Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s investováním na www.plus500.com

Od: likos odpovědí: 25 změna:
Dobrý den,
vyzkoušel jsem si aplikaci Plus500 pro nákup a prodej komodit, měn, akcií.
Založil si demo účet a během dvou hodin vydělal asi na 10 různých obchodech cca 1000Kč.
Koupil jsem vždy komoditu jak trošku padala např. zlato za 1765.99Kč a nastavil limit pro koupi kousek nad na 1766.56 a koupil třeba 10x za 17659.9Kč, výdělek pak byl 127Kč.
Je třeba použít vysokou částku k investici a určit malý zisk a vyplatilo se mi to opravdu u několika takto ukončených obchodů.
Nemusíte pak nic sledovat a jak se komodita dostane na nastavený limit, uzavře obchod s výdělkem.
Zajímalo by mě, zda tomu někdo více rozumí a dá se takto opravdu vydělávat? Nebo je to celé náhoda?
Děkuji

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

4x

Pokud máš vlohy, tak to jde.

Ale spíše to tipuju naivitu.

Přečti si třeba toto Risk management v/...

zejména RRR část.

Pro začáteční zkoušení je +500 ok, ale jinak nedoporučuji. Seznam se důkladně s jejich pravidly. Zejména scalping...

likos
hodnocení

Asi na 10 obchodech byl zisk 1000Kč, ale je pravda, že s virtuálními penězi se úplně jinak obchoduje.
Jak poznám, zda na to mám?
Nechci hned zakládat pravý účet.
Děkuji
kami123

Vlož si tam třeba dvacet tisíc a chovej se k nim a obchoduj, jako by to bylo dvacet milionů.

Pokud budeš za čtyři roky ve výdělku, dá se říct, že na to máš.

Pak přejdi k serioznímu brokerovi a díky nižším poplatkům budeš vydělávat ještě více.

Jakmile bude konto na nule a pošleš tam peníze opět, znamená to, že jsi gambler.

likos
hodnocení

Opravdu je potřeba začínat a zkoušet až 4 roky?
A co to nadále zkoušet s tím Demo účtem, kde je virtuálních 1 milion korun?
Pokud třeba za 3 měsíce budu v plusu dejme tomu 5% tak na to mám?
smode*

Kami: ano, ovšem v rámci výraznějších poklesů na účtu se také jedná o ideální čas kdy na obchodní účet dosypat (stejně jako vybrat v okamžicích kdy jsou strategie na maximech) :)

Likos: Ne, papertradujte takto intradenně alespoň rok (spíše 2) 2hodiny denně v ostré obchodní seanci (u nás cca 16:00 - 18:00) a uvidíte. Jak píše Kami123, pak je třeba si otevřít ostrý malý účet u lepšího brokera (Interactive Brokers, Tradestation,..) a obchodovat živě. Živé obchodování v praxi nic nenahradí.

kami123

Smode

Pokud se neumí zodpovědně chovat, k tisícům, tak se nebude umět chovat k milonům. Žádné pumpování peněz.

Říct si "no tak co, tak tam pošlu další peníze" , to dělají gambleři a ti končí všichni stejně.

.

Likos

Tvůj problém je naivita a nezkušenost. Zkušenost získáš léty a naivity tě zbaví až průsery.

Pokud se ti povede u +500 kapitál bez většícho riskování ztrojnásobit, tak pak klidně uvažuj o něčem větším.

