mám vlastní byt pracuji jako asistentka v jedné speciální škole... cca 6 hodin denně.
V létě o prázdninách bych chtěla prodávat hranolky a věci kolem...
Zajímalo by mě, zdali se mi vyplatí platí platit paušální daň na 2 měsíce... Pokud to tedy jde...Anebo to neřešit..a pak si platit účetní...
1/pokud se vyplatí, musím to nahlásit teď v lednu na finančním urade?
Moc děkuji za radu
Když máte zaměstnání a podnikání budete mít jako vedlejší činnost, tak se na vás nebude vztahovat povinnost platit zálohy na pojistné z minimálního vyměřovacího základu. Z podnikání budete platit jen zdravotní ze zisku a daň z celkového příjmu nad 205 600. Když budete nakupovat suroviny a přijímat tržby, tak si stejně povedete pro sebe přehled o příjmech a vydáních, takže nebude žádný problém vyplnit daňové přiznání. Účetní k tomu nepotřebujete. Je jisté, že na odvodech zaplatíte méně než 12 tisíc, takže paušální daň se vám nevyplatí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.