Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekutor účet

Od: pajer odpovědí: 8 změna:
Dobrý den
Mám takový problém ... moje šílená tchýně má exekuci a nechává si posílat peníze na účet mojí ženy. Plánujeme rodinu a nechci riskovat že by snad mi domu zaklepal exekutor nebo že by mi vybral účet.Hučím do žemy že takhle to nejde že je to u hubu a stále že je to její matka. No kde k exekucím přišla přesně nevím ale myslím že to bude kombinace provident a něco někde nezaplacené. Lze něak tento účet z pozice manžela zrušit nebo s tím něco udělat když rozumná dohoda nestačí? Sice jak to vypadá tak tento způsob je asi potichu tolerovaný ale svým způsobem je to podvod za desítky tisíc. Hrozí manželce nebo mě něaké riziko? Když si dluhy napráskala tak ať si je vyžere..
Díky za pomoc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

5x

Je to účet vaší ženy, tak ho vy sám nezrušíte. Už není devatenácté století, kdy muži rozhodovali podle práva o majetku včetně dědictví své ženy. Takže jediné, co poradím je, abyste založil nový účet u jiné banky, na něj posílal svou výplatu a používal ho. Pokud bude žena trvat na tom, že svou výplatu bude dál posílat na ten ohrožený, její věc. Sice to nevyřeší problém, ale až vám exekutor obstaví účet, budete mít aspoň nějaké peníze na provoz.

mate59
hodnocení

2x

Jakonáhle exekutor zjistí,kam se odklání peníze, zablokuje vám ten účet. Nedělá dobře.

asd1
hodnocení

1x

Jako manželé v tom jedete spolu a ty její účet nezrušíš. Ano pokud se na to přijde tak ten účet obstaví, jde o podvod a kdo napomáhá ten v něm jede taky. Rodinu s tímhle bych ještě zvážil, i manželství..

jenda22
hodnocení

1x

Exekutor postihuje zdroj peněz. Hloupé obcházení exekuce nebude mít dlouhého trvání.

hodnocení

1x

Otazne je, ako svokra "zaraba". Na cierno bez zmluvy? Ak je totiz oficialne zamestnana, plati odvody, exekutor rychlo zisti cez poistovne (zdravotna, socialna) , kde robi, kolko zarobi a cislo uctu, kam ide vyplata.

re4zon
hodnocení

0x
Zena je dospela a svepravna?

hodnocení

0x

Exekutor by ale z vašeho společného účtu vymáhal pouze peníze dlužníka. Nemůže zabavit peníze Vaše, nebo Vaší manželky.

"Exekuce na účet třetí osoby

Je pravdou, že exekutor nemůže nařídit blokaci účtu třetí osoby, kam si bude dlužník zasílat své finance. Může ale postihnout majetková práva třetí osoby a požadovat po ni, aby vydala finanční prostředky dlužníka, které má nyní na svém účtu.13. 9. 2020"

Takže pokud se dá snadno prokázat, které peníze na Vašem účtě jsou Vaší tchýně, tak by se nemělo stát, že by exekutor zabavil vaše finance.

asd1

To by si je tam musela syslit a nic nevybírat.. Bude tam jeho 50k, jí tam přijede 100k, 50k vybere, na účtu celkem bude 100k a exekutor to sebere celý.

Ano udělat si svůj účet a svoje prachy řešit jen přes něj. A žena taky zvlášť účet na prachy od ní a zvlášť pro svojí výplatu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]