Případně můžeš mrknout na Etoro a podobné, jestli nebudou mít vhodněší podmínky.

smode*
hodnocení

2x

Dobrý den. Tak jednoduché to zdaleka není. Tedy ano, jde o náhodu. Základem je propracovaný obchodní plán a dlouhodobě fungující strategie ověřená stovkami hodin papertradingu. Perioda 4 roky je dostatečně dlouhá abyste si ověřil, zda na to skutečně máte. Ovšem po pár měsících papírového obchodování je třeba přejít na ostrý účet (třeba malý - důležitá je praxe) kde budete skutečně reálně obchodovat. Jedině tak uvidíte zda to jde, či ne. Nezapomeňte že ostré obchodování je daleko těžší než na papíře. Do hry vstupují emoce, skluzy v plnění (nižší výdělek) apod. - tedy záležitosti které při zkušebním obchodování vůbec neexistují. Základy investování/obchodování si můžete nastudovat v mém krátkém seriálu zde: poradte.cz/... (1. díl). Pokud máte nějaký dotaz, můžete mi poslat po registraci zde i SZ.

likos
hodnocení

Dobrý den,
hmm to by člověk opravdu nevěřil, že do hry vstupují emoce.
Pokud by si člověk v duch řekl, že o nic nejde je asi nemožné?
Zkušenosti s tím nemám a nevím jak bych reagoval, ale myslím si že by mě to taky ovlivnilo když už by to bylo opravdu za peníze reálné.
Ty strategie není možné od nějakých zkušených hráčů odkoupit?
Děkuji
smode*

Emoce jsou cca 70% úspěchu v obchodování. Pokud deset začínajících obchodníků dostane velmi dobrou a funkční strategii a začnou ji obchodovat, za rok ji bude obchodovat pravděpodobně pouze jeden. Všichni ostatní ji opustí. Pamatujte také na pravidlo 3x90 (90% obchodníků ztratí 90% účtu do 90 dnů). Strategii lze "koupit" v rámci ověřených lepších kurzů obchodování. Jednodušší je si pak strategii pronajmout - obchodujete to stejné co zkušení obchodníci...např. na striker.com

likos
hodnocení

Ano je mi už jasné, že na to nemá většina lidí. Že emoce dělají své.
Ale jak se naučit potlačit ty své emoce a natrénovat to?
Kde si pak ty strategie koupit nebo pronajmout?
smode*

Ve Vašem případě bych šel cestou pronájmu některé z automatických strategií u brokera Striker - striker.com - americká společnost, pracuje tam ale i Čech - p. Martin Lembák se kterým lze komunikovat v mateřštině při založení účtu. Min. částka je cca 5k USD, lépe 15 či 30 000 USD (pro diverzifikované strategie). A zároveň se můžete trading učit prostřednictvím kurzů (jakýchkoliv co najdete na internetu).

likos
hodnocení

To tak znáte dobře? Děkuji za kontakt.
Ta strategie je opravdu drahá, ale pod bych si na ní časem vydělal, šel bych do toho.
Chtěl bych ty grafy pochopit, tedy ono se zdá, že to nejde, ale ty grafy jsou ovlivňovány lidmi podle nákupu, prodeje?
Jak totiž může fungovat nějaké pravidlo, strategie, když ten kurz dané komodity, kurzu řídí vztah mezi zeměmi, výrobou atd? Nedokážu to pochopit.
smode*

Jedno ze základních pravidel úspěšného obchodování je: nesnažit se trhy pochopit. Je to prostředí velmi nestálé, proměnlivé a nevypočitatelné. Strategie nejsou založeny na přesných odhadech budoucího vývoje, ale na pravděpodobnostech. Daleko důležitější je money management a psychologie. Také platí další zajímavé pravidlo: čím je člověk chytřejší, tím větší má problém trhy "pochopit". To právě z důvodu že trhy pochopit nelze. Lze pouze akceptovat jejich proměnlivost a trpělivě obchodovat přesně podle plánu vybranou strategii ať už jsou výsledky z krátkodobého pohledu relativně jakékoliv. Nic jiného se dělat nedá.

likos
hodnocení

Ano to s vámi souhlasím, vy nejspíš máte zkušenosti, když píšete pěkně narovinu přesně jak to je.
Pravděpodobnost se nejspíš dá spočítat
Pokud jde trh jedním směrem třeba nahoru, pokud to však obrátí a trh jde dolů, tak strategická pravděpodobnost pak nemůže přece fungovat?
Asi se to nejprve chce psychologicky připravovat což je základ a pak mít dobrou strategie, které je třeba se držet a neporušit v žádném případě její pravidla, což je asi ten největší problém?
smode*

