Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, milí rádcové,
jsem tady po nějaké době a obracím se na ty z vás, které baví historie, přesněji vojenská historie. Řeším text týkající se druhé světové války a je v něm (v angličtině) uvedeno, že jistý britský pluk si ex post přidal na svoji vlajku název "Normandie" (kam byl vyslán a odkud podnikl výpad na Berlín). Je to marginální větička v relativně obšírném popisu boje, přesto je pro mě důležitá
Dotaz zní: Jestliže pluk někde působil, je běžné, aby si pak název místa přidal na svoji vlajku? Různé vlajky s různými místy jsem našla, jen nevím, jaká je geneze podoby takových vlajek.
Za jakoukoliv pomoc předem děkuji a přeji všem krásný advent
Ty zdroje, odkud čerpáte, jsou přesné? Já vím o jediném pluku, který měl ve znaku nápis Normandie, jenže - byl francouzký, byl stíhací a bojoval na východní frontě. Na konci války působili nad Pruskem. Tuším i na bojové zástavě měli názvy míst, kde působili, ale Normandie tam nebyla...
Aha. Vím stopro, že pluk Normandie Němen má na zástavě názvy Smolensk, Pillau, Orel,Berezina a nějaké další. U nich letopočty 43 - 45, takže asi ano a asi to autorovi posloužilo jako inspirace...
Je to beletrie, autorova licence Nejde mi ani tak o to, zda je reálné, že by ten který pluk měl na vlajce ten který nápis. Jen o obecnou informaci, zda si pluk na vlajku nápisy míst (asi kde bojoval) skutečně přidával. Což je asi z vaší odpovědi patrné - tedy přidával, je to tak? (Nebyla jsem si jistá, že jsem sdělení v původním jazyce pochopila správně.)
Mockrát děkuji!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.