Nejste přihlášen/a.
Ahoj chci se zeptat zen na nazor. Kdyby jste se s detma stehovali do drazsiho bytu s vidinou,ze vse zvladnete samotne. A partner si nasel ve vasem bydlisti praci a chtel bydlet s vama. Napadlo by vas tohle?
Byvaly najem 9 tis novy najem 14 tis. Misto slov ano milacku budu mco rada s tebou a prispevek na bydleni mi pomuze. Tak slova budes platit 8 tis plus 2 tis davat na cistici prostredky a jeste mi posles jednorazove 20 tis na kauci, provozi realitce a stehovani. coz je nevratne.
ano uvedomuji si,ze kdyz si budu hledat vlastni bydleni zaplatim kauci aj provizi a budu platit najem taky a musim si vybavit byt.
Ale moje kamosky i kamosi maji jasny nazor,ze toho chce jen zneuzit a,ze by je nenapadlo at platim vic kdyz ma svoje deti sla by tam stejne a vse by platila. Navic proc toplatit dopredu,kdyz byhc se stehoval v breznu. Je to pro me obrovsky krok dat vypoved jit do neznameho mesta,prace od rodiny , znamich a kamaradu a ona si toho vubec nevazi. rekne ja te nebudu prosit.
Zdravím. Partneři se k sobě takto nechovají. A pokud máte pochybnosti již nyní, nebudete spokojený ani v budoucnu. Najděte si své bydlení, financujte si ho, veďte samostatný život. A s přítelkyní se choďte jen navštěvovat. Časem si stejně budete hledat jinou a možná bezdětnou. Ta současná si bude zřejmě hledat také jiného. Takového, který by jí pomohl postarat se o děti a finance. Je to jen Vaše volba...
Přijde mi to moc, chtěl bych vidět smlouvu a ptal se, proč bych měl platit tolik. Ani tu půlku nájmu bych nechtěl platil. Její děcka mají samostatný pokoj, ne ty. Dal bych zhruba třetinu, čili 5tisíc. A už vůbec bych nedával 2 tisíce na čistící prostředky měsíčně. Copak vedete čistírnu? Já utratím 2tisíce ročně. A to uklízím fakt hodně a rád. To se spíš domluv, že nejsi vyžírka, že budete jezdit spolu na nákupy a pak si to rozpočítáte, nebo jednou zaplatíš ty, jednou ona. Nebo budete mít společný účet, kam budete každý přispívat. Ona samozřejmě víc, pokud to nejsou tvoje děti. Na ty děti dostává alimenty, ty je snad živit nebudeš. 20 tisíc na kauci předem bych už tuplem nedal. Nájemní smlouva je napsaná na ni, takže ty nemáš co platit. Všechno to má platit ona, po tobě může chtít jen příspěvek na nájem a energie. Co bys dělal pokud byste se rozešli, myslíš, že ti vrátí tu kauci 20tisíc? nemyslím si, tak ji to nedávej. Na druhou stranu nepíšeš vůbec o energiích a internetu, tak si dobře přečti, co všechno je v ceně nájmu zahrnuto, nebo co ona po tobě vlastně chce za těch 8 tisíc, aby ti pak ještě neposlala vyúčtování za vodu..
Takže, nájem dej max 5-6 tisíc, na čistící prostředky nedávej nic. Energie a vodu si rozdělte na třetiny. Internet plaťte na půl, pokud jej děti nevyužívají. Jo holt má děcka, tak ať za ně platí.
Přijde mi jako vyčůr*ná panička. Lepší bude, když si najdeš v tom městě nějaký 1 kk za 5tisíc a budeš chodit na návštevy. I tak si ale myslím, že po tobě bude chtít denní příspěvek 800kč za nájem/energie/vodu. Najdi si bezdětnou.
Mám Tě ráda, chci být s Tebou ...probouzet se vedle Tebe ... vařit Ti, pečovat o Tebe ..
a domnívám se, že ta chemie, cit a touha je oboustranná.
Jste už spolu dlouho, že se toto vytratilo?
To co popisujete, tak bych do toho nešla. Když dávám já, tak podvědomě toužím, abychom cítili stejně.
To, co píše amion ano, ale tak nějak samo od sebe, komunikovat, řešit, bez nátlaku, bez ultimáta.
Partnerka, kterou jste si z nějakého nejspíš relevantního důvodu vybral má děti. To ji naučilo starat se. Teď chcete bydlet spolu. Pokud je to tak, měl byste přijmout její děti za své, ne rozpočítávat, kolik kdo sní rohlíků a kde spí. Už samotný výraz "příspěvek na bydlení" by mne varoval, zda s vámi je dobře žít. Protože byste měl platit přesnou polovinu, pokud má paní horší příjem, pak klidně i víc, abyste byli oba v pohodě. Takže se se svou partnerkou rozejděte co nejdřív, abyste neblbnul hlavu jí a hlavně jejím dětem, kteří by neměli mít otčíma, který je nebere jako součást vztahu. Věnujte se kámošům a kámoškám, s těmi vám bude lépe.
když vezmete dva nájmy jako kauce, jeden jako provize plus stěhování, vychází to na nějakých 47 tisíc. Takže po něm nechce celou kauci, ale polovinu nákladů. Netuším, co je na tom špatného. Nekupuje ten byt, takže tím nerozmnožuje svůj majetek. Budou tam bydlet oba stejně.
47? To jste špatně spočítala. Nájem je 14 tisíc i s energiemi, takže čistý nájem bude tak 11 tisíc. Takže kauce je 22 tisíc, poplatek realitce 11tisíc. Celkem 33 tisíc. Chce po něm více než polovinu. A už vubec, proč by ji měl platit 5tisíc na stěhování? Ona se stěhuje.
Pryč od takové, je to vyčuraná paní, co myslí jen na sebe. Takto bych uvažovala jen v příppadě, že bych měla partnera spíš jako dojnou krávu. Jasan, bydlet budou oba, takže se musí podělit o náklady, o tom žádná, ale vocamcaď pocamcaď. Paní chce moc. Najděte si jinou, bez děcek. Stejně budete jen otčím, kterého v pubertě pošlou k šípku. A na vaše mnohaleté vekorysé přispívání na domácnost se zapomene. Nakonec odejdtete s prázdnou a nedostanete ani tu kauci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.