Přesně tak. Nejtěžší je přečkat propady. Aktuálně jsem například v jednom ze základních portfolií tří strategií u jedné v poklesu 26%, u druhé 19% a u třetí 36%. Celkový propad portfolia aktuálně ale jen 20% (proto se vyplatí obchodovat více strategií zároveň). Aneb jak řekl jeden z kolegů traderů: "v pátek byly menší propady, nic velkého...ale jinak ano, na absolutní peníze jsem jen za pátek přišel o nový automobil. Ale nevadí, v pondělí se to bude patrně zase vracet."

likos
hodnocení

Ano ty strategie by to chtělo nejprve vychytat a pak se učit tu psychologii. Ale nejspíš to není žádná sranda.
Takový propak jak píšete je pro mě šílený, ale vím, že je potřeba to ustát a počkat až to půjde nahoru, ale vydržet to asi není v realitě vůbec žádná sranda.
V mém případě by to však do takových částek ani jít nemohlo, měl bych strach dělat tak vysoké obchody a raději bych vkládal menší kapitál pro menší zisk.
Jak dlouho je možné držet otevřený obchod? Koupím např. komoditu za nějakou částku a nastavím si limit kdy odkoupit. Může to klidně trvat i několik měsíců, neplatí se za takové dlouhé držení nějaké šílené poplatky nebo je to zcela normální? A obchoduje se 7/24?
Děkuji
smode*

Běžně se strategie (např. swingové) obchodují jedna s kapitálem 25, 50 nebo 100 tisíc USD. Pro začátek je dobrý min. účet 10k k získávání "psychologického kapitálu" v rámci vyrovnávání se s opakovanými propady strategie v budoucnosti. Běžně procházím nejvyššími propady které v testech byly např. před 16 lety. To je realita. U kvalitního brokera lze držet obchod prakticky neomezenou dobu a za velmi nízkou částku (záleží na trhu)...akcie můžete držet roky a platíte jen za vstup a pak až za výstup pár desítek Kč, některé komodity se uzavírají po 3 měsících a je třeba "rolovat" do dalších kontraktních měsíců, US akcie se obchodují 15:30-22h našeho času, jiné trhy mohou jet 24/7..záleží na zvoleném trhu.

likos
hodnocení

Hmm to je všechno celkem ostré a chce se na to opravdu psychicky připravovat, jinak není nejspíš šance to ustát?
Jaký se běžně řeší zisk z vložené části kapitálu?
Když bych měl kapitál 100K, vkládá se na jeden obchod okolo 2% tj. 2K?
Jaký bych pak měl mít ziskový poměr aby to mělo smysl?
Z 2K chtít alespoň 10% zisk tj. 200Kč?
Nebo je to běžně jinak?
Děkuji
smode*

Trading, jak jsem psal, neustojí cca 9 lidí z 10. Tedy cca 90% obchodníků se nikdy nedostane do stavu aby z trhů v dlouhodobém horizontu peníze vybírali, ale naopak o ně v trzích přicházejí. Jinak risk-příklad swing. strategie: mám otevřených v rámci vyhrazeného kapitálu 10k USD jedné strategii celkem až 10 pozic současně ale obchoduji s pákou 2:1 (svých mám 10k a broker mi půjčí 10k = dohromady 20k), tzn. jeden trh mohu nakoupit za 2 000 USD a maximální ztrátu nastavím např. 250 USD, tzn. 2,5% na obchod. Obchody však nikdy nepřichází nijak pravidelně ale většinou ve shlucích - tzn. zcela náhodných a náhodně dlouhých sériích zisků a ztrát. Jaký zisk je průměrný (či dobrý) zisk na obchod pak záleží na samotné strategii a jejím typu. A samozřejmě podrobném testování které ukáže zda je strategie vůbec životaschopná. Jsou velmi výkonné intradenní strategie nabízející desítky procent zhodnocení ročně, většina obchodníků se spokojí s velmi dobrými 20% ročně.

