Nejste přihlášen/a.
Dřív se dalo sehnat kamarádství na Lidé.cz. To ale zaniklo. Ženská to má těžké. Skoro všichni muži budou myslet na sex.
Navíc je to divné, aby si zadaný muž jen tak nezávazně psal se zadanou ženou. Já vím, že v tom nic být nemusí, ale těm partnerům by se to asi nelíbilo. Vždy v tom budou vidět potencionální nebezpečí. A pokud to bude tajně, je to snad ještě horší.
Asi to chce chodit na různé diskuzní servery a tak trochu se vnucovat povídáním. Nicméně si myslím že inteligentní muž má jiné představy o trávení volného času, než povídání s někým neznámým. Má koníčky, přátele, ženu, práci...
Jste asi dominantní, vše se musí točit kolem Vás. Nezlobte se, ale když se dotazuji, pozdravím rádce DOBRÝ DEN /vždycky/ a na závěr poděkuji za to, že se lidé mým problémem zabývali. Není to jejich povinnost. Ale je to Vaše slušnost. Rádci ze svých rad nic nemají, snad proto každého potěší poděkování, pozdrav. Prostě vědět, že na druhé straně monitoru je někdo slušný. To Vy ignorujete.
Spíš bych dala do pořádku rodinné vztahy, máte hodně, máte muže a děti, rodinu. Kolik lidí podobné štěstí nemá? Tak na co hustit dopisy do nějakého cizího přítele? Probete své problémy s manželem a uvidíte, že se časem určitě třeba doberete ke zdárnému konci.
Navíc, nemůže to být třeba kamarádka? Proč bazírujete na muži? Žena ženu spíš dokáže pochopit. Nějak se mi to celé nelíbí, připadá mi, zda ten případný přítel nemá spíš suplovat manžela, se kterým si nerozumíte. Pokud nemám pravdu, omlouvám se.
Ale pokud máte manžela a děti, je dost sobecké hledat někoho, kdo Vás bude poslouchat a foukat Vaše bolístky. Od toho máte manžela, vzala jste si ho s tím, že spolu budete v dobrém i zlém. Pamatuji si to pořád, skoro 50 let a v dobrém i ve zlém jsem s ním skutečně byla. A jsem dosud.
Pokud to mám napsat lapidárně, ukliďte si doma. Máte tam nejbližší lidi, kteří Vám mohou naslouchat, poradit, pomoci. Znají Vás, jsou pro Vás ti nejbližší. Na co hledat někoho cizího?
Navíc, nějaký přítel na psaní se nehledá, ten se vyvine časem. Ze setkání, z kamarádství. Nedovedu si představit, že někde seženu adresu cizího pána, kterého neznám a začnu se mu svěřovat, co mě trápí. Od toho přece máte rodinu. Pokud ne, nemusela jste ji zakládat. Jaga.
Ono jste mohla napsat, že se vám vůbec nelíbím ne tu sálodlouze vysvětlovat, jak by to u mne doma mělo vypadat, holt nejsem tak dokonalá jako vy!
A proč bazíruji na muži? Jednoduše protože chlapi jsou víc splachovací a nedělají z kde jaké prkotiny tragédii.
reakce na zakladatelku - Muži jsou více splachovací - pokud to byl přítel na dálku a jenom jste si psali, nežili jste spolu, tak proč by se mu mělo něco nelíbit. Samozřejmě ho nic z Vašeho života nemuselo drásat. Jenom psaní žádnému konfliktu nezapříčinilo.
Kdybyste s ním žila a měla děti, tak by to takové růžové nebylo.
Viděli jste se někdy, navštěvovali se alespoň?
Váš manžel bych řekla, že je svatý. Vydržet s někým, kdo si každý den píše s někým na dálku! Pokud tam už dříve nebyl nějaký jiný důvod, samozřejmě.
Kazíte si život.
Kdybyste věnovala patřičnou pozornost, lásku a péči stávájícímu manželovi, tak by oplatil i Vám tu přízeň, ne? Někde se stala chyba na začátku, ale to musíte vědět vy dva sami. Vztah musíte pěstovat, udržovat, hýčkat si ho, dát do něj co nejvíce citů. Ale možná jste na začátku neměli položené dobře základy stavby manželství. Neměli jste na čem stavět.
----------------------------
Žena je ochránkyně krbu a rodinné pohody. Přesto, neroztočili jste spirálu lhostejnosti oba dva?
Nikdy není chyba jenom na jedné straně a zamyslete se, jestli nebližujete svým dětem? V čem to vyrůstají, jaké vzory chování v sobě ponesou do dalšího života. Že zrovna takto se budou oni chovat ke svým partnerům? Budou umět vytvořit funkční rodinu?
Nemyslíte, že i jim musí chybět domácí pohoda, vřelost, těšení se na toho druhého, projevy lásky a náklonosti ...
Budou mít hezké vzpomínky na své dětství?
--------------------------
Na seznámení po písmenkách je možné www.seznamka.cz, /Kategorie - Dopisování - on s ní/ . Když dáte celou republiku, tak snad. Ve Vaší věkové kategorii tam toho moc nebude, ale ono se stejně z většiny vyklube psaní o sexu /o jemném apod../ a zanedlouho se bude dotyčný stejně chtít vidět - na kávu atd...
