Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho brát hořčík?

Od: risk odpovědí: 7 změna:

Dobrý den je mi 57let. Celou směnu na nohou svařuji. K ránu jsem dostal do nohy křeč která mne vždy probudila. Začal jsem brát 2 tablety hořčíku a křeč jsem po delším užívání již neměl tak jsem hořčík přestál brát. Ale křeč se vrátila. Ale vžy v nočních hodinách. Chtěl bych se zeptát je lepší brát hořčík vápník zinek a jak dlouho brát? Píše se na letáku 2 tablety deně. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Čím méně minerálů v kombinaci je, tím lépe. Zaměřila bych se na preparáty, kde dominuje právě hořčík, který potřebujete (dobré preparáty má třeba firma Terezia Company (nechci ale dělat reklamu), a pijte Magnesiu, ta je dobrá. Užívá se 1-2 měsíce, dle potřeby je možno pokračovat.

ron*
hodnocení

1x

Dobrý den.

Má vlastní zkušenost: denně užívám rozpustný Magnosolv, doplňuji zhruba 3x týdně tabletou vitamínu B6 Pyridoxin. Lékař mi poradil, že díky vitamínu B6 se hořčík lépe vstřebává. Hořčík je dobré užívat dlouhodoběji, aby se potíže nevrátily.

martinaa*

Vidíte, na Magnosolv jsem úplně zapomněla:) Z vlastní zkušenosti též doporučuji, i při únavě, vyčerpání apod.

hodnocení

0x

#křeče+v+nohách ;) Asi je v archivu úplně všechno.

emefej*
hodnocení

0x

Při vhodně zvoleném jidelníčku jsou uměle vyrobené potravinové doplňky zbytečné. Obsah hořčíku v potravinách je např. tady: prvky.com/...

stirecek*
hodnocení

0x
Na svalový tonus berte draslík. Mel jsem ho při svalové horečce po tréninku. Při svalové horečce byste ale nemohl stát na nohou. Zkusil bych zajít na ultrazvuk, mohla by to byt tromboza.

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den. Mám pro Vás babskou radu. A to není u mě časté :) Moje babička si vždycky schovává skořápky od ořechů a dělá si z toho čaj. Před tím brala horčík jak chtěla a nic moc, ale poslední dva roky vždycky skořápky zalije horkou vodou, nechá odstát a pak přeleje přes sítko a pije to. Prý to ani není hnusné. Zkuste to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]