Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadstandardní pokoj v nemocnici

Od: ivankad odpovědí: 18 změna:

Pravděpodobně mě bude čekat operace a v nemocnici budu muset pobýt asi týden. Po jedné zkušenosti, kdy jsem na JIPu strávila dva dny, bych chtěla tentokrát na nadstandardní pokoj. Myslíte, že když se lékaře zeptám, zda je to možné, že to nebude nějak divné? Že si nebude třeba říkat, co si o sobě myslím, že jsem namyšlená...? Když jsem tenkrát byla v nemocnici, bylo to pro mě něco strašného především proto, že mě neskutečně vysilovala ztráta soukromí - na pokoji byl další pacient, pořád na chodbě spousta sester, které koukaly přes sklo...A právě tohoto se bojím snad více než anestezie a operace.

Díky.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Proč byste byla namyšlená? Někdo se vyléčí mezi 4 klábosícími pacientkami, jiný raději vyhledává klid. Jsem také ten druhý typ.

V krajské nemocnici jsou přímo na chodbách na nástěnkách letáky ohledně nabídky nadstandardu. 1 den vyšel na 800 korun, nevím, zda to už není ale víc. Vlastní pokoj, lednice, varná konvice, relaxační křeslo, hezké povlečení, ne to klasické nemocniční, neomezená možnost návštěv /nevím, jak teď v covidu/, možnost blízkého příbuzného s pacientem i přespat.

Sama bych to brala. Byla jsem po operaci ledviny - kameny. Na 2lůžkovém pokoji sama a velice spokojená. Četla jsem si, luštila, spala. Pak přivezli starou paní jako spolupacientku. Neustále zvracela. Pořád. Já musela ležet jen na levém boku, pravý jsem měla rozřezaný. Takže jsem se na tom levém boku přes uličku koukala právě na tu blijící paní. Aspoň kdyby nás přehodili. Hrozně mě to ničilo, i když vím, že ona za to nemohla. Ale v nemocnici se má člověk léčit a ne psychicky rozhodit. Proto Vaše přání považuji za rozumné. Pokud Vám to neudělá díru do rozpočtu, byla bych pro. Protože lidém jsou různí a nikdy nevíte, koho k Vám na pokoj osud zanese. ;) Jaga.

Přeji brzké uzdravení. *palec*

lama*
hodnocení

2x
Dobrý den, lékaře se určitě zeptejte, jsou na to zvyklí. Nicméně pokud budete muset být po operaci nějakou dobu na Jip, tak tam pokud vím nastandartní pokoje nebývají.

hodnocení

1x
Je to prozíravé, nikoliv snobácké. Dnes se bohužel může stát, že na standardu skončíte vedle pozitivního coviďáka, bohužel s vědomím nemocnice. Zamluvte si ale pokoj v předstihu.

hodnocení

1x

Pro nadstandard musí být splněné 2 podmínky - volný pokoj a dostatek Vašich peněz. Nic jiného nikoho nezajímá.

tabletka*
hodnocení

1x

Nadstandardní JIP? To těžko najdete, v Čechách tuplem.

Koukaly přes sklo - no, když nebudou koukat, klidně tam natáhnete pantoflíčky, ony nekoukají proto, že by je to nějak moc bavilo nebo jste se jim líbila, ale protože musí. Je to Jednotka Intenzivní Péče.

A teď si představte, že při operaci budete nahá, bude na vás koukat asi tak dvanáct lidí, budou na vás sahat, přenášet vás, otvírat vám pusu a hodnotit zuby, vrtat se ve vás, no zkrátka, žádné soukromí.

Neblbněte, prosím, klidně si zaplaťte nadstandard (zejména na Homolce mě pobavil, jediný rozdíl byl koberec na zemi), co si kdo o vás myslí je úplně jedno. Jim i vám.

hodnocení

0x

neni to nic nenormalního doktor si nebude myslet nic jen je otázka jestli bude k dispozici v tehle době a jestli dále nebu zamluven

hodnocení

0x

Určitě nadstandard, stojí to za to. U nás jsou dva typy, za šest kil pro dva, za litr pro jednoho. Já si pro jistotu objednával co nejdříve, tři měsíce před plánovanou operací. Volal jsem přímo na oddělení, na sesternu, chtěl jsem pro jednoho. Při odchodu mi účtovali pokoj pro dva, ten levnější...:-D Není v tom žádný problém, pokud bude pokoj volný. Jestli máte termín, volejte co nejdříve...

doplněno 11.12.21 21:58:

Ještě detail, domluvte si i nadstandard stravu, také to něco stojí, ale ty standardní blafy se nedaly jíst...

kepler*

To je cena za noc?

