Nejste přihlášen/a.
Od loňského května, kdy jsem čich ztratila, se mi vrátil před třemi týdny. Takže skoro rok.
Chuť v pohodě.
Uklidní Vás moje osobní zkušenost? Asi moc ne. O chuť jsem nepřišel ani na okamžik (nějaké krátkodobé omezení možná bylo, ale rozhodně jsem věděl, co jím), o čich jsem přišel na 3/4 roku. Trochu problém, když necítíte, že utíká plyn...
Manželka se stejným průběhem nemoci (a zdrojem nákazy) nepřišla ani o čich, ani o chuť. Jak psáno výše, je to individuální.
Na odlehčenou: Když jsem si nechtěl připadat jako méněcenný, strkal jsem nos do sklenice s mletou kávou. Pašeráci drog dobře věděli, proč schovávat drogy do kafe. To jediné jsem cítil celou dobu .
Měl jsem úplnou ztrátu čichu (testováno na různých látkách v dílně ), ale chuť jsem neztratil (tedy byl jsem schopen rozpoznat sladké, slané, kyselé, hořké). Čich se mi pomalu začal vracet po týdnu, po nějakých 14 dnech byl už řekl bych skoro normální. Ale taky znám člověka, který byl bez čichu několik měsíců.
Na to se doporučuje brát zinek.. Snad návrat chuti uspíší.
Zn je v semenech / dýně, slunečnice,.../, v ořeších, plodech moře, melase, houbách, lib.mase, cibuli, klíčkách, kakau, luštěninách.../
Lisko, já si tím prošla a jak určitě víte, tak já jsem velký konzument všelijakých semínek a dokonce miluji krevety a mám je pořád doma. Ale raději jsem je v té době ani nevařila, protože bych si ani nevychutnala. Melasu teda nejím a kakao také nepiji, ale to ostatní ano. Ono totiž když nic necítíte, tak na to nakonec ani nemáte chuť. Teda abych se správně vyjádřila. Chuť na to je, a mně pořád "honila mlsná", jenomže ať jsem si dala do pusy co jsem chtěla, byla jsem zklamaná, protože jsem to jídlo necítila. A tak jsem pak naštvaně jedla chleba s máslem , protože jsem stejně nevěděla co to jím a jíst jsem musela. Já ale měla kliku, přešlo mně to asi za dva týdny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.