Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silný pocit osamělosti

Od: luky69 odpovědí: 7 změna:
Již delší dobu, cca 2 roky - v podstatě od začátku covidu - se cítím strašně osamělý, protože od té doby se vůbec nestýkam s žádnými přáteli. Začalo to tedy v březnu 2020, kdy jsem byl ve čtvrťáku na gymplu, pak byla maturita, rok distanční výuka na VŠ, teď další rok, sice prezenčne, to znamená, že se stýkám s vrstevníky, pozdravime se, prohodíme pár slov, ale to je všechno...Nic hlubšího. Nemám s kým jít do baru, hospody...
Nikdo z bývalých spolužáků ze základky či gymplu mi nepíše... Z toho jsem nejvíc smutný, když vidím vrstevníky, kteří drží mobil a každou chvilku jim cinká Messenger. Chtěl bych to strašně změnit, ale nevím, proč mi to nejde a všude se cítím jako černá ovce. Připadám si někdy, že se z toho pocitu osamělosti zblázním, kolikrát, když jdu ze školy se cítím úplně mimo, vyčerpanej. Myslíte, že jsem asociál? Bohužel se tak cítím, ale je to pro mě hrozně nepříjemný, vyčerpávající, uměli byste mi nějak poradit, taky se tak někdy cítíte? Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Co všechno děláte proto, abyste to změnil? Abyste si přátele našel? Vážně závidíte těm kteří koukají furt do mobilu a píší a píší..? Myslíte, že mají život bohatší? Psát umí, ale komunikovat z očí do očí ne. Najděte si koníčka při kterém budete poznávat druhé lidi, pořiďte si třeba pejska s kterým budete chodit na procházky a budete v něm mít věrného kamaráda. Někdo prostě lidi nemusí a může být i tak spokojený. Smiřte se s tím, že jste takový jaký jste. Ono je to možná i tou dobou, že je hodně omezení, ale třeba si najdete přátele až jednou v zaměstnání. Pokud je Vám líto, že Vám nikdo nepíše, tak pište Vy a třeba se i seznámíte s někým, kdo si dopisovat bude chtít...

liska5
hodnocení

3x

Ty nemáš žádné koníčky, zájmy? Přece v každém městě jsou nějaké oddíly, kurzy, sbory, soubory, kroužky, akce. Byl tu jeden, co se cítil sám a bez holky, tak se přihlásil tuším do angličtiny. A po výuce chodili společně na kafe. A hned měl svou partu. Chce to sednout nad místní tisk, nebo kouknout na internet,fcb, co se vše pořádá. Nebo si najdi nějakou doplňkovou brigádu. Pak jsou různé seznamky pro společné akce. Hodně po této stránce zavinil covid. Ta opatření. Prostě chce to být aktivní..Ono taky, když někomu pořád zvoní mobil, neznamená, že je společensky žádaný, ale že má třeba dluhy?!

xenofob
hodnocení

2x

ty vole to jsou problémy...já jsem nejraději, když mi nikdo nevolá / neotravuje/ a mám klid sám na sebe a na své zájmy...ty tomu říkáš osamělost*smich* sorry jako sedět v báru chlastat drinky žvanit s podivíny o ničem smát se tomu ničemu, to mi nebaví...ale to je jen můj názor někdo to považuje za zábavu

piš častěji a víc do poradny, tady je také veselo*smich*

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 04. 12. 2021 10:54:25
Prosím slušněji!

kami123
hodnocení

0x

Asociál nejsi, spíš naopak.

Zajdi do hospody nebo najdi nějakou zájmovou skupinu, případně kolektivní hru na PC/mobilu.

Kup si medvídka mývala.

hodnocení

0x
Bydlíš doma nebo na koleji?
Na koleji by bylo více příležitosti být mezi lidmi.
Některé VŠ se zapojují do různých dobrovolnickych programů, chodíš do společnosti.
Doma se s někým bavis? Máš širší rodinu, nějaké příbuzné, se kterými se rád vidíš?

id
hodnocení

0x

Nikdo z bývalých spolužáků ze základky či gymplu mi nepíše.

A vy jim píšete a oni neodpovídaji? Nebo mlčíte jak ryba?

jajo
hodnocení

0x
Zavolaj nejakeho kamosa na prechadzku, alebo kamosku, skús porozmýšľať nad nejakým dobrým kamaradom, ktoreho si stretol v zivote a mozno zabudol na neho. Alebo psychologičku navštív.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]