Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problematické party nejen Romů

Od: michal21 odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

často jezdím za přítelkyní a často se spolu procházíme po městě, ale neustále se setkáváme s problematickými partami nejen Romů. Nutno ještě podotknout, že nám oběma je 17 let.

Jde mi o to, zda někdo neznáte účinný způsob, jak se těchto partiček zbavit. Pokud bych potkal tak dvě problematické osoby, neměl bych obavy proti nim vystartovat a za jejich výstup je odměnit, jenže pokud jich proti vám jde 10, sám nic nezmohu. Jde mi o to, jak se pak přítelkyně cítí - jakože ji nedokážu obránit, neřekne to, ale cítím to tak. Jenže v případě jen křivého pohledu - dokážete si představit, jak to asi může dopadnout - nebudete mít problémy nejen s nimi, ale s celým městem, jelikož u nás je dost velká koncentrace Romů. Jak říkám, nemám problém zpracovat dvě osoby, ale když jich proti vám je 10, asi nic moc nezmohu.

Jak byste řešili tuto situaci? Díky za každou odpověď!

M.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chlupatependolino*
hodnocení

6x

Dobrý večer,

v Přerově žiji 22 let a mám pro vás jedinou radu, která zde již padla. Nevšímat, nevšímat, nedívat do obličeje, držet jazyk za zuby. Cikánské etnikum je u nás zkrátka ještě pořád hájeno a doufám, že už ne nadlouho. Jako vysokoškolák jsem často chodívala nejznámnější "cikánskou" ulicí Škodovou, s baťohem na notebook, mobilem, slušným oblečením... a pepřovým sprejem a dvěma bodyguardy. Již dvakrát se mě snažilo toto etnikum obrat o moje věci, ještě neuspěli. Vyhýbám se jim, co to jde. A nenávidím je. A pokud na můj příspěvek někdo něco napíše ve stylu, že bychom je měli zkoušet začlenit do společnosti, pošlu mu jednosměrnou jízdenku dop*dele.

Takže mladíku, tady máte odpověď, která se hodí do prostředí naší republiky, kde jsou cikáni vyživováni, tolerováni a hájeni. Prozatím.

doplněno 06.07.10 21:23:

pro doplnění, vygooglujte si, co se stalo mladému muži, který na přerovských Mostech 2010 upozornil cikána, aby nepředbíhal ve frontě...

8976*

vlivem okolností mám občas cestu přes Přerov a máte pravdu.

Každý chorý mozek / blb / který tvrdí, že je možnost integrace tohoto etnika do společnosti se hluboce mýlí - oni nechtějí a žijí pro dnešek, nezajímá je zítřek, nezajímá je že dnes hostí celou rodinu/ 30-50 osob/ z příspěvků a zítra nemají na chleba - však zítra dostane někdo jiný a dá nám taky, omlouvám se za blba ale kdo žije v civilizaci a nemusí se potkávat s touto verbeží neuvěří, takže každému doporučuji běžte se projít vyhlášenou čtvrtí nebo ulicí kterou obývá toto etnikum a pak pouštějte svoje moudra - nebo pokud nevěřite, sdělte svoji adresu a na svoje náklady Vám nastěhuju maringotku s jednou rodinou k baráku a po měsíci jsem zvědav na vaše honocení a jak se osada rozroste a sousedi Vás budou chtít zabít - protože až je tam budu stěhovat zveřejním Vaše kravské názory co nejvice lidem ve Vašem okolí a pak uvidíme kdo bude mit pravdu...

A aby někdo neřekl že jsem rasista - znám jednoho slušného cikána který podníká / ne - kopáčské práce a vykořistování ostatních cikánů/, ale bohužel slušný, nebo chcete li přizpůsobivý životu v civilizované společnosti / je vůbec naše společnost civilizovaná / třeba je jen nechceme pochopit a osvojit si jejich mentalitu - v tom to asi bude/ je jen jeden cikán ze sta...pokud ne z tisíce...či milionu...tempem množení za pár let budou stejně v přesile a uvidíme ten rasismus z jiné strany - třeba pochopíme...

technikjirik*

Problém vidím v začarovaném kruhu... to co píšete má své opodstatnění, ale proč tomu tak je? Myslím si že je to v nedostatku vzdělání. Proč nejsou vzdělaní? Protože žijí v uzavřených komunitách? Proč žijí v uzavřených komunitách? Protože mezi ostatními není pro ně místo. Proč pro ně není místo? protože se dopouštějí deliktů ve velké míře? Proč tomu tak je? protože jim chybí vzdělání a příklad. Proč? Protože žijí v uzavřených komunitách? Proč? protože...

