Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Covid pozitivní

Od: boris* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den. Doktorka poslala přítelkyní na test covid. Dnes ji přišla sms že je pozitivní. Oba jsme již v duchodu. Přítelkyně nechut k jídlu zvracení teplota bolest hlavy rýma atd. U mne velká rýma smrkání bez teplot bolest břicha a velké bolesti nohou a pálení v očích atd. V noci máme oba velké problémy se spánkem. Nikam nechodíme pouze do obchodu a nazpět do bytu žádné návštěvy atd. Jak máme postupovat v mém případě když já nemám test na covid atd? Děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

renegade11*
hodnocení

1x

Prý - Nikam nechodíme pouze do obchodu a nazpět do bytu - a pak se divíme těm denním přírustkům?

Fakt národ dutých hlav .

hodnocení

1x

Když jste naočkovaný, tak si můžete zajít na test hned, nemusíte čekat na lékaře. To, že chodíte do obchodu snad nemyslíte váženě...

... mají umřít hladem? Koho nakazí v roušce? Prskají do ní...

uvažujte

@elisa24 pokud nemá nařízenou karanténu či izolaci, nevidím v chození do obchodu žádný problém.

Gumídek, sice prskají do "náhubku", ale mohou to mít na rukách, tak by měli mít alespoň ještě ty jednorázové rukavice, když už musí na nákup. Anebo si mohou to nejnutnější nechat dovézt domů. Za 14 dní snad nikdo hlady v dnešní době nezemře. Já si také myslím, že by to měli vydržet oba a těch pár dní počkat. *co*

ocko

Přeci očkovaní jsou bezinfekční, ti se testovat nemusí.

Každý nemusí bydlet ve velkoměstě s rozvozem jídla. Rukavice, roušku a nemám problém. Stejně tam nakažení chodí a třeba neví, že to mají.

Za 14 dní hladem neumřou, snad mají doma nějaké zásoby, mají příbuzné/přátelé/sousedy, co jim nechají nákup za dveřmi, existuje hodně donáškových služeb. Jestli jsou opravdu na takovém místě, kde tohle není, a nemají se na koho obrátit, mají volat s žádostí o dobrovolníky. Respirátor nefunguje na sto procent, ani na procenta, co jsou na obalu - normální člověk s tím neumí zacházet tak, aby dosíhl dané účinnosti. S rukavicemi je to ještě horší. To, že nemají nařízenou karanténu jen kvůli nějakým divným nařízeným pravidlům (jako např. že očkovaní jsou bezinfekční) je jedno, měli by se dát do karantéry zoodpovědně sami. Kolika lidem asi způsobí potíže? Pak není divu, že je pak tolik obětí. Do obchodů chodí nakažení, co to o sobě nevědí, ale proč by se měl ještě zvětšovat problém tím, že tam chodí ti, co o sobě vědí, že jsou nakažení?

hodnocení

0x
Zavolejte svému praktickému lékaři, ten vám vystaví žádanku na PCR test. Nebo počkejte, až hygiena pošle přítelkyni trasovací formulář, kde vás uvede jako rizikový kontakt, na to konto přijde dotazník vám a vyplníte příznaky, pak vám přijde žádanka na test. Ale to může trvat klidně několik dní.
au1

nepřijde. KHS nestíhá. vyplňoval jsem v úterý, a v pátek přišla sms že je jim líto, nestíhají, a mám zůstat v izolaci. mým kontaktům se neozvali *smich*

Já to měl před měsícem a to trvalo těch pár dní, je pravda, že toho teď asi mají víc *smich* ale přišel jen samotrasovací formulář, nikdo mi nevolal

pavel21*
hodnocení

0x
No jak by jste asi chtěli postupovat? Předpokládám že vás přítelkyně nahlásila jako významný kontakt, takže půjdete na PCR test no a pro oba samozřejmě karanténa. Jste očkovaní?
boris*
hodnocení

V mém případě mám 2. injekce v lednu budu mít třetí mi řekla doktorka. Přítelkyně není očkovaná. Zeptám se ještě příznaky odezní samy i když nám bude oběma lépe tak již covid nebudeme mít. Za jak dlouho odezní asi příznaky atd? Děkuji,

kami123

To je individuální.

Počítejte alespoň týden.

Užívejte vitamíny a minerály.

antipyretika až při vyšších teplotách a spíše taková, co ředí krev, pokud to u vás není kontraindikováno.

Přeji brzké uzdravení.

elon

Pokud jste očkován a nemáte nějaké zásadní zdravotní problémy (cukrovka, hypertenze, astma...), tak byste se měl nejpozději do týdne cítit lépe. Přítelkyně očkována není, takže průběh nelze odhadnout, nejlépe konzultovat vše se svým praktickým lékařem a při jakémkoli zhoršení trvat na hospitalizaci. Jen v nemocnici umí pacientovi s vážným průběhem pomoci.

hodnocení

0x
Po SMS je přítelkyně v isolaci ta nikam nemůže. Vy se od teď musíte jako v karanténě, ven jít můžete ale jen tam kde nikoho nepotkáte, rozhodně né na nákup.
V pondělí kontaktujte svého praktického lékaře.

cermilo
hodnocení

0x

Zavolejte sanitku, nechte ji odvézt do nemocnice na infuzi s monoklonární protilátkou na Covid a fyziologického roztoku.

Manželka měla stejné problémy, pomohlo jí to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]