Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spočítaní spotřeby spotřebiče

Od: evv odpovědí: 10 změna:

Existuje nějaká webová aplikace, která by mi po zadání příkonu spotřebiče a doby po kterou je spuštěný, dokázala vypočítat, kolik mě to bude stát? Mám tarif PRE PROUD START.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Kalkulačka :)
Dejme tomu, že vás kompletně stojí kWh elektřiny 7 Kč.
Máte elektrický přímotop s příkonem 2000W a topí 10 hodin denně.
2000 W = 2 kW
2 kW * 10 hodin = 20 kWh energie.
Při ceně 7 Kč za kWh bude tedy výsledná cena 140 Kč.
Pokud máte základní tarif D01d, tak těch 7 Kč cca odpovídá (přesněji 6,7 Kč včetně DPH).
Jinak šikovná webová kalkulačka na tohle je zde ;)
vypocitejto.cz/...

krtek6
hodnocení

3x

Aplikace se jmenuje "matematika pro základní školy"*alene*

hodnocení

2x

Na to existuje papír, tužka a znalost násobilky ze základní školy.

Příkon spotřebiče (uvedený na jeho štítku ve W, případně kW) znásobíte počtem hodin, po který je v provozu a výsledek znásobíte Vaším konkrétním tarifem (Kč za kWh).

killowatt
hodnocení

2x

Mam měřič do kterého nacvakám celkovou cenu za kilowatthodinu a on pak ukazuje spotřebovanou elektřinu v penězích. Můj je silvercrest z lidlu, ale věřím že to umějí všechny.

jirib
hodnocení

0x
Cena za kWh není jediný údaj o ceně.
Součástí záloh je i cena za jištěný příkon dle velikosti hlavního jističe.Rozdíl bude zda máte v bytě třeba 3x25A nebo 1x16A...
Jenže ta je pevně daná a platí se pořád stejně, ať doma svítím jednou LEDkou nebo mám zaplý elektrokotel. Samozřejmě je to potřeba přičíst k celkové ceně, ale absolutně to nemá vliv na výpočet ceny chodu spotřebiče.
jirib
Ano,ale potom budete platit jinou celkovou částku než já...
jenda22
To snad pro priblizny vypocet ceny je naprosto fuk. Nerikaji vam hnidopich?

111®
hodnocení

0x

já mám přímo na faktuře kolik stojí 1kWh. Jinak si podělte peníze na faktuře spotřebou v kWh a máte cenu kterou pak vynásobíte příkonem spořebiče a časem

kami123
hodnocení

0x

Existuje třeba google sheets.

Stačí aby se tu našel jediný hodný chytrý člověk, který by to tam naťukal a dal sem link...

omnicalculator.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]