Ano je s nima velká potíž a osobně jsem si s tímto etnikem užil své... násílí, krádeže, hluk... ale to samé jsem poznal i u bílých...

8976*

souhasím - ale toto etnikum prostě nechce uznat společnost a holduje volnému životu, jak jsem psal žijí pro dnešek a je iluze že je někdo předělá, nechtějí hromadit majetek, nechtějí nic pěstovat, nechtějí spořit - chtějí volnost, vítr ve vlasech, vzít si co potřebují k životu tanec kolem ohně a radost, bohužel nemáme taková teritoria jako v severní americe abychom je vytěsnili do rezervací a nechali je osudu - žijí svým nepřizpůsobivým životem už od vzniku první republiky kdy byla zakázána potulka a kočování, je to již minimálně třetí generace a nikdo s nimi nic nesvedl a odvažuji se tvrdit, ža ani nesvede...bohužel i indie je prelidněná - takže návrat ke kořenúm je bohužel nereálný, takže opět budeme vyhazovat miliardy do hajzlu a tvářit se že se nic neděje...a snažit se tuto skupinu integrovat do našeho života...

pt®

8976, máte pravdu, a už nemám bodík. Tak jako nikdo nepřidá ke své postavě půl metru na výšku, ani nezmění barvu svých očí, tak se nezmění někteří lidé. Na jabloní, nikdy nevyrostou růže, nebo trní. A vzdělání? Vždyť o něj tak málo stojí, jsou to jen výjimky. To je můj názor. PT /stařenka/

8976*

ale ne o body nejde - jen jsem si myslel, že někdo bude mít geniální napad jak s nimi naložit - bez nějakých rasistických postraních úmyslů, nadzvedávají mě vždycky ty kecy o tom že je třeba cikány integrovat do společnosti - ale jak? hygienické návyky nemají ani ti staří ,natož děcka , v 5 letech kradou v marketech a nosej to starším ven kteří dělají nosiče ke starým kteří to před hospodou prodávají pod cenou a nekradou žrádlo, kradou zboží které mohou vyměnit za chlast a cigarety, dejte děcko do třídy s cigánama, tak poznáte...už se těším na toho génia který dostane cigánskou otázku v nové vládě , měli by mu nechat i Leilu...navrhoval bych sbírku aby se všichni cigáni mohli nastěhovat do Prahy, možná by se našlo nějaké místo kde by mohli žít podle svého - užívat svobody, dělat ohně, zpívat a tančit a až přijde zima stát by se postaral - ne Praha by se postarala...

8976*
hodnocení

4x

s cikánskou rasou je problém který se v této zemi řeší od vzniku republiky, nevím proč se náš idiotský goverment snaží vyřešit otázku cikánů itnegrací do společnosti když nechtějí, vždy přijde nějaký pomatenec s nyšlenkou, že to vyřeší a nakonec to skončí krachem - nebo chybějící politickou vůlí, tak jako tato země nemá koncepci na nic počínaje armádou a konče cikány, tady to totiž nechce nikdo řešit jen se vždycky udělá jenom něco jako aby se získali body do voleb...proč si myslíte že např daňovou soustavu nenastavíme např podle německa nebo rakouska - no protože se čeká až si každý z mocných hrábne a tady to skončí takovým bordelem , že se něco bude muset udělat - nynější krize je dobrou příležtostí na nepopulární zlomení a už více či méně není co rozkrást - majetek je již soukromý a někteří mají nahrabáno...a ostatní schudli tak, že začínají být nasraní na stát / protože jim začíná brát poslední sociální jistoty které měli / a to už je jen kousek aby vypuklo násilí /stávky, nepokoje,občanská neposlušnost/ a tady nastupuje mocenský strašák policie a armády které se bude muset přidat aby se postavila za zachování stávjícího zřízení...Ale zpět k cikánúm - pokud někdo zmanipuluje toto etnikum - kterému se dá relativně sebrat nejvíc - začne v těchto enklávách kde jejich hustota přesahuje únosnou mez - jako Most, Přerov a jiné být pěkně dusno - a vůbec nezávidím bílému etniku které tam přebývá...nebo stát zvolí variantu mrtvého brouka na cikánské dávky nešáhne a začne utahovat jen necikánskému...potom, ale zase začne přituhovat ze strany extremistú proti cikánům...takže opět neřešitelný problém...

