Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypracovat podnikatelský plán na školku

Od: ivisek2* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,pomůže mi někdo?Potřebuji vypracovat podnikatelský plán,ale nevím jak.

Chěla bych si založit něco jako školku pro děti,tak pro 12 dětí,možná i více.Může mi někdo vypracovat podnikatelský plán?email katybrutova@seznam.cz

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Dobrý den, vypracovat podnikatelský plán je docela složité. Nikdo jej však za Vás dělat nemůže, protože jste dopodrobna nic nenapsala.

Takže, do podnikatelského plánu patří:

- kde budete školku provozovat?

- kolik vás bude stát nájemné, voda, elektřina, platy učitelů?

- kde na to vezmete peníze?

- jaké bude ve školce vybavení?

- jaká bude provozní doba školky?

- kolik budete zaměstnávat pracovníků a za jaký plat?

-! je vůbec o školku v tomto místě zájem? - průzkum trhu

- jaké školka přináší výhody/nevýhody, příležitosti/hrozby? - swot analýza

Už mě nic jiného nenapadá, určitě je toho ještě víc - ale toto je stručná kostra, jak by to mělo vypadat. :-D Tak hurá do toho.

hodnocení

0x

Kdyby se vám chtělo hledat, tak už jednou jsem o tom psala. *hi* Když sečtete za nájem baráku, vybavení prostor pro děti, pro kabinety Tv, Hv, Rv,Vv, vybavení kuchyně (hygiena požaduje všechno, úplně všechno v nerezu, kohoutky bezdotykové), vybavení prádelny, skladů, lehárny, umývárny a Wc, šatny, zahrady, platy pedagogů (na 12 dětí 2 učitelky s tím, že jedna bude ředitelovat a dělat i vedoucí jídelny) a nepedagogických zaměstnanců (školnice, kuchařka, pradlena na zkrácený úvazek), voda, teplo, plyn, strava, hygienické potřeby a prostředky, údržbu baráku a zahrady. Určitě jsem pár věcí zapomněla. Za školné a stravu by musela být obrovská částka. A rodiče za tuto částku budou určitě požadovat nadstandartní služby. Slyšela jsem jak jedna paní povídala, že v Praze se za čtyřtřídní soukromou školku rodiče platí nějakých 12.000 školné + strava. Při počtu 10-15 dětí, by ta částka musela být vyšší. Takovou školku si "normální lidé" nemohou dovolit ani ve snu. A ti náročnější, s vysokými příjmy, budou požadovat vysokou úroveň výuky (jazyky, Vv, Hv). Tedy i úroveň učitelek musí být vysoká a platově oceněná.*hi*A to jsem nepsala o tom, že kontrola hygieny je na téměř týdenním pořádku. A taky hospodářská a pedagogická kontrola je velice častá. A bez znalostí předpisů a zákonů se vůbec neobejdete. Od toho, že maso musí mít jinou lednici, jiné prkénko než mléčné výrobky, až po to, že jídlo podávané na stůl, třeba polévka musí mít víc než 60´C. Například. *modla* Řekla bych, váš sen není žádná sranda. Je mi líto, že vám beru iluze, ale je to tak. Je to smutný příběh.

anuska*
hodnocení

0x

DObrý den,

chtěla jsem se zeptat mám podobný problém mohla by jste mi pomoci jestli se Vám někdo ozval děkuji za odpověď.

Valešová

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]