Na stránky www.seznamit.cz raději nechoďte. Fungovala jsem tam asi 14 dní, ale byly tam opravdu jenom nabídky o sexu.
Nakonec mi jeden trošku slušný a inteligentní napsal pravdu, na téhle seznamce ,,Seznamit,, nikoho solidního neseženeš, všem jde jenom o postel.
Rande, Seznámit a Seznamka jsou z jednoho hnízda /najdete v dolní liště/ a hledající uživatelé se tam zřejmě točí.
Zkazilo se to tam, v diskuzi na Rande už tam jeden propíchnul, že tam je hodně falešných profilů. někdo si založí třeba deset jich.
Pokud budete opatrná a přebírat nabídky, tak jenom na psaní možná ta Annonce. Blíží se svátky a mnoho lidí nechce být osamoceno, tedy si alespoň napsat.
Jste dospělá žena, ale máte jaksi nezralé představy o přátelství... Kamaráda jste měla jako psychologa a teď hledáte někoho podobného. Dělat někomu vrbu (dlouhodobě, pravidelně, jednostranně) je velmi náročné z hlediska duševního zdraví a energie. Takový člověk to buď dlouho nevydrží a stáhne se, nebo sám duševně vyhoří. Rozumnější je na svoje přátele dlouhodobě takové břímě vůbec nenakládat. Váš kamarád byl asi opravdu vzácný člověk s velmi odolnou psychikou - druhého takového nejspíš jen tak nenajdete (a asi by bylo lepší se k celé situaci, ve které se nacházíte, postavit trochu jinak).
Máte pravdu, kamarád byl vzácný člověk, zesnulý přítel měl IQ 150, všeuměl. Můj muž má průměrné IQ. Zkrátka je to nebe a dudy...Studnice nápadů, pohodar, splachovací, učil mimo jiné matematiku, psychologii. Z toho vyplývá,že mu psaní edelalo žádné potíže. Rodinu neměl, takže času měl dost. Můj muž je workoholik, tomu nevadí, že jsem si psala s kamarádem, ten je doma málo, a že není doma mi vyhovuje- nemáme se o čem bavit, většinu času...
Kolik vám je let a kde bydlíte? S takovými údaji se dá lépe poradit. Zatím zkuste např. www.rande.cz nebo www.seznamit.cz. Nic moc tam vyplňovat nemusíte, jen to úplně nejnutnější, takže zůstanete v podstatě anonymní.
No Vy vlastně potřebujete opravdu jen "psychologa" .Doma Vám to neklape tak potřebujete vrbu do které to budete vše sypat a on Vás litovat a radit.Bude to těžké protože jak už je tu psáno 80 % chlapů myslí na sex.Zajímavý je Váš požadavek na "vrbu" mužského pohlaví.
Ale samozřejmě přeju at najdete.
Můj muž je mi ukradený, stejně tak já jemu. Jsme spolu spíš ze zvyku, kvůli dětem. Zesnulý kamarád byl sám. Proto nám to klapalo. Myslím, že osamělých lidí je všude dost. A proč to má být muž? Prostě bylo mi s ním moc dobře. Žena mi nesedí...
Jasně rozumím.Tak ted ale nechápu jednu věc. Je Vám 48 let.Žádný věk.Muž je Vám ukradený Vy je mu také.Vztah vlastně o ničem jen ze zvyku.
Máte třeba před sebou ještě plus/minus 30 let života to je dost.To se budete tak dlouho "trápit" a žít s někým jen že musíte.Nebylo by lepší to ukončit než po netu schánět někoho k dopisování...
Ale samozřejmě je to jen můj názor a lehce se to radí.
Také jsem měla kamaráda na dopisování, bylo to moc krásné období, byly to čistě přátelské hovory. Probírali jsme témata, kterým u nás doma nikdo nerozumí a hodně jsem se tím dozvěděla a poučila. Není na tom nic špatného poznávat jiné lidí, přestože manželství je v pořádku.
Ještě dodám, že takové cílené hledání někoho pro porozumění většinou nepřináší výsledek. Je lepší to na nějaký čas pustit z hlavy, pak můžete jakoby náhodně na někoho narazit.
Dobrý den.
Skutečně je nesnadné najít vhodného človíčka na pravidelnější dopisování,sám se o toto již delší dobu pokouším.
Těžko lze nahradit osobu,o které jste se ve svých řádcích zmínila a začít nanovo.Nechci být náhradníkem,kterého
budete pravděpodobně posuzovat,dle kritérií Vašeho bývalého virtuálního přítele.Na druhou stranu,dokážu být
vnímavý a umím lidem naslouchat a všechno chce svůj čas,nelze navázat tam,kde se před danou dobou skončilo.
O sexuální podtext mi nejde,jedná se mi o přirozenou konverzaci.Pokud máte zájem to zkusit,budu rád,když mi
napíšete na můj mail a uvidíme,jak si případně budeme spolu rozumět.Eli
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.