takže radím vyčkat nějaký pátek, udělat si zbrojní průkaz a pak se jen přiměřeně bránit ale tak aby Vás cikáni nezabili a mohl jste se bránit, protože jinak Vás naše justiční mafie odsoudí a půjdete bručet až zčernáte..., nebo se preventivně odstěhovat do města kde cikánská otázka nehrozí...No asi rada na pytel protože v tomto bordelu rada neexistuje, každého hajzla který je chce integrovat byc nastěhoval do domu s několika cikánskýma rodinama a mohl by objektivně pracovat...*bzum*

technikjirik*
hodnocení

4x

Rada na tuhle problematiku je několikerá a je vždy na každém, kterou cestu si zvolí. Také je nutno brát v potaz skutečné důvody toho co píšete Michal21. Vy se chcete rvát s celým světem jen abyste dokázal své milé jaký že jste to chlapák a zároveň cítíte, že se bojíte. Který strach je větší? Bojíte se víc o to, že neobstojíte jako "superman" nebo o vlastní bezpečenost. Já si myslím, že to prvé. Hledáte tu spíše pochopení pro svůj strach než účinou radu jak řešit společenský pseudoproblém.

Je dobře, že máte strach, protože strach Vám brání v provedení nějaké pitomosti.

Co se týče vztahu a stavu mysli vaší milé má se to takto: Žena u muže hledá bezpečí a zodpovědnost. Ženy nechtějí mít vedle sebe superhrdinu, kterému hrozí rozbitý ciferník kdykoliv se ukáže mezi lidma, ženy chtějí muže který je povede po bezpečných cestách, který sám sebe zachová pro společné potomky ve stavu schopném pro obživu rodiny.

Je vám 17 a to je ten nejhorší možný věk pro jakákoliv rozhodnutí... člověk je zmítán emocemi a neví si rady s tím co se to děje s jeho tělem a endokrinním systémem.

Nakonec možná doufám dospějete k závěru, že všechny násilné domnělé hrozby se rozplynou v okamžiku, kdy nebudete vidět v každém romovi násilníka a vyžírku. Vynechejme pro tuto chvíli otázku sociálního systému a dívejme se na to tak, že ač mají emotivní a silácké řeči nejsou o nic násilničtější než Vy. Ryziko napadení asociálem snížíte tím, že nebudete přemýšlet o tom jak se bránit komukoliv. Stavíte si v mysli barikádu proti nepříteli aniž byste sám tušil kdo tím nepřítelem je...

Doufám, že jsem Vás neurazil a pokud ano pak doufám, že Vás to přejde. Přeji Vám a Vaší milé abyste dělal pouze zralá, nekonfliktní, zodpovědná a vyvážená rozhodnutí.

hanher*
hodnocení

3x

Bohužel nijak, nevšímat.

Kdyby Vás napadli, není to nic, ale kdyby jste je napadl Vy, je to rasizmus.

doplněno 06.07.10 11:17:

Přítelkyni to vysvětlete tak, že chcete zůstat celý, a proto si jich nebudete všímat, měla by to pochopit.

michal21
hodnocení

Kdybych věděl, že by to je jednorázový problém - neváhal bych se jim postavit. Bohužel zde je jisté, že to jednorázový problém není. Minule jsem jednoho z té party potkal na koupališti a ze strachu raději utekl. Jejich síla je kolektivní, sami o sobě jsou jen ubozí a bezmocní.

Nejde tu teď ani tak o mne, moje trpělivost je celkem obrněná, ale o mou přítelkyni. Ona říká, ať je neřešíme, ale přesto cítím, že to nebere úplně tak, jak mi říká. Prostě - chci, aby se mnou měla pocit bezpečí a tito hoši to narušují.

hanher*
"Ona říká, ať je neřešíme" - a má pravdu. Ignorovat, přehlížet, třeba dají pokoj sami.
michal21
hodnocení

Kdyby šlo o cílený útok na nás, asi by toho po čase naší ignorace ponechali, ale zde nejde o cílený útok na nás - jednotlivec si v rámci kolektivu chce dokázat sílu a nemá s tím problém, ačkoliv by byl třeba největší slaboch - kolektiv se ho v případě problému zastane. Takže, v horizontu nejbližší doby to nevidím moc slibně... ale díky za pomoc. Vypadá to tak, že Vámi navrhované řešení bude asi také jediné schůdné.

lidka*
hodnocení

3x

Michale, partě se těžko sám ubráníte. Určitě bych se vyhýbala místům, kde se nejčastěji vyskytují. To není zbabělost, to je rozumné řešení. Oni mají jistě svá "oblíbená místa" a vy s přítelkyní si vyberte jiná. Jistě kvůli nim nepřestanete chodit na koupaliště. Ale tam je snad dost lidí. A i když ne všichni jsou ochotni se vás v případě problému zastat, přeci jen je to bezpečnější než třeba večer na odlehlých místech, kde asi skutečně není bezpečno. Takovéto partičky schválně provokují a dokazují si svou sílu. A jestli je u vás zvýšená koncentrace znuděných a nepřizpůsobivých individuí - asi bych to řešila posilovnou a nebo nějakým obranným paralyzátorem. Na celou partu by to jistě nestačilo, ale na dva tři útočníky možná ano. *bum*

