Nejste přihlášen/a.
Dobry den
Casto chodim pozde domu v noci sam. V malem Svedskem meste, kde ziji, se potkavam s jednim problemovym jedincem, ktery bydli o par bloku dal. Kdyz se vecer potkame, skonci to casto ostrou vymenou nazoru a nekolikrat me chtel i napadnout. Propadne vyhrozuje, ze prijde ve skupine. To vse kvuli zarlivosti, udajne jsem sledoval jeho zenu (coz samozrejme neni pravda). Ve fyzicke prevaze je je jednoznacne on.
Peprovy sprej je zde nelegalni a neda se nikde koupit. Proto premyslim, ze bych pouzil pro sebeobranu uzaviratelny hrnecek s octem a v pripade eskalujici adrese hrnecek otevrit a chrstnout ocet protivnikovi do obliceje. Je to bezpecne, ze bude utocnik docasne paralyzovan, a nebude mit zadne trvale nasledky? Nebo hrozi pozkozeni-ztrata zraku? Bezne se prodava ocet s koncentraci 6-8 % v potravinach. V drogerii jde sehnat az 30 %, nebo dokonce 40 %. To uz mi prijde prilis rizikove, a ocet bych naredil, na kolik?
Ocet na vaření do koncentrace cca 10% klidně můžeš chrstnout útočníkovi do obličeje, pokud se dostane do očí, tak kvůli značnému podráždění očí ho dočasně oslepíš. Druhý den bude asi mít oči jak králík, ale bude OK. Pokud bys někomu chrstnul do očí k. octovou o koncentraci 30%, tak ho pravděpodobně připravíš o zrak trvale.
já si myslím, že když ten problémový jedinec chvilku počká, než odšroubujete ten hrneček s octem, tak mu to zkusmo můžete chrstnout do obličeje, jestli se trefíte. No a pak se ukáže, kdo z vás dvou bude v příštích okamžicích paralizován s trvalými následky...
Máte pravdu, že lahvička s octem není úplně pohotová sebeobrana. Musel by ho mít v mikrotenovém pytlíku v ruce a ten rozmáčknout útočníkovi před ksichtem. Dobrý nápad je lak na vlasy jak tu psala liska, to by mohlo na pár důležitých vteřin pomoci. Nejlepší na agresivní hajzly je elektrický paralyzér, ale nevím jak v tom Švédsku, jestli tam nemají vše zakázáno a povoleno je pouze nechat si dát přes držku
Jako bránit se můžete, ale ten dotyčný vypění a další dny a další noci budou probíhat jak? Odstěhujete se, abyste s ním nepřišel v kontakt? Každý pozdní návrat bude ve strachu. Pozve si nějaké kamarády?
Vystopuje si Vás, vyčíhne, bude se mstít, poškodí auto, bydlení, Vaši ženu - přítelkyni.
Když reaguje takhle jenom na podezření, tak jak zareaguje na Vaši byť oprávněnou obranu, která mu ale prostě udělá nějakou škodu na oblečení, vizáži, natož když ho fyzicky zraní.
Nenechá si to líbit a ten Váš ocet jenom eskaluje jeho reakci.
Když už něco udělat /píšete, že má fyzickou převahu/, tak jedině škodit, aby nevěděl, že to je Vaše práce. Ale máme vůbec tak všeobecně na to? Jsme nějak vychování. My bílí povětšinou ustupujeme. Odstěhováváme se jinam, kde je bezpečněji. Hlavně tam v cizině, kde převládá jiná mentalita.
Co chodit do sportů - krav maga, karate, box, judo ...?
Psům, aby nečmuchali po stopě, se rozházel po zemi, do vzduchu pepř.
Ocet je kyselina, koncentrovaný asi i poleptá, běžný ho akorát nas. a dostaneš přes hubu. Spíš se nauč konfliktu se vyhnout nebo rychle zdrhat... Výměny názorů slušně utnout hned na začátku a vyklidit prostor, ale nehrbit se před nim..
Včera jsem šla prázdnou lesní cestou daleko od civilizace s trekovýma holema. Najednou se přede mnou vynořil zboku nějaký chlap. Mohu Vám říct, že jsem se lekla, ale díky těm holím jsem se cítila jistější. Vzpomněla jsem si na Vás v tom Švédsku. Pořiďte si trekingové hole. V zimě bez krytů s těma bodcema. Neuklouznete a budete mít v ruce na obranu něco pořádnýho. U toho laku se může ucpat tryska, sprej nedotryskne...A s holema se teď docela běžné chodí. Jsou skládací, vejdou se do batůžku, když nejsou potřeba...
Koukám, že se tu mazalo. Můj způsob razantní sebeobrany se nesetkal s pochopením... Takže - pokud je v té zemi zakázaný pepřák, předpokládám, že plynové pistole, tasery, paralyzéry a teleskopy budou ve stejné kategorii. Pokud na mě zaútočí větší chlap, notabene ve smečce, klidně na něj hodím atomovku, když ji budu mít k dispozici. U nás na to myslí tuším paragraf 29 TZ, který za zbraň k sebeobraně považuje téměř cokoliv, co je k dispozici. Zdůrazňuji - k sebeobraně. Mmchdm, to co jsem napsal a bylo smazáno, mě učili, to jsem nevymyslel. A ten kurz byl zajímavý, jedna z pouček byla - na ulici ve rvačce jde vše stranou, hlavně zůstat na nohou a policie si to potom přebere (trošku jsem to radši uhladil, ta formulace byla drsnější) ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.