Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nachlazení vs covid

Od: janko odpovědí: 26 změna:
Ahoj, v téhle době nevím čemu věřit.
Chci se vás zeptat, mám rýmu, teče mi z nosu , mám teplotu 37.2 a nemám čich. Může to být covid nebo jen nachlazení? Už se v tomto vůbec nevyznám.
Jsem 2x očkovaný plus v únoru jsem měl covid
Případně co by jste mi doporučili?

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravím. Může to být obojí. Takže udělat pro jistotu test na covid, na teplotu Paralen a na nachlazení zázvorový čaj s citronem. Do nosu stříkat Vincentku nebo nějaké kapky na rýmu. Zůstat v klidu a vypotit se.

hodnocení

3x
Vemte si Paralen, pijte teplý čaj a hezky se vysmrkejte a jděte si lehnout.
A až Vám bude dobře, jděte dělat to, co jste dělal doposud.
Nevyznáte se ve svém těle? Běžné nachlazení snad poznáte (včetně důvodů, proč a kde jste se nachladil).
sirokko

Myslím, že tady prezentujete dezinformace a jako takový by váš názor měl být cenzurován upraven na pravou míru.

*smich* Kovid je kovid a ten se nevysmrká.

Covid se samozřejmě léčí přesně tak, jak Martin napsal. Teprve při zhoršení stavu je třeba vyhledat lékařskou pomoc.
Nepiš sirokko hlouposti, radši si o tom něco přečti.

Nevím no..
Za skoro 50 let co jsem na světě, jsem si nikdy při rýmě a nachlazení nemyslel, že mám Covid.
Mimo to, jsem téměř vždy (nebo úplně vždy) věděl, kde a jak jsem k tomu nachlazení přišel.
Ale je jiná doba no..

nnvfd
hodnocení

2x
Není za neschopenku na covid víc peněz? Nebo už to zase zrušili? Pointa je hlavně to, abyste se s nikým nestykali a nenakazili někoho, kdo by pak mohl mít těžký průběh. Takže rady, že s rýmou jste v pohodě, jsou těžce mimo. Nejde jen o vás, ale i o ostatní. Nežijeme na světě jen my a je naprosto bezohledne žít stylem já, já, já, já.
nox®
Ale ještě tři roky zpět to tak bylo.

bz*
hodnocení

0x

Mám to se ženou stejný a tak jsme si zaplatili test. Oba jsme negativní.

Házejte do sebe vitamíny a s nikým se moc dlouho nebavte.

To asi stejné nemáte, protože kdybyste byli očkovaní, tak si test neplatíte.

bz*

Ne, nejsme očkovaní. Proč, jsme zdaví lidé. Takže abych měl test zdarma, tak se mám nechat očkovat ... dobrá logika, ale já vám to neberu, věřte si ČEMU CHCETE

No, kdybyste si dohledali Mensu ČR, tak by vám možná ten test udělali zdarma, ale obávám se, že by dopadl stejně... *smich*

bz*

@genehawkins

Za to kdyby blbost nadnášela, budeme díky Vám létat mezigalaktické lety, viďte.*ua*

dmnk

Měl jsem teď potíže a tak jsem si o test řekl doktorce, měl jsme jej tedy zadarmo. Ohledně covidu jsem neplatil ještě ani 1kč, proč taky :)

hodnocení

0x

Brzo se asi vžije termín Covidová rýma. Je toho teď hodně a je to u očkovaných.

Průběh: rýma, kašel někdy i teplota.

Jste očkovaný takže horký čaj, acylpyrin a postel.

st
hodnocení

0x
Mohl by pomoci aspirin.
lidovky.cz/...
Pro těžké pripady.
seznamzpravy.cz/...

orion*
hodnocení

0x

Koukám rady některých rádců jsou opravdu nebezpečné. Covid z počátku, nebo i klidně po celou dobu, může probíhat jako běžné nachlazení, takže opatrnost je vždy na místě a pokud tedy nutně musím dál chodit mezi lidi, určitě je dobré koupit si v lékárně antigenní test.
Tazatel píše, že ztratil čich, já tedy již párkrát měl klasickou virózu nebo i chřipku, ale nikdy jsem čich zcela neztratil.

nox®
Co je nebezpečného chovat se při nachlazení jako při nachlazení? Samotesty bych také moc nepřeceňoval. Přítelkyně si třeba dělala postupně v několika dnech 4 různé testy, všechny negativní, PCR následně pozitivní. A ztráta čichu nebo alespoň částečně, mě osobně provází snad od malička prakticky každým nachlazením, takže na tom nevidím nic výjimečného.

Noxi-*palec*. Já tedy ne, ale manželka vždy, když má rýmu (naposledy asi 5let zpět) tak ztratí čich i chuť !

orion*

S respiračním onemocněním (chřipka, viróza) má člověk značně omezené čichové a chuťové vjemy, to jo, ale že by ztratil chuť a čich zcela, jako se to děje u covidu, to se mi nezdá. Naprostá ztráta chuti a čichu znamená, že nerozeznáte ani to, že jíte zkaženou rybu. A věřte tomu, že kdybyste takové menu (samozřejmě omylem) dal své nachlazené manželce, tak vám děkovat nebude :-D

zaseja

Já takovýhle věci necítím už 35 let, ani čpavek jsem necítil, myslíš, že mám covida celou tu dobu?

orion*

Zdravím odborníka na přechody pro chodce *zdravi*
Pokud dlouhodobě nemáte čich, jste atyp. Covid bycho do toho asi nemíchal.

zaseja

Tím jsem chtěl jenom říct, že ztráta čichu vůbec nemusí být měřítkem pro probíhající covid, ale v každém případě důvodem absolvování PCR testu.

Ale jelikož tazatel nereaguje, tak už to má nejspíš definitivně za sebou

hodnocení

0x

Po třech týdnech je dabata zbytečná, tazatel je již zdráv.

Zdráv...nebo mrtev.

Je Nový rok, tak určitě zdráv.

jezisek
hodnocení

0x

tak hlavně pozor aby to nebylo jak v Izraeli: novinky.cz/... *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]