Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zbláznil se mi švagr?

Od: doutnak® odpovědí: 10 změna:
Zdravím.Můj švagr zdědil starou chatu na kopcovitém pozemku bez rozumné příjezdové cesty a začal ji zapáleně "rekonstruovat" Je to taková roztomilá perníková chaloupka, která drží pohromadě snad jen díky kořenům stromů, které rostou vedle.. Stavěná byla kdysi stylem "co dům dal" a průběžně "modernizována" Nikde není pravý úhel..nikde pořádná rovina.. navíc vlhkost ze skály pod sklepem.Usmyslel si, že jí dá do kupy za pár měsíců.Což je samozřejmě nesmysl a nehodlá se s tím smířit.. Nedá si říct a je tam pečený vařený.. Není s ním už tak rok rozumná řeč.. nedokáže se bavit o ničem jiném.Stále jen přednášky o tom co a jak tam udělal a bude dělat atd..Je v depresi, že už to nemá dávno hotové.. Pomáhali jsme mu,jak jen to šlo a dost se toho povedlo udělat.Jenže vymýšlí další a další rozdelávky a úkoly..zima nezima..rodina nerodina.. Stále je zamyšlený a špekuluje si jen a jen o té chatě.. Už z toho všichni asi zcvokneme.Domluvy nepomáhají.. Když mu řekneme, ať si dá voraz přes zimu,tak nás skoro napadá, že to dělá pro "nás" Ale že nás tím všechny zničí fyzicky i psychicky nehodlá přiznat

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

darsi
hodnocení

2x
Svagr je zapaleny, vzdyt je to roztomile.. co ja bych za takoveho chlapa dala. At si dela co chce, pokud neublizuje ostatnim, ne? A kdo nechce pomahat, at nepomaha. Staci slusne rict "Hele nezlob se, mne to nezajima, nebavi me to, mne s tim neobtezuj.." apod.
hodnocení

Roztomilé je tam možná tak to prostředí.Problém tkví v tom, že nemá soudnost.Opravit to je sebevražda..to nebude hotové nikdy! Kdo něco takového dělal,tak ví a zná.Ten člověk možná přijde i o práci.. kvůli té chatě.. protože kvůli ní zanedbává úplně vše okolo

ltz
hodnocení

2x
Možná nemá ani žádného koníčka, tak asi proto je tak zapaleny do té chaty. Tak si to užívá, určitě je teda zrucny. Možná mu chybí od vás i nějaká pochvala. Asi to nesmíte vnímat tak, že jste z toho magori, dopřejte mu at se vyradi. Co jineho by dělal, aspoň netrci někde v hospodě.

hodnocení

1x

Švagr! A vy s ním žijete v jedné domácnosti? Proč by vás všechny měl zničit fyzicky i psychicky? Někdo vás nutí jeho plány poslouchat, někdo vás nutí fyzicky se na j e h o chatě svou prací podílet a ničit si, jak píšete, těla? NE ! ON chatu zdědil, je to JEHO chata, tak JEN ON má právo si s ní dělat, CO CHCE ! Nechte ho, ať si plní svůj sen a nepleťte se mu do toho! Ta kritika, ta stížnost tady, vypadá spíš jako závist! Přeji jemu i všem ničeným krásné pohodové dny!

hodnocení

Závist? Tak to opravdu neee..A kdo nás nutí? No ON nás všechny nutí! A jak není po jeho,tak kňourá a fňuká a stále mele a mele, že potřebuje to a tamto..A tak se mu všichni snažíme pomoct.. protože za 1.jsme rodina a za 2.chceme aby dal pokoj a dokázal fungovat i jinak než na té chatě.Asi neumíte číst mezi řádky a nebo si neumíte představit,jak s tím dokázal zamořit vztahy v rodině ( o nějaké závisti nemůže být řeč) Pomáháme,aby byl spokojený a taky proto, že když nepomůžeme,tak umí jízlivě a ironicky "naznačovat".. Už to trochu chápete?

liska5
hodnocení

1x

Tak mu to dejte písemně. Tak, jak jste to napsal/-a tady. Při čtení nebudete přítomni, aby Vás napadal nebo škemral o pomoc. Když ho to baví, ať tam je. Ale Vás ať vynechá, že vy máte jiné starost,i a jeho budování Vás nezajímá, naopak děsí. Zimu má na to, aby si promyslel postup prací a způsob, jak vše zjednodušit. Jestli má na to prachy, ať si vezme nějaké řemeslníky. Ale jak čtu ten popis, tak ti omdlí, když uvidí, co to je...

Myslím že i kontakt na psychologa by se hodilo mu přidat. Ten ale taky není zadarmo.

hodnocení

1x

Jestli přijde o zaměstnání kvůli rozbourané chalupě, normální to není...dluhy a nakonec mu chatu seberou a nebude mít kde bydlet. A deprese, jak píšete.

Posedlost chatou může být nějaká obsese.

Psycholog je dobrý nápad. Psychologické konzultace jsou zdarma u klinického psychologa. Objednací doba je delší, mají hodně obsazeno. Ale švagr by musel mít zájem, nedonutíte ho, když nebude chtít.

Časem může skončit na psychiatrii, bez práce a s dluhy, v nejhorším případě.

tabletka*

Než sežene hodinu u psychologa, bude barák opravený. Deprese se dne říká každému zabědování, strašná inflace "odborných termitů". Nesehnala jsem zelený lak na nehty, mám depresi. Děti přinesly poznámku, mám depresi...atd.

Ono to nejspíš nebude tak úplně patologické, spíš je švagr prostě s chalupou a mluvením o ní štve.

joudic*
@tabletka jancaak doporucuje psychologa a jinou odbornou pomoc pod 95% dotazu, marne vzpominam, jestli jsem nekdy videl odpoved, ktera by se toho netykala ;)

tabletka*
hodnocení

0x

Vy s ním žijete? To asi těžko, že? Tak ho nechte být, neexistuje důvod, proč byste se měli zapojovat nebo to nějak prožívat. Když začne mluvit a fňukat, na rovinu mu řekněte, že vás to nebaví a změňte téma, případně začněte něco dělat...sklízet hrnky od kafe ze stolu, začít něco kutit, jít si hrát s dětmi. To by bylo nejlepší.

Psycholog není od toho, aby řešil rodinné lapálie jen proto, že vy jste jen nesouhlasící se švagrem.

Zkrátka, kašlete na něj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]