Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pasivně agresivní člověk?

Od: danny odpovědí: 11 změna:

Ahoj,

v práci úzce spolupracuji s kolegou, který se mi jeví dost toxický a to tím, že je téměř pořád sarkastický a často to spadává až k pasivní agresy a manipulaci.

příklad naší konverzace:JÁ: myslím, že by to mohlo být takto. ON: to je přece jasný, ty jsi z nás dvou ten chytřejší a vzdělanější , já jsem jen blbec, máš samozřejmě pravdu, jsi prostě jednička .. to vše řekne hlasitě s klidem, nahlas a s úsměvem na tváři kdy se mi dívá vyzívavě do očí.

Stále něco jízlivě komentuje, sleduje nenápadně všem včetně mě každý krok, všude najde něco čemu se může posmát a říct na to svůj negativní konstruktivní názor který je většinou pravdivý, ale proč se zabývat pořád nějakou krytikou?

Až si zanadává a postěžuje tak má vždy na vrch , i úspěšní boháči jsou jen hlupáci co si to všechno nakradli, a on je ten správnej férovej chlap.

Jak reagovat na tyhle poznámky, které jsou celkem nepříjmné? Není to jednou za čas, je to X krát denně a pobyt s tímhle člověkem po celou pracovní dobu psychycky únavný a nepříjemný.

Nelze odpovědět agresivně, protože on mě ..přece jen chválí.. :)..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, já to tušil, máš pravdu.a usmívat se u toho;)

hodnocení

0x

Zdravím. Reagujte s nadhledem...Např. - To jsem rád, že to říkáš. Dík za uznání To, že jsi blbec jsi o sobě řekl Ty, já si to nemyslím, ale dohadovat se s Tebou nechci. Nemá smysl ztrácet čas slovíčkařením, na svůj názor má právo každý atd..atd..Slušně, ale nenechat se ponižovat a zesměšňovat. Ani s sebou nenechat manipulovat.

bz*
hodnocení

0x

Rozvinout debatu, zeptat se o co jde, máte hledat společná řešení?

Otevírací otázky na jeho názor a jeho postoj

Při dalším sarkazmu mu to vlepit zpět: říct mu: Ano nejlepší je být nemajetný vůl .máš pravdu kolego.

Buď se uzavře, tak zase otevřít nebo se otevře rovnou.

Tito lidi jsou nakonec tím nejjednoduším, co může být. Oni mají problém a s tím pracovat.

Někdy lidi nestrpí to, co dělají jiným, nebo čekají na smeč. Vám to ale nesmí vadit když Jeden míček ztratíte , protože dnes v jeho očích ztrácíte míčky úplně všechny

kami123
hodnocení

0x

Asi nemáš jeho respekt.

Když ti jeho řeči vadí, tak je dál rozváděj.

"ty jsi přece chytřejší"

- "no, já to nechtěl říkat první.."

- "tady nejde o to, že jsi hloupější, jde o to, jak to udělat nejlépe.."

- " i ty jeden lichotníku.."

Pokud se mu nemůžeš v jednání vyrovnat, tak jej ignoruj.

Pokud ti vadí takové maličkosti, nevím jak bys snášela, když by tvůj život postihla nějaká větší krize.

liska5
hodnocení

0x

1) Vy jste musel mít těžký dětství...No, že se ještě dneska musíte léčit na druhejch.

2) Mne může urazit jenom inteligent...A ten to neudělá.

3) Neuvěřitelné! Můžeš to ještě jednou zopakovat, Jaroušku?

4) Co bychom si počali, kdybychom Tě tu neměli?!

5) Když zas začne, jak si boháči nakradli, zaprosit, jako děti: Vyprávěj nám o tom, Jarouši!

6) Jinému něco poručí a Vy významně dodáte: ...Tak řekl Úpír...

To je prostě Jarda, toho nezměníš. Ten se pronadává až k důchodu.

72mona
hodnocení

0x
To je ten samý? poradte.cz/... M.

Také mi to bylo nějaké povědomé. :)

liska5

To bude. I ty obraty má stejné.

hodnocení

0x

Jenomže to co popisujete, vůbec nespadá do pasivní agresivity. Nevím jak jste k tomu došel, protože jestli je to tak jak popisujete, tak s Vámi ten kolega komunikuje přímo a není vůbec pasivní, ale naopak je aktivní ;), když Vám nedá pokoj a neustále Vás na něco upozorňuje a snaží se Vás asi znejistit, protože pochopil, že to na Vás zabírá a že nevíte jak máte reagovat. Prostě se baví na Váš účet, jelikož cítí, že má "navrch". Pokud to dokážete a bylo by to možné, tak nejlepší obranou by bylo ho nechat mluvit a klidně od něj uprostřed jeho řeči odejít. Jakoby neexistoval. Prostě nepopřát mu sluchu a klidně se začít bavit s někým jiným, jakoby tento člověk vůbec nemluvil.

danny
hodnocení

Tuto taktiku často používám :-D cítí se dotčeně, že mě co vypráví vůbec nezajímá a jeho jízlivost po chvíli začne nabírat na síle:-D je pravda, že nad tím asi zbytečně přemýšlím a je na čase to vypouštět a ignorovat protože to by se člověk za chvíli zbláznil.

No já teda nevím, ale já bych ho klidně poslala víte kam. A to jsem ženská. Každý si k Vám dovolí to, co si od něho necháte líbit. Nebo jste na něm nějak závislý? Nerozumím, proč si s tím děláte hlavu. Je to cizí člověk a nežijete s ním. Vynechte ho. Bylo by mi úplně fuk, jestli se cítí dotčeně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]