Nejste přihlášen/a.
Ano, jak píše Kapkanaděje, zkuste změnit stravu. Výrazně omezte cukr a sladké nápoje, mléko, bílou mouku /buchty,rohlíky/ a vynechte všechny průmyslově vyráběné potraviny /plno Éček/, jako laciné uzeniny,konzervy,.. Tohle je o zánětech a imunita sídlí především ve střevech. Kupte si probiotika na vylepšení střevní mikroflory.
Užívejte melasu, takový ten pendrekový sirup ze zdr. výživy. Obsahuje hodně Fe, kterého mívají lidé s akné zpravidla nedostatek. Jezte hodně různé zeleniny, saláty, ořechy, ryby, cereálie. Víc pijte čistou vodu a do ní lžičku jablečného octa.
Jestli si nebudete vědět rady, zkuste se u vás poptat na nějakého dobrého nutričního/ výživového/ poradce.
To co popisujete měl můj ex. Měl z toho až nehezký jizvy. Známá mi tenkrát doporučila bahenní masku z Mrtvýho moře. Po prvním použití to bylo ještě horší, protože to bahno vytáhlo všechny nedobroty snad až z paty, ale po cca 3-4 použitích / nepamatuje se, je to víc jak 20 let / se to hodně zlepšilo.
Taky pomáhá vitamín E. Já měla po opraci ŠŽ než se mi srovnali hormony poďobanej celej obličej. To mi zas doporučil někdo jinej koupit si tobolky s Ečkem, propíchnout je a tím olejíčkem si to mazat. Tenkrát mi to pomohlo.
Na laser se vykašlete, jsou tací co mají jizvy ještě horší.
No a hlavně se necpěte moc sladkým, to má akné moc rádo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.