Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou státní dluhopisy bezpečné?

Od: mon* odpovědí: 5 změna:

Nebo byl už v historii třeba nějaký převrat, kdy vláda prostě je "skartovala"? Vzhledem k výši inflace v příštím roce zvažuji, kam své úspory vložit. Státní dluhopisy se mi jeví nejbezpečnější.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

7x

Státní dluhopisy patří mezi konzervativní, bezpečné cenné papíry. Jejich výnos je tedy nic závratného, ale nikdo vám je nesebere. Taková revoluce nebude, aby smetla i státní dluhopisy, zejména ne v dnešní době, kdy se vše řeší miliardou keců v různých komisích, ale Zimní palác nikdo nepřepadne. Aspoň ne v Evropě. I když ten náš Hrad by teď potřeboval vyčistit jak Augiášův chlév.

akojo

No já mám 1M na protiinflačním a můžu vám říct, že mi letos vydělává nejvíc ze všech forem investic. Je konzervativní, ale v těžkých dobách, jako jsou tyto, je to nejlepší řešení.

hodnocení

0x
Tak pokud nepůjde o Somálsko apod, tak bych se nebál :)

makk
hodnocení

0x

100% bezpečné není nic, ale státní dluhopisy jsou celkem bezpečné. Obecné pravidlo zní: Čím vyšší zhodnocení, tím vyšší riziko.

hodnocení

0x

Státní dluhopisy státu ano. Ale je ČR stát?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]