Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omezování osobní svobody?

Od: nutel odpovědí: 18 změna:
Dobrý den,
chci se zeptat … když mi tchyně zakázala mít dítě z jejím synem je to -
Omezování osobní svobody?
Oba jsme dospěli.
Usoudila ze pro něho nejsem “ta pravá” a dala mi roční zákaz počít dítě.
Teror z její strany stále pokračuje a napsala mi “ splnila si překážky “.
Překážky na to aby se přesvědčila o tom ze naše láska je opravdova
a zákaz na to mít dítě. Důkazy mám v sms. I o zákazu i to její ze jsem
“Splnila překážky”. Předem dekuju za odpověď.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

19x

Dobrý den. Není to omezování osobní svobody, je to hloupost a celkem i drzost. A pokud Vás terorizuje, ať to s ní vyřídí Váš partner. Zda a s kým počnete dítě je jen vaše věc a Vašeho partnera. Tchýně se to netýká, ta nemá co zakazovat a přikazovat. Snad jste dospělí a svéprávní lidé, ne? Je to váš život, tak si do něho nenechte nikým kecat. Tchýni berte jako nemocného člověka a držte se od ní dál. Svůj život si zařiďte dle svého.

hodnocení

10x

Já to vidím jako vaší nevyzrálost, když jste schopná o takové věci byť jen uvažovat. Když jste dospělí, tak se podle toho chovejte. Tchýně není váš velitel, kterému byste měli podléhat a plnit jeho rozkazy. Je to nehorázné.

makk
hodnocení

7x

Není to omezování osobní svobody. Tchýně si může říkat co chce, jestli ji poslechnete je na vás.

xenofob
hodnocení

5x

Tak se odstehujte... Já to vidím jinak... Malý byt v něm rodiče chlapa k tomu vy a do toho ještě chcete nějaké děti... Sorry jako já tu tchyni chápu... Chodí do práce stará se navíc ovsechnycleny domácnosti a cdo htoho ještě další děti... to není zivot... Děti si klidně plodte ale až v momentu kdy se ekonomický vzchopite... To znamená když se odstehujte...tchyne je doma...

hodnocení

5x

A ona ti na ní snad drží ruku nebo mu ho drží v hrsti, abyste si nemohli udělat dítě? Ale možná má pravdu, protože když dáváš takovou hloupou otázku, mentálně / bez urážky / asi na dítě ještě zdaleka nemáš a musela by je vychovávat chudák tchýně. Přeji vám všem třem hodně radosti!

hodnocení

4x
Tak pokud nemáte dostatečné podmínky pro výchovu potomka, viděl bych "zákaz" od tchýně jako zcela logický - prostě když nemáte rozum vy, musí ho mít aspoň ona. Ale jestli máte své vlastní bydlení, stálou práci tak si dělejte, co chcete. Osobně mi ale připadáte minimálně nevyzrálá. Mimochodem, vy jste se opravdu ptali tchýně, jestli můžete mít dítě?

hodnocení

4x

Omezení osobní svobody to není - ale ráda bych viděla text trestního oznámení *smich2*

hodnocení

3x

Záleží na tom, jak dalece jste na na tchýni závislá. Jakmile máte "nohy pod jejím stolem" jsou to její pravidla a ty musíte dodržovat. Máte-li svůj příjem a svou střechu nad hlavou a schopnost dítě a sebe užiit, je to vaší věcí a nikdo vám nic diktovat nemůže.

tabletka*
hodnocení

3x

Omezování osobní svobody to bezpochyby není, jen nějaké řečičky, ale popravdě, podle stylu dotazu a vlastně i jeho obsahu s vaší tchyní celkem souhlasím. Počkejte, až budete skutečně dospělá.

vernon
hodnocení

3x
Neznáme tě, těžko soudit.
Občas je ale tchýně ta rozumnější...

vilik*
hodnocení

2x
Úplně se v tom nevyznám. Jako že vy máte partnera nebo partnerku, jste oba svéprávní, vy jste žena, tchýně má neupřesněný počet synů a s jedním konkrétním z nich vám nedovolí počít dítě?
A váš oficiální partner o vašem nápadu ví?
No, být tchýní, jestli je stav normální, tedy že budoucí zploditel je zároveň současný partner, taky bych se škubal, protože vy moc rozumu nemáte a dítě by beztak musel vychovat někdo jiný, v tom horším případě by zůstalo vám a nic dobrého bych z něj při vaší výchově nečekal.

bz*
hodnocení

2x

To je vaše chyba, nedali jste tchýni dostatečně najevo, že vám tímto způsobem do života mluvit NESMÍ.

hodnocení

2x

Pokud o ženě mluvíte jako o tchyni, jistě mezi Vámi a jejím synem proběhla svatba. Jak se tchyně chovala? Chystala dobroty na svatbu, zúčastnila se obřadu i hostiny, chovala se slušně, dala vám svatební dar? Pokud ano a jste manželkou jejího syna, nemá do toho co mluvit.

Děti jsou výsledkem manželství a paní nemůže rozkazovat, zda máte či nemáte počít a kdy. To už je věc manželů. Proto bych se na ni neohlížela a jednala tak, jak to se svým mužem cítíte vy. Jestli dítě chcete a manžel taky, tak do toho!

Jinak byste se měla stydět za to, že odpovídáte sama sobě. To se opravdu nedělá. Pokud už opravdu musíte, postavte se do koupelny před zrcadlo a odpovídejte si tam. :-D Jaga.

hodnocení

2x

Pokud někdo napíše, že by to mohlo být omezování osobní svobody, co uděláte? Podáte TO? Bydlíte sami, máte práci anebo jste nasáčkovaní u tchýně? A k čemu jste oba dospěli? Kousek věty asi chybí.

krtek6
hodnocení

0x

tak s takovou tchýní bych byl raz dva hotovej*smich*...ta by nevěděla, kterýma dveřma přišla nebo by se bála vůbec zavadit o moje číslo v telefonu

krtek6

aha...tak teď jsi mi to nandal...kdyby byla pravda aspoň jedna informace co jsi napsal...bohudík, není*alene**modla*

xenofob

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 03. 12. 2021 08:59:57
Prosím, neurážet poradce.

jenda22
hodnocení

0x
Uz samotny dotaz je tak smesny, ze to ani nemuzete myslet vazne. Vazne pochybuji o vasi svepravnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]