Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Deprese ze změny

Od: ijs odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
potřeboval bych poradit, jak se popasovat s mými stavy. Ve své podstatě se mi nikdy nic nedělo, nikdy jsem netrpěl nějákými přehnanými úzkostmi apod.
Ale ted nastala věc. V mé práci to jde poslední rok od devíti k pěti, všechno se hroutí a já začal cítit, že bych potřeboval změnu. Od narození žiju v Plzni, už 26 let. A rozhodl jsem se, že dám výpověď a pojedu se odstěhovat někam jinam. V Plzni mě dlouhodobě nic nedrzi, nemam tu moc pratel, ani rodinu, vsichni bydli uz jinde.
Proste jsem se rozmyslel a 31. listopadu jsem dal vypoved ktera mi skonci k 1. Unoru.
Dal jsem vypoved z bytu, vsechno si zacinam resit.
Ve sve podstate se nic nedeje, penize mam nasetrene dostatek (na presun a zarizeni noveho bytu, kauce, najem apod.)
Ale ted na me zacla dopadat neskutecna depka.
Mam obavy a strach, ze si nenajdu praci. Ze se neco zkazi a ja do unora budu bez niceho. Nevim proc se mi to honi hlavou.
Nejde mi ani o to najit praci za penize co mam ted, klidne pujdu o dost niz, jen abych neco mel a zabydlel se a uz byl na novem miste. Pak si zacnu hledat az na miste neco jineho.
Akorat mam ty stavy, ze se nemuzu soustredit, v praci jsem mimo, doma jen spim a nejsem nic schopny. Furt se mi honi hlavou, co kdyz nic nenajdu.
Stehuju se do Prahy, primarne kvuli tomu, ze jsem tam chtel cely zivot bydlet a mam tam i podstatnou cast rodiny.
Ja klidne budu zezacatku pracovat v supermarketu, jen abych mel praci a uz mohl normalne fungovat v Praze. Ale hrozne me to cele stresuje, asi proto, ze jsem nikdy nic tak velkeho nepodnikl.
Poradite, jak se uklidnit? Diky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

4x

Myslím, že se zde nenajde rádce, který by neměl bobky z takového rozhodnutí. Já ti gratuluji. Když něco končí, tak něco hezkého začíná. Šup do hledání kontaktů rodiny, známých a všech možných nabídek práce.

hodnocení

3x
Pěkný den,prosím Vás, tohle není deprese. Deprese je duševní onemocnění a Vy nejste nemocný. Pouze jste vystresovaný z očekávané změny a to není nic divného. Tohle prožije občas v životě každý. Dělejte vše proto,abyste měl práci a věřím,že zrovna v Praze určitě problém mít nebudete.

hodnocení

3x

Jé, jé takovou změnu v životě vám bude skoro polovina lidí závidět.

A nebojte , v Praze je stále poptávka po pracantech. Navíc je tady moře příležitostí, kam vyrazit a nejen o víkendech. Naděláte si nové přátele, v práci máknete , aby jste ukázal že umíte a tím pádem budete i oblíbený.

Hodně štěstí a pak sem písněte, jak se vám daří. ;)

soudal
hodnocení

1x

Na nic nečekejte a kontaktujte právě svoje nejbližší v Praze. popovídejte a požádejte o radu, co a jak. Kam by Vás mohli nasměrovat.

Jaké kde solidní bydlení, v jaké oblasti. To je nejlepší, když jdete někam, kde máte svoje známé. O práci se v Praze nebojte, té je tam dost.

Nevím, co máte za vzdělání, ale na energetice je plno volných míst, právě s ukončenými energiemi /plyn, elektřina/ a novými odběrateli.

ČEZ, PPAS, PRE.vyhovující práci, vždy je tady záchrana v podobě ÚP, kde nějaká zlatka podpory v nezaměstnanosti každý měsíc přijde.

doplněno 04.12.21 17:39:

Něco mi tam vypadlo, ale už nevím, co tam bylo.

hodnocení

1x

V Praze seženete práci takřka okamžitě, nebojte se. Je tam velká fluktuace - syn tam žil 3 roky, práci našel obratem a ty tři roky v ní setrval, ale kolem něho lidi cyklovali jak svatí na orloji, co chvilka měli nové kolegy a kolegyně.

Jen technická připomínka - výpovědní doba skončí 31.1.2022, není důvod zmiňovat 1. únor. To už budete volný.

Nebojte se, fandím Vám, já jsem takovou odvahu nikdy neměla.

kami123
hodnocení

0x

Uklidni se hledáním nové práce.

hodnocení

0x

Dokážu si představit jak vám je. Zažila jsem něco podobnýho. Jen se mi ty "depky" projevily trochu jinak. Začala jsem mít bolesti břicha. Tenkrát mi hodně dlouho trvalo než jsem si to dala do souvislosti s psychikou. Já byla hrozně natěšená i když jsem měla obavy. Vypěstovala jsem si chronickej zánět střev :( . Pokud máte pocit, že si sám nedokážete poradit, tak o tom zkuste mluvit s někým blízkým popř. s psychologem. Já to tenkrát probírala se ségrou, ale protože jsem ji nechtěla přidělávat starosti, tak jsem vše zlehčovala. Opravdu to chce úplně se otevřít, aby se vám ulevilo a měl vás kdo podpořit v tom, že se vlastně nic neděje. Nechci zlehčovat to jak se cítíte, dobře vím jak vám je, ale ono se fakt nic hroznýho neděje. Pokud máte našetřeno a jste odhodlanej vzít jakoukoli práci, tak máte skoro vyhráno. Na uklidnění si zkuste udělat meduňkovej čaj nebo si kupte Bachovy krizový esence. Pokud v Praze nikoho neznáte, tak se dá lehce např.přes FB najít nové přátelé. Ty můžete najít i v nové práci.

Pokud chcete, tak mi klidně napište do sz. Držím vám pěsti.

jajo
hodnocení

0x
Tak ber to tak, ze stále sa môžeš vrátiť. A teš sa na kamošov, kamošky, čo tam máš, teš sa s tej zmeny, je tam plno fajn ľudí od nás, minimálne nazvime ju Táňa od nás, čo robí v obchoďaku pri Karlovom moste. :D, ja keď mi bolo zle niekde..v Dortmunde, kde som išla prvý krát a naposledy, som odchádzala sama zo stanice na Nový rok o pol noci som tam čakala, samí okolo mňa prisťahovalci z Afriky, Ázie, akože v buse si na mna vylozil nohy nejaký mladý Arab, Ty to máš hneď za rohom, nejdes do neznama zas nejak do cudziny. Nepojde tak, pojde inak.
To ja som odchadzala brutalne aj z Karlsruhe sama baba bez mobilu, to tiez bolo..praha to je za rohom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]