Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invalidita 10% bez naroku na duchod, stat 0% schopnost bez naroku na dane

Od: lidiradilzi odpovědí: 19 změna:
Mam toho opravdu dost, jsem po 2 operacich patere, jeste potrebuju cas, a dle CSSZ mam jit za dva tejdny do prace, protoze mi konci podpurci doba kde jsem byl na neschopence 10 mesicu. Tak hlavne ze kolem me jsou uplne zdravi sousedi, jen sou proste neschopny a ma duchod na hlavu 3. Stupen. ktery utratej za trávu. Co tohle má jako bejt, jeste na me doktor rve at si dojdu na dalsi kontrolu bez sanity. V tajty zemi uz nebudu pracovat nikdy, ani korunu z dani ode me nedostanou doucim se jazyk a sajonára. Co se tyka meho zdravotniho stavu, proste kdyz pulhodinu sedim nebo chodim tak me zacnou bolet zada, a kdyz si neodpocinu tak to pali atak. Jenomze proste ja nejsem zadna ubrecena troska, a kdyz se me ptali doktori, tak jsem jim odpovedel ze doma chodim o jedne berli, a oni mi tam napsali ze subjektivne se mi to lepsi, chodit muzu a jsem vlastne kompletne zdravej. Ja ocekaval, ze blbcum dojde ze kdyz mam nahrazenej obratel a mezi nima kov, odstraneny plotynky a spoustu dalsich zlomenin po nehode tak je logicke, ze hned neskocim do prace po 4 mesicich. Ale ne, tajten stat zboznuje nemakacenka. Znamej mel za uplne to same 5 let 3. Stupen ja chci jenom rok nechci nic nedelat a pak chci vydelavat a oni jsou chamtivy kdyz jsem dani zaplatil dost. Ma nekdo podobnou zkueenost?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

5x

Nelituji a nesoucítím. Měla jsem podobný zdravotní problém, tři neděle po operaci do práce (ne fyzicky náročná, pravda), klekačka místo židle a normální život. Invalidita 10% znamená, že 90% procent je oukej. Tak co chcete? Staráte se o ostatní, co proč mají, oni si třeba myslí o vás, že nemáte nárok. No když nebudete v této zemi pracovat, odstěhujte se do jiné, kde vám budou všichni cpát důchody a vy to budete z pohovky jen řídit. Nemyslím, že by vás tady někdo držel.

lidiradilzi
hodnocení

Dobrý den, očekával jsem že po žádosti o ID dostanu automaticky novou ovladačku a budu si moci z pohodlí domova přepínat stupne ID v televizi. Tento pristup CSSZ me zarazil.
Ohledně toho že 10 mesicu neschopenka a po 4 mesicich do prace tak proste takhle vysli operace.
tabletka*

S tím ovladačem je to k vzteku, zkuste si zažádat o pečovatelku, ať vám chodí přepínat programy.

hodnocení

3x

@lidiradilzi - jsem byl na neschopence 10 mesicu... hned neskocim do prace po 4 mesicich

Asi vám nerozumím... *zmateny*

id
hodnocení

3x

Po moc drastické operaci páteře byl manžel do roka OK. Ale že je šikulka vděčí sám sobě neboť lepší zdr. stav má vydřený - pohybem. Vy jste doma 10 měsíců, takže je do akorát. Jinak se zeptám, co děláte pro zlepšení vašeho zdravotního stavu? Bez rehabilitací, domácího cvičení a hlavně pohybu se nikam neposunete.

U nás není povinnost pracovat, zůstaňte na gauči a choďte si pro sociální dávky.Nejste jedinný v naší republice. Kéž bych mohlá takovým jako jste vy nepřispívat na válení. Bohužel.

Měla jsem kolegu na vozíku, nemusel pracovat, ale pracoval na plný úvazek.

lidiradilzi
hodnocení

To sel jako po roce do prace? Ja mam svaly kolem patere a nejsem zadnej tlustoch, vazim 95kg takze vam toto neverim. To ze mel nejakej krcni obratel, to je opravdu irlevantní a mel mezi kostma vubec kov tzv nahrazeny obratel titanem nebo se jen predvadite?
id

Ano, po roce šel manžel do práce a to není žádný úředník, má titanový obratel. Dostal na rok iD 1. stupně a po roce mu jej vzali. Dnes jezdí na kole, plave a lyžuje. V tomto období kdy jsou vleky ještě zavřené děláme denní hodinové rychlé procházky a v sobotu výlety do 15 km. Co děláte pro lepší zdravotní stav vy jste mi neodpověděl.

