Nejste přihlášen/a.
Zdravim, soudil jsem se s klukem kvůli nevrácené kauci 4500,- . Při částce do 10 000,- je to bez odvolání s nutností to zaplatit do 3 dnů od přijetí rozsudku.
Rozsudek přišel datovkou 4.12, takže do 7.12 to mělo bejt na účtě.. tak se ptám, pokud to nepřijde ani další tejden, já kontaktuju ten úřad a ten na dotyčnýho pošle exekutora?
A co se stane potom? bude zapsán do rejstříku "dlužníků"? a oni mu nemůžou sáhnout na věci, který potřebuje, tedy vařič, pračka atp .. ale třeba na TV ano? na to , co neslouží k práci? jak tohle funguje?
nebo se pak počítá i úrok pramenící z toho, že neplatí? (což je nějakejch 0,05% denně).. a vlastně na dotyčnýho není žádná páka?
Datovkou to přišlo tobě, jemu to nemuselo přijít. Respektive, pokud má datovku, má deset dní na vyzvednutí, poštou je to obdobné.
Pokud se nic dít nebude, budeš se muset obrátit znovu na soud, aby vydal exekuční rozhodnutí. S tímto pak budeš kontaktovat exekutora.
Nevím jak je to teď, ale před lety, pokud nebylo vyzvednuto na poště, tak bylo ještě 30 dní na úřední desce. Až pak se to řešilo dál.
chytráci, podá odpor ...
to jste si mysleli, že proti pklatebnímu rozkazu na 4500 není OPRAVNÝ PROSTŘEDEK?
PROTI PLATEBNÍMU PŘÍKAZU SE PODÁVÁ ODPOR
Odpor je prostředek, kterým se můžete bránit proti platebnímu rozkazu, pokud s ním nesouhlasíte. Musíte jej podat nejpozději do 15 dnů ode dne, kdy Vám byl platební rozkaz doručen. Odpor se podává k soudu, který platební rozkaz vydal.
PODLE VÁS já si VYMYSLÍM že jsem vám půjčil 9.900 zažaluji vás a soud vydá platební rozkaz bez možnosti opravného prostředku?
To by potom i ten dlužník mohl žalovat vvěřitele? Afurt dokola
eh,
tak pochopitelně já jsem předložil jasné důkazy o tom, že se na mě dotyčnej vysloveně vy*ral u soudu.
rozsudek mi byl následně doručen datovkou , stejně jako jemu (pochopitelně jde jen o kopii toho, co se řeklo u soudu).
jen mi nedošlo, že má těch 10 dní na přečtení zprávy.
@bz
Jsi jak zaseklý kolovrátek. Jak jsi přišel na to, že se jedná o platební příkaz? Myslíš, že tedy to poučení o nemožnosti odvolání je blbost? To mi rozum nebere, jak někdo může být takhle zaslepený...
Sice máš pravdu, ale to by jsi se divil co soudy dokážou. Mně třeba soud k předložené listině, což byl notářský zapis bez jakéhokoliv důkazu prohlásil, že je obsah vymyšlený. U veřejné listiny se předpokládá pravost a obsah musí být nějakým důkazem vyvrácen. Protože se jim to nehodilo do krámu, tak jednoduše tento důkaz nepřipustili. Vše bylo ku prospěchu jinému soudci, který byl účastníkem řízení.
@vik
znám osobně jednoho soudce, který má rozpůjčováno asi 20 mio, a tak nějak to neřeší. Takže vím přesně o čem píšete.
@viteček
hele pohleďme na to z druhé strany. Nebo to otočme. Co kdyby ti to dlužník uhradil, a soud ti to přiřknul podruhé. Prostě bys soudu nesdělil že pohledávka je neexistentní - ( UHRAZENA ).
Jak by ses bránil.?
proč mluvíš o "nemám zájem reagovat, nashledanou"
s tvrzením "hezké vánoce a hodně štěstí v novém roce"?
štěstí neexistuje, existuje jenom výsledek jednání jednotlivců (a dejme tomu i vesmírných těles, pokud by o tom kdo chtěl přemýšlet), tedy přát mi štěstí můžeš jenom ve smyslu "přát mi štěstí u jiných lidí, kteří mi to třeba i vysvětlí".
hezké vánoce je stejně tak jenom bezobsažná fráze.
prostě bez reakce.
Dobrý den
1. Každý exekutor si volí svou cestu vymáhání sám a některý chce na záloze exekuce - ( dopředu jestli 1.800,-Kč )?
2. Všechny peníze jdou do něho za jeho činnost a teprve poté něco pošle Vám
3. na výpočet penále je někde kalkulačka ...
4. Páka? Na někoho je a na jiného není. (Bolerk Polévka a jiní)
Nežijeme v právním státě.
toto je úplně obecná rada od člověka z ulice na váš dotaz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.