Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se zeptal, proč některé zdroje (například tento) považují za krátkodobý finanční majetek pouze cenné papíry, které má jejich vlastník v úmyslu držet maximálně do 1 roku), a naopak pak jiné zdroje (například tento či tento) mezi krátkodobý finanční majetek řadí i peníze a jejich ekvivalenty?
Už jsem se s tím v rámci školy několikrát setkal a vždy jsem se setkal jen s jednou z těchto variant řazení, ale nikde jsem se nesetkal s nějakým vysvětlením, které by bralo v potaz obě varianty respektive vysvětlilo kdy KFM je tvořen pouze těmi CP a kdy i penězmi.
Mně osobně dává větší smysl varianta, která říká, že mezi KFM se řadí i peníze, ale rád bych pochopil, proč druhá varianta do KFM peníze neřadí.
Pokud někdo ví, budu moc rád za odpověď. Děkuji
Krátkodobý finanční majetek jsou podle českého účetního standardu č. 16 C.IV.Krátkodobý finanční majetek C.IV. 1.Peníze 2.Účty v bankách 3.Krátkodobé cenné papíry a podíly 4.Pořizovaný krátkodobý finanční majetek A.I.2.Vlastní akcie a vlastní obchodní podíly (-) B.IV. 3.Krátkodobé bankovní úvěry 4.Krátkodobé finanční výpomoci.
Nehledejte odpovědi na webech různých prodavačů sw a podobně, ale vždy u skutečného zdroje.
No co se dívám tak ten účetní standard to právě rozděluje na:
016 Krátkodobý finanční majetek, peněžní prostředky a krátkodobé závazky k úvěrovým institucím
... a tím že ty peněžní prostředky jsou vedle finančního majetku napsány zvlášť právě celkem vyplývá, že finančním majetkem nejsou ne?
na druhou stránku v komentáři k účetních standardům ze stránek zivnostnik.cz se píše, že krátkodobým finančním majetkem se rozumí především peněžní prostředky. ... a já jsem už z toho trochu zamtený
zivnostnik.cz/...
mohla byste mi prosím poslat odkaz, kde jste našla toto vaše rozdělení? Já mám teď otevřené české účetní standardy a mám to tam rozděleno následovně:
C.III. Krátkodobý finanční majetek
C.III.1. Podíly - ovládaná nebo ovládající osoba
2. Ostatní krátkodobý finanční majetek
C.IV. Peněžní prostředky
C.IV.1. Peněžní prostředky v pokladně
2. Peněžní prostředky na účtech
A.I.2. Vlastní podíly (-) C.II.2. Závazky k úvěrovým institucím C.II.8.2. Krátkodobé finanční výpomoci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.