Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trestní oznámení

Od: mirah* odpovědí: 10 změna:

Mám osobní finanční spor s majitelem domu kde jsem byl jako nájemník. Podal jsem trestní oznámení emailem, kde mi zdělili, že bylo přijato, ale nikdo mi po 45dnech nezdělil zda a jak bylo řešeno. Domnívám se kde jsem udělal chybu. Prosím o radu zda mám zaslat stižnost na podatelnu zastupitelstva, klidně se tam stavím osobně. Nebo jestli můžu podat osobně nový trestní oznámení, či jestli můžu s někým osobně sjednat nápravu. Je někdo na zastupilstvu pověŕený, kdo se stará o pořádek a finanční vyrovnání s majitelem bytu..? Děkuji Mirek

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jen*
hodnocení

5x
Dle mého jste jeden z těch, kteří se bojí pustit korunu a myslí si,že policie, kterou si platíme všichni ze svých daní, mu zdarma a rada pomůže.
Pokud máte spor o peníze, vyndejte další peníze a podejte žalobu k občanskému soudu. Samozřejmě za poplatek. Dále si zaplaťte právníka a reste svůj problém

hodnocení

5x

Mirku, vy jste vůbec žádné trestní oznámení nepodal. Podal jste NĚCO a ani nevíte co, a nepíšete komu. Zastupitel...tedy obecnímu úřadu? Aztomat potvrdil, že přišel nějaký e-mail, ale ptotože byl o ničem, byl smazán a nikdo se jím nezajímal. Asi byl stejně neurčitý jako vaše otázka tady. Napište vnitřní poštou o co jde a možná se vám dá pomoci. Pokud nejde o opravdu trestný čin se škodou aspoň 20000, ani policie by se s tím nezabývala. Nemusíte utrácet peníze za právníky, ale napište a uvidíme.

hodnocení

3x
Zastupitelstvo bude rozhodovat řešit soudní věci a soudy se budou starat o chod obcí a měst?
Není tohle věc soudů?

kami123
hodnocení

3x

Stížnost na co? Zda jsi udělal nějakou chybu? Není jasné, kam jsi to posílal. Emailem? Elektronický podpis byl?

Zajdi tam osobně nebo zavolej a zjisti si informace a pokyny.

inspa*
hodnocení

3x
Pokud jste poslal něco někam obyčejným emailem, tak jste vůbec žádné trestní oznámení nepodal.

hodnocení

2x

Nechapete aku ulohu ma aky organ. Oznamenie podavate na prokurature (u vas statny zastupca) alebo na policii. Ak ho neodmietnu, vysetruju a ide to na sud. Mnohe z pohladu laika "trestne ciny" su len obcianskopravne spory a musite to riesit sudom. Vas pocit "okradli ma" nie je vobec relevantny.

hodnocení

2x

Najlepsie spravite, ked investujete do pravnika alebo advokata, spisu to za vas, aby to malo hlavu a patu a aj vam poradia, ci mate vobec sancu.

hodnocení

0x

Je někdo na zastupilstvu pověŕený, kdo se stará o pořádek a finanční vyrovnání s majitelem bytu..?
Nikdo, páč o tento spor se nestará zastupitelstvo, ale jen soud rozhodne, na čí straně je pravda.

Co když se dojdete osobně zeptat tam, kam jste poslal žalobu? Páč Vám asi odpověděl automat a klidně tam může být tolika chyb, že nevědí komu odpovědět.

mirah*
hodnocení

Chystám se tam, ale nechce se mi na podatelnu.. Pan majitel nás vydíral a neoprávněně nabyl větší částku, ani to nemůže zastupitel rozhodnout? Normálně se nestyděl a kradl..

Zastupitel nemůže přeci rozhodovat spor. Páč majitel si myslí něco jiného, nežli Vy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]