Ano za noc. Já měla dokonce platit 1045 za noc.

hodnocení

0x

Proč byste měla být namyšlená? Já pokud to bylo možné, brala jsem si nastandard jednolůžák, nemůžu spát, když někdo chrápe. Jenže pokaždé to nejde, když se člověk dostane do špitálu narychlo. Jestli už víte, kde vás budou operovat, zarezervujte si ho. Jestli už není pozdě. Zájem bývá velký.

hodnocení

0x

Zdravím. Divné to určitě nebude. Od toho nadstandartní pokoje jsou a nikdo se nad tím nepozastavuje. Ne každý pacient ( z různých důvodů) snese kolem sebe jiné nemocné. Ptejte se s předstihem..Přeji ať Vám vše dobře dopadne!

hodnocení

0x

Pokud Vám víc vyhovuje soukromí,připlaťte si za něj. Nemocnice ráda vyhoví, pokud to bud jen trochu možné. Pokud budete v psychické pohodě, budete se líp hojit, nebudete protivná na setřičky. A to oni vědí.

hodnocení

0x

Taky jsem si před operací zamluvila nadstandart, nidko to neřešil, veškerý personál se ke mě choval

úplně normálně a mile. Nelituji toho, určitě bych tuto možnost využila opět. Na takové výdaje mám vždy našetřeno.

Na stránkách vaší nemocnice bude určitě o možnosti nadstandartu více informací, cena, rezervace apod..

hodnocení

0x

Je to úplně normální. Měla jsem jít na operaci začátkem listopadu. Bohužel kvůli covid situaci zrušeno. Nadstandard jsem měla objednaný 2 měsíce dopředu. Byla jsem ve špitále před 2 lety. Byla to akutka a před vánoci, takže na výběr nebylo. Byla jsem z toho nedostatku soukromí ko. Lékaři to asi tak neberou, ale být nahá před spolupacienty při vizitě mi přišlo hrozně ponižující. Toto fakt už zažít nechci.

jaj*
To je docela mazec s tim soukromím, kdyby tam aspoň měli závěsy kolem postelí na tyhle účely
liska5

Naše babička měla za závěsem chlapa, který celou noc vykecával na mobilu. Chlapa, že už jinde nebylo místo. A když si stěžovala u sester, že v tomhle se nedá spát, tak jí řekli, že by měla mít ohled, jelikož pán je vážně nemocný. A tak drobná babička /88/ šla s ovázanýma nohama prosedět noc na chodbě ..A byla za podivínku.

hodnocení

0x

Proč vám záleží na mínění někoho naprosto cizího, koho třeba už v životě neuvidíte? Nejen lékaře nebo personálu. Může vám to být naprosto, ale naprosto lhostejné. Ať si myslí co chce. Nedělejte nic podle toho, kdo si co myslí. ;) Navíc, uvědomte si, že nikomu na vás až tak nezáleží, aby vás hájil. Musíte sama. je to jen vaše rozhodnutí, vaše zodpovědnost. ;)

Stěžovala si sousedka na sestru, která k ní měla přijít nachystat jí prášky, protože se přihásila, jakože je nesoběstačná a bojí se, že by to popletla. Sousedka si natáhla budík, osprchovala se, vyluxovala, utřela prach, aby si ona nemyslela, že je špindíra. A oblékla si svátečnější svetřík. Sestra měla přijít v 7.30, ale představte si! Přišla skoro v 9 a blekotala něco o malém dítěti a školce. No, není to hrůza?! *alene* Zdá se vám to nepravděpodobné? Je to pravda. Fak to tak bylo. A vy k tomu směřujete.

hodnocení

0x

Požádat si o nadstandardní pokoj na běžném oddělení je naprosto normální. Pokud je volný, nemocnice velmi ráda vyhoví. Jsou to pro ni peníze navíc. Jen si nejsem jistá, jak je to s nadstandardem na JIP. IP v té zkratce znamená intenzivní péči. A důležitou součástí péče je, že sestry neustále nakukují. Různé nemocnice mají různě vybavená oddělení JIP. Já před časem navštěvovala pacienta na JIP a soukromí tam rozhodně nebylo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]