pt®

Jediné, čemu by se mohl našinec od nich učit, je to, že drží pohromadě. Pomáhají si, jak finančně, tak právní radou. Ještě jsem neviděla nikoho z jejich etnika, jako bezdomovce, vždy si pomohou. Ze Slovenska se jich nastěhuje třeba 30 do jednoho bytu, mají zde trvalé bydliště, a tím pádem pak nárok na svůj byt. Našinec si moc nechce pomáhat a to je chyba. Jinak Michale, vyhýbat se místům, kde se zdržují, ignorovat. Myslím, že to přítelkyně pochopí. Nezaplétat se, protože to by nemělo konce, a spravedlnosti se člověk nedovolá, když si budou svědčit. No to už by bylo na jiné téma. Hlavně rozum do hrsti a chránit si zdraví svoje i přítelkyně. PT /stařenka/

lidka*

Se vším souhlasím, jenom ne s tím, že bychom se mohli od nich něco učit. Oni se hlavně vzájemně učí, jak kolektivně okrádat stát, co nejvíc vyždímat dávek. V tom jsou nepřekonatelní. Například nyní s pěstounskou péči ve vlastní rodině. *bum*Jinak ti bohatší ždímají ze svých chudších vydřidušské úroky z půjček. A kolik je mezi nimi "pasáků". *sok* A u nich bezdomovce nepoznáte, protože tak vypadá většina z nich. Pokud nezbohatli ze sociálních dávek a nejezdí si pro dávky autem. Jinak si opravdu vážím těch, kteří se slušně chovají, pracují a dobře se o své děcka starají. Bohužel je jich jenom malé procento.

rosenberg

V mnohém jistě máte pravdu. Problém je v tom, že část české majority se chová úplně stejně. Dokonce jsou politické strany, které svůj elektorát hledají prakticky převážně mezi těmi, kteří mají za cíl kolektivně odrádat stát a vyždímat dávky - věřte, že to rómové nejsou. Koneckonců, pokud jste podnikatelka nebo v nějaké vedoucí funkci, kolik rómů jste za svůj život u sebe zaměstnala? Předpokládám, že ani jednoho jediného.

V rámci své práce často využívám na méně kvalifikované práce jako subdodávku "cikánské" party. Musím říct, že pracují naprosto spolehlivě a za solidní cenu. Majorita nemá ani nejmenší šanci v žádném směru jim konkurovat. A jen perlička - dneska tito tmavší spolupracovníci dodržují podmínky BOZP a PO nesrovnatelně více, než bilí "intelektuálové". A že si v zimní sezóně jezdí autem na pracák pro dávky? Proč by nejezdili, vždyť si na auto poctivě vydělali. Že jejich práce je sezónní, za to opravdu nemohou. Na úřadu práce byste se možná dověděla, kolik romáků se doprošuje veřejně prospěšných prací (vím, že je v tom zištnost), což se u "sociálně potřebných" bílých stává jen výjimečně.

Takže slušní a neslušní jsou v obou skupinách obyvatelstva a jako vždy. pravda je někde uprostřed..

lidka*

Také já uznávám, že máte v mnohém pravdu. Já také dělím lidi na dobré a špatné. A znám v mém okolí i fakt dobré a slušné lidi z tohoto etnika. A vážím si jich už proto, že jsou opravdu a bohužel výjimkou. Já jsem profesně komunikovala především s těmi zaměstnanými na veřejně prospěšných pracech. Minimálně polovina z nich chtěla jenom razítko, že je nemůžeme zaměstnat. Druzí zase chtěli hnedka vyplnit formulář na půjčku. *cteni* Nechci zde rozebírat problémy s dlužným nájemným atd. *uf* To by byla nekonečná diskuze. Nejsem v žádném případě rasista. Jenom nesnáším, když někdo uplatňuje hlasitě svá práva, ale na povinosti jaksi zapomíná. Možná máte to štěstí, že máte víc pozitivních zkušeností než negativních. U mne to je spíš naopak. Ale i tak děkuji za váš příspěvek. Donutil mne o tomto problému víc přemýšlet.:)

knopka*
hodnocení

0x

Budu hrubá,prominte mi to ale mám k tomu své důvody *cert*.Cikáni jsou neřešitelný problém,už po staletí.Od rozmoženého slova RASIZMUS už tuplem.Nikdo nikdy si s nima neporadil.Do každé ruky pepřák anebo plynovou pistoli a v případě napadení neváhání ji použít,co chcete ještě radit?Nenechat se od nich vyprovokovat .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]