likos
hodnocení

Tomu ale pořádně stejně pořád nerozumím jak se hledají příležitosti obchodu, když to přichází nepravidelně a nikdo neví kdy to bude nebo začalo.
To každý dobrý obchodník vyčkává až se začnou objevovat kroky strategie, kdy by mohl začít obchod?
Ta výnosnost je opravdu průměrně jen 20% kapitálu ročně?
Když bych měl kapitál např. 500K, tak za rok by průměrný výnos obchodníka byl okolo 100K?
Strávených tolik hodin nad strategií, pak samotné obchodování a sledování a to riziko?
smode*

Tomu ale pořádně stejně pořád nerozumím jak se hledají příležitosti obchodu, když to přichází nepravidelně a nikdo neví kdy to bude nebo začalo.

- V podstatě na tom není čemu rozumnět - to je ta "finta". Jde o pravděpodobnosti které přicházejí tak jak ekonomika diktuje a obchodník jen sází jeden obchod za druhým aniž by každý zvlášť řešil - řeší se až dlouhodobé výsledky.

To každý dobrý obchodník vyčkává až se začnou objevovat kroky strategie, kdy by mohl začít obchod?

- Ano, správně otestovaná strategie má jasná pravidla kdy se do jakého trhu vstoupí a kdy se vystoupí. To je celé. Pokud strategie neukazuje vstupní signál, nevstupuje se. Stejně jako se nevystupuje, když strategie neindikuje že už se má vystoupit.

Ta výnosnost je opravdu průměrně jen 20% kapitálu ročně?

- Této roční průměrné výnosnosti budete dosahovat pokud se zařadíte do kategorie Velmi dobrý obchodník - cca 8% všech obchodníků.

Když bych měl kapitál např. 500K, tak za rok by průměrný výnos obchodníka byl okolo 100K?

- Ano. Ovšem jen pokud se Vám povede se zařadit do sorty úspěšných obchodníků - tzn. jen cca 10% ze všech co obchodují (a snaží se vydělávat). A výsledky jsou často nepravidelné - tzn. jeden rok 11%, druhý 29%, třetí -14%, čtvrtý 41% atd.

Strávených tolik hodin nad strategií, pak samotné obchodování a sledování a to riziko?

- Ano. Trading není to co vidíte ve filmu, jde o v podstatě nudnou činnost která zahrnuje spíše léta studia a neustálé vyrovnávání se s různými propady provozního kapitálu kdy nový nárůst trvá vždy jen chvíli. Proto tuto činnost skoro nikdo nedělá. Je totiž v podstatě nezábavná, těžká, zdlouhavá a pokud si nedáte pozor tak i dosti riziková.

likos
hodnocení

Děkuji vám moc za zodpovězení všech dotazů.
Pochopil jsem, že to nejspíš není nic pro mě.
Aspoň jste mi ušetřil mnoho času a možného rizika v případě chutí to zkusit.
Děkuji

jenda22
hodnocení

0x
Neda, je to jen nahoda. Smysl akcii je vytahnout penize z jedincu a pak uz nic. Kdo zna co bude? Jen velci hraci, kteri vse ridi. Ostatni jen plati a doufaji. Jak hlupaci.

novak
hodnocení

0x
Nedoporucuji,byl jsem v zisku 300 tisic a za tydem mi strhli 230 tisic ze to byla chyba indexu.

hodnocení

0x
Je třeba si uvědomit, že tady tyhle komodity, měny a jiné se obchodují na páku, proto vám půjčí v demo milion. Na malé obchody, dostatečné ručení, takže to jde hravě, i když jde kurz proti, prostě je čím ručit. S malou částkou je to daleko obtížnější, protože ručení s malým kapitálem vás vysadí z trhu velice rychle a člověk přijde o všechen kapitál. Proto obchodovat jen se svými penězi je daleko bezpečnější způsob.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]