Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strava po operaci hemeroidů

Od: kuba* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda někdo z Vás nemá s tímto zkušenost.
Včera jsem podstoupil operaci na odstranění hemeroidů (Longova metoda), dnes jsem byl propuštěn domů. Lékař mi jen řekl, ať se stravuju tak, abych měl měkkčí stolici a neroztrhal si případně stehy, ať se vyhnu vláknině. V nemocnici jsem celé 3 dny skoro nejedl a když jsem dnes začal, začal jsem neustále běhat na stolici (již 6x), která je ale tvořena prakticky jen vodou. Plus mi nepředepsal žádné léky. Zítra jdu ještě na obvod, kde snad budu poté moudřejší. Zatím užívám léky na otok a alternativu detralexu (Diomax), ale vlastně nevím, zda je to ok. Jakou by jste prosím doporučili stravu? Případně čemu se rozhodně vyhnout. Klidně denní jídelníček. A jak jste to měli s léky? Užívali jste například i masti na tento problém? (Faktu, gel dubové kůry, apod.) Měl jsem s tím problémy nonstop od března a nerad bych to teď nějak pokazil, ať už je vše ok. Děkuji moc za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Takže nic pálivého, zrnkatého, tvrdého, se šlupkama, ostrého... Takže kaše, těstoviny, filé, mleté maso, jogurt, lučinu, vajíčka, rohlíky, děts.přesnídávky...Nepřehánět to se sladkostmi. Podporují v traktu kvasinky. To by se hůř hojilo. A hodně kousat! I stres vadí. Ten stahuje trávicí trubici. Taky se uvádí, jako jedna z příčin hemoroidů. Dieta při zácpě chce vlákninu, tu ne!

soudal
hodnocení

4x

Tyto potraviny jsou vhodné při bezezbytkové dietě:

libové maso – hovězí, vepřové, kuřecí, krůtí, telecí, králík, sladkovodní i mořské ryby, šunka s min. 80 % masa

přílohy – bramborová kaše, těstoviny, rýže, knedlík kypřený

pečivo – starší bílé netučné pečivo bez posypu, piškoty, starší vánočka

sladké dobroty – lehká, netučná a nekynutá těsta, (žemlovka, piškotové těsto, roláda s marmeládou nebo ovocem, odpalované nebo tvarohové těsto, pěny, rosoly, puding, tvarohové knedlíky)

zelenina – vařená, dušená, bez slupek a zrníček

ovoce – syrové pouze banány, strouhaná a oloupaná jablka, kompotované meruňky, broskve, ovocné pyré

polévky – vývar z libovolného masa nebo zeleniny s nastrouhanou zeleninou, rýží, těstovinami

nápoje – voda bez bublin, čaj, ředěné ovocné a zeleninové šťávy

nízkotučné zakysané mléčné výrobky – podle snášenlivosti, sýry do 30 %, jogurty do 3 % tuku v sušině

-----------------

Měli Vám to říci, tipuji, že se bude jednat o bezezbytkovou dietu.

Co nesmíte je na různých webových stránkách, je jich velké množství. Podívejte namátkou zde. Ale zavolejte si na obvod, nebo kde Vám to dělali, popřípadě na Vaši zdr. pojišťovnu, mívají tam lékaře na telefonu.

vyzivovykonzultant.cz/...

Možná se podívat na dietu při zácpě.

doplněno 02.12.21 22:42:

Jak upozornila liska5, tak tu dietu proti zácpě ne, vlákninu určitě ne.

kuba*
hodnocení

Děkuji za odpověď.

hodnocení

4x

Já měl podobný problém před cca 20-ti lety. Žádné přípravky a léky jsem po operaci nepoužíval. A po operaci je hlavni, po určitou dobu, kašovitá strava a pro "regulaci" stolice je dobrý šveskový kompot (doporučovaný i ženám po porodu). První dny to byl docela "záhul", poměrně hodně bolestivé, ale výsledek nakonec perfektní. Před tím, skoro 30 let, často velké problémy, nyní absolutně OK. Po stolici dodporučuji (až po zahojení) vždy řádně a do hloubky vymýt vodou konečník. Což je, podle mne, velmi důležité.

hodnocení

3x

Hlavně se vyhněte ořechům, zrníčkům, celozrnnému pečivu, to je na to nejhorší.
Detralex je na to nejdůležitější. Obvykle se užívá alespoň týden ve větších dávkách 2-3x 2 tablety. Ale to by Vám měl doporučit lékař.

max*
hodnocení

2x
Jeste bych k te strave pridal bylinkove caje, neslazene. Kupte si rebricek, ten je sam o sobe prospesny proti hemeroidum, snizuje krvaceni a myslim, ze uvolnuje svalstvo sverace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]