Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest svalu a kolene

Od: lukas96 odpovědí: 5 změna:

Ahoj všem , potřeboval bych poradit :) dříve sem aktivně hrál fotbal (divizi) cca před 8 lety ale nechal jsem toho kvůli práci , teď mám novou praci a víc času, k fotbalu jsem se vrátil ale bohužel začalo mě trápit koleno + stehenní sval, bolí to vzdicky jen při zátěži , při chůzi se svalem nemám problém , s kolenem je to horší bolí i při chůzi ze schodů ,jako by vyskakovalo , chci se jen zeptat je možné že tyhle problémi mám kvůli tomu ,že jsem 8 let nesportoval a po pár trénincích se to protáhne a bude to v pořádku? Nebo raději zajít k doktorovi? , nechci tam otravovat ale při sportu mě to dost omezuje a už se toho vzdát nechci :/ , děkuji za radu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Nárazový záhul se tak může projevit, ale že by v koleni něco přeskakovalo, to je divné. Spíš mám z takových situací pocit, jakoby vratkých nohou.. Pokud nechceš k ortopedovi, tak si dej tak týden dva klid, proplachovat ledviny, které s koleny souvisí vodou nebo urol.čajem. Proto taky omezit ve stravě cukr, uzeniny, sůl, masové vývary...Když ta bolest pomine, a budeš chtít znovu trénovat, tak měj svaly vyhřáté, rozcvičené, protažené,.. a nejít hned do maxima. Prostě než začneš naplno s fotbalem, choď lehce běhat, cvič doma. S těmi obstřiky opatrně, ne víc, jak dva. Často obsahují kortikoidy. Sice zánět se zklidní, ale úpony jsou pak křehčí..Teď ber hořčík. Sval pak nemá tolik tendenci ke křečím. A koupele, masáže , mazání...

lukas96
hodnocení

Super děkuji určitě dám na vaše rady :)

hodnocení

0x
Jdete, třeba postačí koleno obstriknout.

ltz
hodnocení

0x
Nespoléhejte na to, že se něco protáhne, vždycky je lepší jít k lekari dříve, než se potíž ještě více prohloubí.

lukas96
hodnocení

Děkuji za odpovědi , určitě tedy asi zajdu k lékaři a zkusím ten hořčík a nějakou zdravější stravu , jen jsem hned nechtěl běžet k lékaři ale je to vážně omezení a sportu už se vzdát nechci :/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]