Nejste přihlášen/a.
Bavil jsem se teď s kolegou, že kdysi se lidi (např. při nástupu na vojnu) očkovali nějakou pistolí.
A on mi to nechce věřit. Pokud je zde nějaký lékař, napište mi prosím jak se jmenovalo to zařízení, kterým se hromadně očkovali lidi, je možné že to ani nemělo jehlu, prostě to byl nějaký aplikátor spojený hadičkou s nádobou s vakcínou, ten se přiložil na rameno očkovaného a dostal dávku.
Teď to dáte všichi do googlu a vyjede vám nějaký očkovací automat na králíky, ale to jsem našel taky.
O jaké se jednalo zařízení, používalo se to cca před 30ti lety na lidi?
Já lékař nejsem, ale pamatuju to. Údajně to střelilo tu vakcínu tak rychle, že prostě vletěla opd kůži. Takže žádná jehla, žádná dezinfekce (tedy krom základního potření očkovaného místa). Ten "vpich" nebyla jedna dirka, ale mnoho drobných v oblasti tak 1cm.
Taky existoval "autoinjektor GAI", ale to bylo do bojové situace, kde si mohl i laik dát potřebnou injekci. To bylo ale něco jiného, to bylo jednorázové, přiložilo se, zmáčklo a vystřelila z toho jehla.
no vážně že jo. stránky se mi tedy otevřely očividně přeložené v nějakém automatu, takže překlad je poněkud krkolomný, ale fakt to tak fungovalo. nicméně s poznámkou, že dnes se to již nedoporučuje z důvodu rizika přenosu infekce. tý jo, ale nastoupit v očkovacím centru na mne s takovýmto krámem, tak bych snad i začala věřit inormacích o implantaci čipu
Tímto se hromadně očkují zvířata ve veterinární praxi. Třeba stádo ovcí... což by se dalo použít i na covidu...
Normální lidi se tím neočkují. A jaké metody měl minulý režim bych raději nerozebíral.
Ale uživatel makk píše, že to do nich rvali hadicí a já to potvrzuju taky. Takže ona to nebyla tak úplně výlučně veterinární praxe, ale praxe zcela humanitní. A co je to jako "minulý režim"? Tento režim bude také jednou minulý - se všemi hrůzami.
pansvacinka, bavíme se o zdravotnictvý obecně. Ne o covidu...
Dříve se infarkt neřešil. Dnes se používá reperfúzní terapie na obnovení prokrvení srdečního svalu a menší nevratné následky odumření tkáně.
Jak komunistický režim pohlížel na mentálně postižené nemluvě. Lágr stranou a v klecích. Dnes nemožné a nemyslitelné.
Takže jestli se na vojně používali metody z veteriny pro zjednodušení práce... ubohost při pohledu dnešní doby.
Ale i tohle bude minulostí další doby, kdy se na něco takového, jako očkování bude pohlížet s úsměvem. Otázkou je, co to překoná...
Ti napovím. U těch autoinjektorů se nemění jehla, když se střílí farmaka do dobytka.
Akceptoval by nevyměnění jehly po každém naočkování každý z Vás chytráků?
Další tajemství... Né každá látka se dá protlačit stejně tlustou či tenkou jehlou. Natož střelením na kůži bez jehly. Aby se vůbec aplikovala a nebo měla pořád stejné množství u všech.
Aha, že...
Nerozumím o co Vám jde. Je to zařízení, které se používalo po celém světě a výrazně pomohlo zlikvidovat třeba neštovice. Nemoc, která zabila nejvíc lidí ..
Důležité je to slovo "používalo".
Tenkrát se neřešil moc jednorázový materiál (neexistoval). Jehly se běžně vyvářeli donedávna.
Moc se mi nechce věřit, že by se stím očkovali lidi. No ale budiž. Ivermektin je taky pro zvířata a kolik lidí si ho vzalo k vůli covidu, že .
Nejde mi o nic. Nehledej v tom nic zásadního. Jen usměrňuji fakta. Očkovací pistole je cool maximálně ve filmech.
Před třiceti lety jsem pracovala ve zdravotnictví ve městě plném kasáren a tedy i vojáků na našem oddělení, klábosili jsme s nimi o lecčem, ale o tomto jsem v životě neslyšela, takže tomu nevěřím.
panesvačinko, vy jste ale ...doplň dle preferencí. Kde a hlavně co se s tím očkovalo? Jestli to bylo někde ve skladu připravené na válku, tomu bych ještě věřila, jinak ale ani omylem.
Milane dík, ale to není ono. To je spíš nějaký prostředek individuální ochrany jednotlivce (vojáka).
Vypadalo to jako na tom obrázku pod tabletkou. Ale pořád nevím, jak se to jmenuje.
Ale fakt to existovalo (existuje ještě pořád) - prali to do nich hadicí!
OK, ale já pamatuji toto, co se bodlo přes naskáče, do nohy, těla, kamkoliv. Před 30 lety jsem na vojně již nebyl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.