Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Melatonin spánek

Od: miro7 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Jsem již v duchodu a mám problémy se spánkem. Prodává se Melatonin v tabletách. Jaké máte zkušenosti ohledně učinku atd? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Při těžké nemoci nás ve špitále krmili prášky na spaní jako lentilkami. Tak jsem si na ně zvykla, že už mi nestačil jeden. Zbavovala jsem se jich téměř rok. Našla jsem systém. Před spaním je potřeba se odstřihnout ode dne, od myšlenek. Buď knihou v posteli, ale lépe poslechem čtení na pokračování. Ve 22 hod, i kdyby bylo co chtělo v televizi, vypínám a se sluchátkem z rádia pod uchem jsem v posteli. Někdy vytáhnu, někdy usnu s ním. A v noci, když se probudím, nesmím přemýšlet. Musím se donutit poslouchat. Rádio vypínám až ráno. :-D Občas, ale málokdy zabrat nemůžu. Tak to neřeším, vylezu a něco dělám.

doplněno 08.12.21 08:08:

Ještě musím dodat, že pc musím vypnout už cca v 19 hdin. Zjistla jsem, že když zůstanu, mám problém s usínáním. Mozek je příliš nabuzený.

nov
hodnocení

4x

Na mě vůbec nezabral, zbytečně vyhozené peníze.

kami123

Taky to tak vidím. Při prvmím vyzkoušení dokonce několikahodinová nespavost.

Ale u někoho s poruchou jeho tvorby by třeba pomoct mohl. Tedy to za zkoušku možná stojí.

pb®
hodnocení

4x

Velmi dobré, spím jak miminko a ráno jsem plná elánu. Ovšem dodržuju poměrně striktní spánkový režim, uléhání a vstávání ve stejnou dobu, vyvětraná ložnice s tmavými závěsy a bez elektrosmogu, kvalitní polštář, lehké jídlo 3 hodiny před spaním.

hodnocení

2x

U mě absolutně bez účinku.

hodnocení

1x

S melatoninem nemám zkušenost.

Mi zabírá čaj spánek a nervy od Teekanne. Když potřebuji, dám si.

Při těžších poruchách spánku se používají nenávyková psychofarmaka (hypnotika jsou "zastaralá") ...agomelatin - obdoba melatoninu na recept, mirtazapin, trittico...

hodnocení

0x
Dobrý den,těžší poruchy spánku řeší lékař-psychiatr. Předepíše nenávyková antidepresiva určena na spaní. Bát se toho nemusíte. Melatonin samozřejmě zkusit můžete,ale obávám se,že při silnější nespavosti nebude stačit.

hodnocení

0x

Beru na noc 1/2 tbl a spím dobře. Popravdě - -spím dobře i bez tbl.

liska5
hodnocení

0x

Já si Melatonin koupila, když jsem měla po stěhování a zvykala si na nový domov. Využívala jsem celé balení a absolutně nic jsem nepociťovala. Zřejmě ho mám v těle dost. Je to vlastně náš hormon.

To raději přes den choďte hodně venku, pak užívejte Mg - hořčík, bylinné čaje nebo kapsle z bylin, a na usnutí zkuste fintu 4-7-8. Nádech na čtyři doby, výdrž sedm dob a pomalinký výdech na osm dob. A opakovat a opakovat. To Vám sníží nasycenost krve kyslíkem, na což reaguje mozek útlumem. Taky berte v úvahu, že s věkem klesá potřeba spánku. Seštelujte si ukládání do postele podle toho, kdy chcete vstát. Spánek má 1,5 hodinové cykly. Tak odpočítejte dozadu, kdy do postele. Plus nějakou chvíli na čtení nebo sudoku. Mně to dá šest hodin /4 cykly/, často jen 4,5 h. Tohle je asi rodové, ta potřeba spánku. Osm hodin jsem léta nedala...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]