Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záda akné

Od: jannovak odpovědí: 3 změna:
Zdravím všechny od puberty mám problém s akné na zádech naštěstí se to lepší nyní je mi 23 let ale furt mám záda jako 18ti letý puberťák velkou roli v tomto sehrálo to že v 18ti mi zjistili sníženou funkci štítné žlázy která se léčí euthyroxem (slabá produkce hormonů a špatný metabolismus díky štítné žlázy) co s tím to dělat? Rady typu hygiena a nenosit uplé trika a měnit je vím na den mám 2 trika (a nepočítám triko na spaní a do práce) sprchuji se každý den vždy až pouze večer po práci se opláchnu bez mýdla bez šampónu jinak největší problém mám s rameny, vrškem zad a bok zad tzv "křídla" střed zad a spodek v pohodě a obličej čistý akorát suchý (po sprše a ráno namazat krémem na suchou pleť) co s tím? Jít na laser?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím. A jak vypadá Vaše stravování? I to má na akne vliv. Kožní jste navštívil?

liska5
hodnocení

0x

Ano, jak píše Kapkanaděje, zkuste změnit stravu. Výrazně omezte cukr a sladké nápoje, mléko, bílou mouku /buchty,rohlíky/ a vynechte všechny průmyslově vyráběné potraviny /plno Éček/, jako laciné uzeniny,konzervy,.. Tohle je o zánětech a imunita sídlí především ve střevech. Kupte si probiotika na vylepšení střevní mikroflory.

Užívejte melasu, takový ten pendrekový sirup ze zdr. výživy. Obsahuje hodně Fe, kterého mívají lidé s akné zpravidla nedostatek. Jezte hodně různé zeleniny, saláty, ořechy, ryby, cereálie. Víc pijte čistou vodu a do ní lžičku jablečného octa.

Jestli si nebudete vědět rady, zkuste se u vás poptat na nějakého dobrého nutričního/ výživového/ poradce.

hodnocení

0x

To co popisujete měl můj ex. Měl z toho až nehezký jizvy. Známá mi tenkrát doporučila bahenní masku z Mrtvýho moře. Po prvním použití to bylo ještě horší, protože to bahno vytáhlo všechny nedobroty snad až z paty, ale po cca 3-4 použitích / nepamatuje se, je to víc jak 20 let / se to hodně zlepšilo.

Taky pomáhá vitamín E. Já měla po opraci ŠŽ než se mi srovnali hormony poďobanej celej obličej. To mi zas doporučil někdo jinej koupit si tobolky s Ečkem, propíchnout je a tím olejíčkem si to mazat. Tenkrát mi to pomohlo.

Na laser se vykašlete, jsou tací co mají jizvy ještě horší.

No a hlavně se necpěte moc sladkým, to má akné moc rádo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]