Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta čichu a chuti

Od: elena odpovědí: 15 změna:
Jsem covid pozitivní, mám úplnou ztrátu čichu a chuti. Za jak dlouho se mi čich i chuť znovu vrátí? Má někdo covid pozitivní zkušenosti? Děkuji za odpověďi.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

to je strašně udvidualní někdo může mit zpět za par týdnu někdo za pár měsicu

kenav
Dcera,matka dvou školáků ho prodělala v únoru ztráta chutí se jí doteď nevrátila,testování negativní,nikdo jiný z rodiny zatím nic

Od loňského května, kdy jsem čich ztratila, se mi vrátil před třemi týdny. Takže skoro rok.

Chuť v pohodě.

hodnocení

3x

Uklidní Vás moje osobní zkušenost? Asi moc ne. O chuť jsem nepřišel ani na okamžik (nějaké krátkodobé omezení možná bylo, ale rozhodně jsem věděl, co jím), o čich jsem přišel na 3/4 roku. Trochu problém, když necítíte, že utíká plyn...

Manželka se stejným průběhem nemoci (a zdrojem nákazy) nepřišla ani o čich, ani o chuť. Jak psáno výše, je to individuální.

doplněno 07.12.21 19:22:

Na odlehčenou: Když jsem si nechtěl připadat jako méněcenný, strkal jsem nos do sklenice s mletou kávou. Pašeráci drog dobře věděli, proč schovávat drogy do kafe. To jediné jsem cítil celou dobu :-D.

feass
Dobrý den uštknul vás had v minulosti? Vážně to potřebuji vědět :D

*sok*

Ne. Co to má společnýho?!

feass
Nekspíš jen šířím hoaxy a konspiračí teorie..
Ztráta čichu a chuti, která je velice specifická pro Covid, může trvat měsíce a možná roky. Když člověk odsaje ránu po kousnutí kobrou a jed pak vyplivne, postihne ho ztrátu čichu a chuti, která může trvat rok i rok a půl. Enzymy, které vypouštějí dle Dr. Ardise do vody, specificky cílí na slezinu, slinivku, mozek, játra, plíce a srdce. Když máte už z dřívějška nějaký problém s těmito orgány, jste terčem.

No, uštknutí kobrou je v mém případě dost nepravděpodobné *co*. Zmije se vyloučit nedá, ale zatím jsem neměl tu čest. Co se týká toho výčtu orgánů, jsou tam téměř všechny :-D.

hodnocení

2x
Měl sem nedavno to samé u mě to trvalo 14 dní ale mam znamou kkterá byla bez 3 měsíce

hodnocení

2x

Čich nemám již mnoho let, chuť jsem neztratil. Manželka měla ztrátu asi 10-14 dní.

hodnocení

1x

Měl jsem úplnou ztrátu čichu (testováno na různých látkách v dílně *smich* ), ale chuť jsem neztratil (tedy byl jsem schopen rozpoznat sladké, slané, kyselé, hořké). Čich se mi pomalu začal vracet po týdnu, po nějakých 14 dnech byl už řekl bych skoro normální. Ale taky znám člověka, který byl bez čichu několik měsíců.

kajs
hodnocení

0x
Ja v covidu ztratil čich na 5 dni a chuť na 2. Prvni, co jsem zacal citit byl olej do aromalampy s vůní kávy.

sametka
hodnocení

0x

Mně ztráta čichu i chuti trvala asi jeden týden. Už je to rok, ale některá jídla mi dosud chutnají jinak.

liska5
hodnocení

0x

Na to se doporučuje brát zinek.. Snad návrat chuti uspíší.

Zn je v semenech / dýně, slunečnice,.../, v ořeších, plodech moře, melase, houbách, lib.mase, cibuli, klíčkách, kakau, luštěninách.../

Lisko, já si tím prošla a jak určitě víte, tak já jsem velký konzument všelijakých semínek a dokonce miluji krevety a mám je pořád doma. Ale raději jsem je v té době ani nevařila, protože bych si ani nevychutnala. Melasu teda nejím a kakao také nepiji, ale to ostatní ano. Ono totiž když nic necítíte, tak na to nakonec ani nemáte chuť. Teda abych se správně vyjádřila. Chuť na to je, a mně pořád "honila mlsná", jenomže ať jsem si dala do pusy co jsem chtěla, byla jsem zklamaná, protože jsem to jídlo necítila. A tak jsem pak naštvaně jedla chleba s máslem :-D, protože jsem stejně nevěděla co to jím a jíst jsem musela. Já ale měla kliku, přešlo mně to asi za dva týdny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]