Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustálý hlad

Od: denny* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, jsem holka a je mi 16 let. Posledních týdny se mi zdá, že jím hrozně moc. Přibrala jsem, ale ne nějak viditelně...asi tak 2-3kg. Nesportuji, každý den chodím tak na půl hodiny na procházku se psem. Když se porovnám s ostatníma spolužačkama dokonce i některými spolužáky, jím fakt hodně. Snídani nemívám velkou-většinou půlku krajíce chleba se šunkou/sýrem. Ke svačině jím velký kelímek cottage sýru, housku a k tomu sušenku nebo ovoce, k obědu jsem schopná sníst polévku, svíčkovou se šesti knedlíky, odpoledne buchtu/sušenky, večer těstoviny nebo toasty a i potom mam casto hlad, takze si davam jogurt. Krome toho pres den dost porad z neceho uzdibuju. Cim to muze byt? Jeste pred mesicem a pul jsem jedla normalne a ted jsem schopna snist 2x tolik, nez normalni clovek...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Záleží hodně na skladbě stravy, době jídla, množství, kombinacích...Přednost bys měla dávat proteinům a vláknině: libové maso, ryby, vejce, přír. sýr a veškerá zelenina, cereálie / pohanka, jáhly, kroupy/, luštěniny..Zaplní žaludek, tráví se déle, netloustne se tolik po nich, staví svaly.. Mají nízký glykemický index.

Zatímco po sacharidech: sladkém, moučném, těstovinách, rýži , sušenkách, slaz.nápojích, knedlících se dobře nasytíš kaloriemi, ale hlad nastoupí dříve. Mají vysoký glykemický index. Zvednou vysoko hladinu krev.cukru, načež ta velmi brzo klesne a vyvolá hlad. Jdou na tloušťku, tukové zásoby.

Žaludek a tenké střevo reagují na hladinu krevního cukru a dávají /hormonálně/ do mozku signály, že je čas jíst.

Ovoce jez sólo, ne hned po jídle. Ta směs se pak špatně tráví.

Jsi ve věku hormonálních výkyvů a třeba více spaluješ díky zvýšené činnosti štítné žlázy.

Až budeš u svého lékaře, řekni mu o tom. Jinak doporučuji najít si dobrého nutričního / výživového/ poradce.

Taková žravost je často v rodině, po někom.

doplněno 08.12.21 22:10:

Ještě je dobré více pít. Spíš mezi jídly nebo před jídlem. A neslazené, především čistou vodu, lze s kapkou citronu.

Kdybys víc přibírala, tak zmenšit přílohy, nejíst na noc, a v době, kdy máš sednout k jídlu si jít nejdřív zaběhat. Hlad se tím utlumí.

ninca1d
hodnocení

2x

Poslouchejte své tělo a jezte!Těo ví co dělá

jajko
hodnocení

2x
Mozno zajedáte málo lásky, porozumenia a chybajúce dobré, blízke hlboké vztahy, nervozitu, alebo proste rastiete, tak Vám chutná, knedlíky, svíčková, buchta... Pozor na moznost vzniku vlastnosti negativnej..obžerstva.
jajko
Alebo ked pracujete..učíte sa, tak mozog potrebuje viac kalorií na výživu, co ste jedla doobeda bylo málo, jedzte naozajstné potraviny, ako vraví napr. p. M. Slimáková. Vy by ste do 25 rokov si mala dávať pozor na umelé cukry, niektoré priemyselne spracované potraviny, vsimajte si co obsahujú, aj mliecne bielkoviny mozu byt umelé, nie bio..mozu Vam ovplyvnit chemiu v mozgu, az ze sa znizi serotonin napriklad. Niektore umele sladidla su ako metanol..
liska5

*palec*Na to jsem zapomněla, na tu psychiku. Dík.

hodnocení

1x

Nechej si zkontrolovat štítnou žlázu.

HA užíváš? Antikoncepce někdy vyvolává hlad změnaní hormonů. Některé ženy přibírají.

hodnocení

0x

Kdysi jsem chodil s holkou, která tvrdila že když je zamilovaná tak hubne. Když není zamilovaná tak přibírá.

darsi
hodnocení

0x
Ahoj, ve Tvem veku jsem taky mela porad hlad a prozrala jsem se ke 120 kg vahy! Takze pozor! Dolu se to dava opravdu tezko. Jak Ti napsal nekdo prede mnou - jez, ale jez vybrane potraviny,ktere Te plnohodnotne zasyti - bilkoviny - cottage, vejce, tvaroh, maso, bile jogurty, lusteniny. Ze sacharidu brambory, ryze, celozrnne testoviny a pecivo. Z tuku orisky no a zeleninykolik chces :)
doplněno 09.12.21 18:27: No a uplne skvela vec je aplikace Kaloricke tabulky - s touto aplikaci si muzes vahu drzet, nebo ji korigovat.
liska5

Když bude mít hodně pohybu, může při své žravosti být hubená. To je můj případ. Jen v důchodu už to spalování zpomaluje...A po 70tce už člověk zvažuje, co může a nemůže zďobnout, aby se vešel do riflí...

taky
hodnocení

0x
Mohlo by to být malým množstvím bílkovin ve stravě podle toho co píšete (nepředpokládám li, že se jedná o celozrnné těstoviny, pečivo atd..) se stravujete hodně sacharidově (zejm.jednoduché cukry jsou hladové :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]