Já vás vidím jako ufňukaného člověka který vaši neschopnost svádí na všechny kolem sebe.

hodnocení

1x
Lituji a soucítím s Vámi. Co zkusit dělat něco menšího z domova? Nebo chráněné dílny?
ellen*

do chr.dílny vás vezmou jen s invalidním důchodem, alespoň 1.stupeń, jinak ne, protože by nedostali dotaci od státu. A ID pán nemá, to by musel mít omezení alespoň 30%.

hodnocení

1x

A vy jste lékař? Vy jste ty lidi vyšetřoval, že víte proč mají 3°ID?

lidiradilzi
08.12.21 23:29
hodnocení

Ano

Když to všechno víte a jste lékař, pak nechápu, co děláte tady.

Moj odhad : ma trosku vypite a potreboval si niekde ventilovat frustraciu. Doktor urcite nie je, odhadujem to na nejaku ucnovku a pracu za pasom. S cim chce poradit netusim, len sa chcel odreagovat.

hodnocení

1x

Jste zřejmě nějaký chronický stěžovatel, který lidi na potkání krmí svými problémy. A tak proto, že doma a ve Vašem okolí už Vás nikdo nechce poslouchat, si stěžujete i tady. 10% invalidita není nic, proč by člověk nemohl dělat. Jste jen z 10 % nemocný. Když to otočíme, jste z 90% zdravý. Tak proč byste nemohl do práce?

Můj zeť - před rokem mu byla operována páteř, bylo to dost těžké, rozdrcená plotýnka. Neskuhral, jako Vy. Dneska už normálně chodí do práce, jezdí na kole, hraje tenis a badminton. Prostě nesmí být člověk líný, závidět ostatním jejich nemoci a snažit se pracovat. Na co se chcete rok povalovat doma, když jste byl uznán za práceschopného?

Leda snad: opatřete falešnou občanku na jméno Demétér Lakatoš. Obličej si natřete hnědým krémem na boty. A pak si jděte stěžovat. A dejte nám vědět, zda to pomohlo. Pokud ano, bude jistě během pár dní hnědý krém na boty do posledního kusu vyprodán. *smich2* Češi jsou koumáci. Jaga.

hodnocení

0x

10 %? Já mám potvrzených 25 % ale na 1.stupeň invalidního důchodu musíte mít 35 % a tak chodím do práce a chodila bych i s tím 1.stupněm,protože 1. a 2. stupeň se nezapočítává do odpracovaných let na důchod ;)

tabletka*

A chodila byste i s druhým stupněm, oba dva práci předpokládají, jsou jen pro vyrovnání toho, že nemůžete makat na sto procent. A je to tak v pořádku.

lidiradilzi
hodnocení

Tady si asi spousta lidi sedi na usich! Pisu ze nejsem prace schopny kvuli memu urazu a zasadne nesouhlasim s vysledkem CSSZ, coz je muj osobni nazor ohledne metod jak diagnostikuji stupen neschopnosti, a hledam i jine nazory vyjimaje bludné, a vsichni tu automaticky pisou ze jsem zdravy z 90% a muzu jit pracovat! Jak mam asi pracovat vy chytraci, kdyz si doma musim kazdou chvili (20-30min max) lehat protoze mam bolesti jako by mi tam neco melo prasknout! Vsichni si tu hraji na drsnaky vsehoschopny co neciti bolest, pritom nejste absolutne schopny vlastniho nazoru bez ucasti druhe osoby autority v tomto pripade je autorita CSSZ kterou cituji, pritom je uplne evidentni ze to jen zkousej. A spousta lidi tady spamuje bludy bez důkazů, svedku ze jsem zdravej!
Zrejme jsou tu lidi po 5. davce a ma to vliv i na mozek a obcanskou poslusnost!
Jsem na vas pekne nastvanej poradno *bum*
tabletka*

Dojemné. Tak si jděte stěžovat na CSSZ a nebrečte tady. Nic jiného vám nikdo poradit nemůže.

mnd®
hodnocení

0x

ČSSZ vydává rozhodnutí podle posudků ošetřujícího a posudkového lékaře.Taky se může stát,že vás ,,tajně,, kontrolují venku a když zjistí,že fungujete normálně,tak utrum.Zbytečně tedy napadáte ČSSZ a úplně mimo jste napadáním a urážením zdejších rádců.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]