Nejste přihlášen/a.
Je to tady, i mě končí fixační období a od nového roku budu platit o 3 tisíce měsíčně víc. Toto zdražení čekám už zhruba půl roku a snažím se šetřit, ale ty 3 tisíce ne a ne ušetřit. Mám výplatu 25k, hypotéku platím 12,5k. Budu platit 15k. Měsíčně utratím právě 11-12,5tisíce.
3k energie, 1k nafta, 1k prumerne pojisteni auto, 5k jidlo, 1k nečekané výdaje - nová nabíječka, oprava pračky atd. Celkem 11 tisíc. Když si nic nekoupím. Nedej bože, když začneme chodit do práce a po práci na pivo.
Auto prodat na pivo nechodit . Jste li sám- sama najít si partnetra-ku. Pohledat druhou práci.
Chápu to tak, že nyní nechodíte do prác, tak na co potřebujete tisícovku na naftu? Vy platíte 12 tis pojistku auta /rok?
Přiznávám, že jsem už 2x refixoval hypo - a když to šlo, tak na max možnou dobu ... aktuálně mám ještě 6 let fixace s RPSN 2,25, což na danou dobu byla spíše vyšší sazba. Nicméně od začátku jsem chtěl hypo na 30 let, abych nemusel živořit nebo hledal ošuntělé hadry pro své děti.
Vaše splátka hraničí s podvodným sjednáním - opravdu jste získal hypo, když splátka činí 50% příjmů v dané výši? Nebo se vám příjem snížil? ...
V každém případě to chce komunikovat s bankou - raději ustoupí s platícím klientem než by řešila exekuce. Zkuste dohodu - prodloužení hypo s nižší splátkou. Dohodou znamená bez pokut !
Nechci dělat reklamu, ale mně to letos nabídli sami ze známého internetového srovnávače. Za kombíka 1 764, za dodávku 1 896.
No jo... ale on bude nejspíš rozdíl v tom, kolik máte bezškodních měsíců Vy a kolik třeba tazatel. Jestli má ještě "mokré papíry" tak bude mít ceny úplně jinde. Navíc k tomu může mít havarijko a tím pádem cenu někde jinde.
Já mám třeba maximální počet měsíců za bezškodní průběh, ale protože mám havarijko, tak na litrový tříhrnek stejně platím něco přes 6 tisíc ročně.
Prodat auto a koupit takový kde nebudete muset platit tolik za pojištění. 5 tisíc za jídlo pro jednoho je taky extrém. Dá se jíst za 100 na den a vím o lidech co to dají i s padesátikorunou. Pak je možnost nějaké brigády. Ty tři tisíce se dají zvládnout za pár hodin práce navíc. Při vašem současném platu je to 5 hodin týdně.
Ráno na snídaní dva suché rohlíky, na svačinu 4 na oběd třeba 3 a na večeri 1. Jsme na deseti což je nějakých 30 korun Je možno si to namazat třeba ramou tak se skoro do těch 50kč vejdeme
Za 50 na den se dá vlézt. Známý ji jednou denně a je štíhlý, zdravý. Já jim hodněkrát a jsem tlustá. Když jsem vynechala oběd, tak večer jsem jedla normálně, ne víc, tělo si zvykne. A hlavně jíme, abychom žili ne naopak. Měla bych si to opakovat častěji
Určitě se dá. Ale znám pár lidí v mém okolí kteří se prostě neuskromní a furt si budou nakupovat jen to nejlepší a pak berou půjčky a takový..
Do 2 000 za jídlo se dá snadno vyjít i bez finanční tísně. Nemá smysl hořekovat nad tím jak to nejde, je potřeba najít způsob, jak ušetřit. V tomto případě to je pojistné a jídlo.
pavel21, já si myslím, že je to o tom, že člověk si doma vaří. A jen pro příklad. Koupíte kuře za cca 60 kč. Pokud jej rozporcujete, tak máte hned 4 jídla. Upečete stehno, k tomu pár brambor a máte oběd za dvacku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.