Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplácení nemocenckých dávek registrace na úp

Od: klarka* odpovědí: 7 změna:

Chci se zeptat,odešla jsem ze zaměstrnání, fyzicky náročná práce, šikana, bohužel jsem se neevidovala zavčas v ochranné lhůtě na úp, s tím, že si hned najdu práci.Nyní již evidovaná jsem. Vypadá to ale, že budu nucena nastoupit na neschopenku a budu se dlouhodobě léčit.Nemůžu namáhat končetinu mám v ní zánět, trpím bolestmi. Podpora mi náleží do února.Jak je to s placením nemocenské, mám nárok? Dočetla jsem se, že ne, je to skutečně tak?Je to bezvýchodná situace, snad jen nějaké sociální dávky, invalidní důchod, hledat práci v jiném oboru, což těžko budu úspěšná. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na nemocenskou nárok nemáte. Jste v evidenci na ÚP jako uchazeč o zaměstnání a pobíráte podporu v nezaměstnanosti.

tabletka*
hodnocení

2x

Nárok na nemocenskou nemáte a proč byste také měla být? Nepracujete, berete podporu. A do února si můžete dávno najít práci, kde nebudete dotyčnou končetinu namáhat. Pokud budete mít nárok na invalidní důchod, jistě ho dostanete, ale určitě ne od března. Měla jste si to lépe rozmyslet, než jste odešla ze zaměstnání. To už by mohl stát živit úplně každého, dokonale zdraví lidé prakticky neexistují.

makk
hodnocení

0x

Bez záruky, ale myslím, že když berete podporu, tak ji berete nezávisle na to, zda jste nemocná nebo ne. Neschpenku dáte na ÚP.

hodnocení

0x
musite na nemoceskou nastoupit do 7 ;kalendarnich dnu a bezi vam nemoceska,podpora zacne az budete prace schopna
klarka*
hodnocení

Do 7 kalendářních dnů, tomu nějak nerozumím?Spíš se evidovat na úřad práce a potom je nárok na nemocenskou, když jsem tam šla později a až poté onemocněla, mám nárok na nemocenskou? Tak nemůžu být bez prostředků, bud jedno , nebo druhé si myslím.Podpora či nemocenká.

sikikleste
hodnocení

0x

Pokud dáte neschopenku na ÚP, tak budete omluvena a nebudete muset docházet na schůzky a obíhat potencionální nabídky.

Zánět v těle se jistě vyléčí, to si myslím, že medicína, ať je to dnes našponované, tak to bude umět.

Najděte si na internetu protizánětlivé bylinky a užívejte je ve formě čaje, či přísad do pokrmů.

Vyhýbejte se i zánětlivým potravinám, jistě se dostanete do formy. Do února odpočinek a dobrá psychika udělá své.

Neházejte flinti do žita, proč byste nenašla lehčí práci. Pokud máte nějaké vzdělání /jaký obor?/ tak i v něm se jistě najde nějaká vhodná práce. Případně se můžete v nějakých nových věcech dovzdělat. Na internetu jsou k sehnání nějaké kurzy - jazykové, počítačové, prodejní dovednosti, komunikační pod..

doplněno 06.12.21 15:00:

Tak to Vám nezávidím, to musí bolet. Pokud budete dlouhodobě v neschopnosti s malou nadějí na vyléčení, můžete mít přiznaný ten ID. Podle procent ztráty pracovní schopností se přizná stupeň invalidity. Až u 3. stupně nemusíte pracovat, u těch dvou se předpokládá, že člověk bude přivýdělek schopen vykonávat.

Pracovala jsem na poště a mohu Vám říci, že mnoho žen na přepážce bylo vyučených prodavaček a vždycky říkaly, že v krámě to byla moc těžká práce. Ale to víte, už to je nějaký čas a i na poště se všechno změnilo. Tenkrát to všechno bylo jednodušší.

klarka*
hodnocení

Beru protizánětlivé léky Biofenac, Reparil a na noc Sirdalud, předepsal mi je ortoped.1krát obstřik, bez účinku, naopak to na chvíli bolest zhoršilo.Za týden jdu po měsíci na kontrolu.Mám burzitidu zánět tíhových váčků, který je převážně způsobený přetížením, v práci jsem zvedala někdy do výšky těžké bedny.Navíc jsem před tím prodělala covid zápal plic a 3 měsíce byla práce neschopná,dlouho jsem byla unavená a neměla v pořádku krev. Potom jsem naráz nastoupila do fabriky , noční, fyzicky i psychicky náročné tělo si odvyklo. Jsem vyučena prodavačka a dlouho jsem pracovala různě po fabrikách, tam i v obchodě je to o fyzické práci, těžko mě vezmou někam do kanceláře. Navíc si myslím, že nikde mě nevezmou nemocnou.

Co si tak pročítám komentáře od lidí, kteří si touto nemocí prošli, tak jim pomohla až po letech strávených v bolestech operace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]