Nejste přihlášen/a.
Rozpis záloh mám u ČEZu normálně uvedený v jejich on-line kanceláři. Jenom vyúčtování mi teda chodí k jinému datu. Pokud se vaše spotřeba nezvýšila, tak si tam lze nastavit navýšení takové, aby to odpovídalo cca avízovanému zdražení.
Ano, jsou zavaleni, nestíhají. A když už se mi podaří nim dovolat, tak jsou sice velmi milí a ochotní, ale informace podávají někdy neurčité a někdy i nesprávné.
Na ČEZ ON-LINE jistě máte zřízen účet, který si můžete spravovat sám. Když nutně musíte posílat čezu peníze, tak si připočtěte k bývalým zálohám asi 30% a nastavte si zálohu sám. Nakonec zálohu si můžete nastavit třeba na 5ti násobek stávající, oni budou jen rádi.
Že pracovníci čezu nestíhají, to snad pochopíte.
tak nejak nechapu kde je problem, stav elektromeru jste meli zaznamenany a jestli prijde vyuctovani driv nebo pozdeji je jedno ne
zalohy bych posilal stejne jako doted a nebude problem
Zůstaňte v klidu. Žádné vyučtování vám nepřijde. Zato příští měsíc přijde v doporučeném dopisu upomínka za nezaplacený nedoplatek se smluvní pokutou 250 Kč. Zřejmě se jedná o novinku, jak vyždímat ze zákazníků více peněz. Dopis stojí 45 korun, vytisknutí upomínky 5 Kč, 200Kč jde do kapsy firmy. Ať žije ČEZ!
Dobrý den, sic nejsem u ČEZu, ale řeším ten stejný problém. K 15.11. 2021 jsem přešel k jinému dodavateli. Zaslal opisy měřidel a požádal o konečné vyúčtování. Po včerejší urgenci mi přišel meil: z důvodu legislativních změn v oblasti DPH (na základě nařízení vlády), není možné v současné době vystavit fakturu.
Operátoři mi nejsou schopni odpovědět a tak si píšu pouze skrze infolinku.
Tak asi tak.
Také jsem u ČEZu a také jsem si sama navýšila zálohy, i když jsem stihla uzavřít novou fixaci ještě před tím krachem BE. Ale já používám platbu převodem, jsem tak zvyklá. Takže s navýšením záloh nemám vůbec žádný problém, jednoduše jim posílám o 3 stovky víc a je to. Jsem u nich od roku 2005 a nemohu si na nic stěžovat. Přeplatky mi vždycky řádně vraceli a když jsem s nima musela komunikovat, vždy byli ochotní a trpěliví. Ale já je nemusela kontaktovat v tuto dobu, kdy jsou zřejmě pořádně přetížení, tak je jasné, že asi všechno nestíhají. Ale pokud Vám jde jenom placení záloh, tak se řiďte tím, kolik jste platil loni a navyšte si zálohy dle vlastního uvážení. Když budete mít přeplatek, tak Vám to určitě vrátí. Ale to přece víte, píšete, že jste také jejich dlouhodobým zákazníkem.
Vždyť všechno, vč. faktur máte přístupné elektronicky na stránkách ČEZu. Od září jsem měl 4 vyúčtování (plyn, elektřina) na třech odběrných místech - vše bez problému, vč. vrácených přeplatků. Zálohy si u ČEZu každý odběratel upravuje podle svých potřeb prostřednictvím internetu. S čím máte problém?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.