Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat v případě pozitivního antigenního testu?

Od: linno odpovědí: 41 změna:
Dobrý den,
bratr si udělal doma antigenní test z lékárny a vyšel mu pozitivní.
Jak to má řešit dále?
Děkuji

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

zavolejte praktického lekáře od brata ,že něl pozitivní atigení test ať vám vypiše žádanku na PCR test placený zdravotní pojištovnou nebo pokud to spěcha zaplate si test sami na některém odběrovém mistě ve vášem městě nebo okolí

může se jednat o falešnou poztivitu antigeniho testu a nebo také nemusí má bratr přiznáky nemocí?

testovani.uzis.cz/...

linno
hodnocení

Dobrý den, má akorát rýmu a kašel, udělal si test jen preventivně.
PCR testy dělají jen ve všední dny, můžu se už objednat nebo počkat co řekne jeho doktorka v pondělí? Chce jí zavolat.

počkejte zavolejte paraktickému lekáří od vášeho bratra ať vám vypiše žádanku na PCR test hrazený pojištovnou kdyby jste na to spěchali tak se rovnou objednat na test přímo bez praktického lekáře ,ale to přijde zbytečne

aťbratr dordružje izolaci prevetivně

covid.gov.cz/...

hodnocení

1x

Pokud by byl očkovaný, tak na PCR test nepotřebuje žádanku, má dva testy do měsíce zadarmo, pokud není očkovaný, což bude asi tento případ, tak si pro žádanku klidně telefonicky zavolat ke svému lékaři. Jinak záleží odkud jste, ale někde se na test čeká i více než jeden den a vyhodnocení je pak do 48 hodin. Byl jsem objednaný na test (Vysočina) a bylo předemnou cca 100 lidí, ale čekání bylo nakonec jenom hodinu... Když už mu vyšel antigenní test jako pozitivní, tak to vidím na pozitivitu. Zatím koho znám, včetně sebe, tak to tak zatím tak vyšlo...

hodnocení

1x

Žádanku Vám může poslat i pracovník krajské hygienické stanice. Nebo zkuste linku 1221.

pb®
hodnocení

1x
Nemá dělat vůbec nic. Je očkován, nemusí na test ani do karantény, může jít s klidnou duší kamkoliv. Takové je opatření vlády, očkovaní mohou vše, i roznášet covid, za nebezpečné jsou považováni jen neočkovaní.
Hlavne se do nich nenavazejte, nebo vam to covid mentor milan pri nejlepsim smazne.
007cz
A ještě nelžete...
72mona
007cz- co konkrétně je lež? M.
007cz
Očkovaný nemusí na test ani do karantény, to je jaké nařízení?
72mona
A/ vidím v praxi
B/ čtu: Hygienická stanice nenařídí karanténu osobě, která nevykazuje klinické příznaky onemocnění covid-19, má dokončené očkování a doloží tuto skutečnost národním certifikátem,“ píše v metodickém pokynu hlavní hygieničky Pavly Svrčinové, který začal platit 25. října a který stanovuje současné karanténní předpisy.
Co se měnilo teď, netuším. M.
007cz
Nezměnilo se nic, jen čtěte pokyny pro rizikový kontakt. Musíte si najít co dělat při pozitivním testu. Pan bratr má pozitivní test.
iv®
I plně očkovana osoba je vyslána k testování, v případě jakehokoli příznaku, rýma, kašel atd. Takže tohle člověk pokladajici otázku, případně jeho bratr splňuje.

jenda22
hodnocení

1x

Už dva roky se nepíše a nemluví o ničem jiném a vy jste se probudil a ptáte se na to, co je známo tak dlouho? To si děláte asi srandu nebo co?

joudic*
a kde, placaji se same kraviny a prazdna slama furt dokola
zaseja

Ta tvoje prázdná sláma furt dokola říká, že když je někdo pozitivní, tak by všichni, co s ním byli v kontaktu měli dřepět doma až do negativních testů, a normální rozumný člověk na to nepotřebuje nějaký nařízení, rozum by mu měl říct, " jsem nakažlivej, tak nikam nelezu, spojim se s doktorem a až budu v pořádku a nebo až budu negativní, tak teprve vylezu ven"

Nezlobte se na me, netusim co konkretne resi hygiena vuci ockovanym, ale to, jak se vse verejne prezentuje na me budilo dojem , ze oteckovani nic resit nemusi. Pokud zacnou snoplit a kašlat, tak je jasne, ze jde jen o nachlazeni a staci si dat caj s medem. Pokud vy si naahodou udelal test a vysel pozitivni, tak by to byla jen dobra vule neco resit. Kdezto na pozitivniho neteckovaneho ihned hodte sit. Je to cele spatne. Oblbujou lidi, misto, aby je radne informovali. No jo. Hlavni je prece teckovani. Hlavne nerikat nic, co by jim nebylo po chuti a tu tecku si nerozmysleli. Az se oteckuji, tak to s nima nejak skoulime. Sice budou nasrani, ale vyteckovani. Kdyby od zacatku nelhali, tak to tu mohlo vypadat jinak a takove dotazy by ani nebyly potreba.
jenda22

V případě pozitivního testu je snad samozřejmé kontaktovat obvoďáka, ten vystaví žádanku na PCR test a hotovo. Dělat opět antigenní test a pak jít nakonec stejně na PCR snad není potřeba.

Tak toto je známo od počátku. Ne že kde...

Zapomeňte na funkčnost očkování. prstě někdo je odolný a jiný není a podle toho to vypadá. Očkovaní nemusí nic a šíří nákazu naprosto brutálně. Než to někomu dojde, tak bude Covid-19 každý. Ani ve službách nechtějí očkovaní mít respirátor, že jsou očkovaní. Tuto debilní myšlenku rozšířili odborníci a virová katastrofa je všude . I v Izraeli.

Začínáme pomalu třetí rok a jsme stále na začátku. Skvělé. prostě se soudruhům z USA povedl výrobek, na který nestačí ani sami stvořitelé. Nikdo snad nevěří blábolům, že to příroda... Z toho plyne jediný závěr, že viry jsou stále horší a horší a nadměrný počet obyvatel s mizernou odolností to prostě zčásti nedá.

zaseja

honzo, přece každý máme nějaký rozum, nemůžu čekat, až mi někdo někam napíše, co mám přesně dělat, nemoci nečtou nařízení a doporučení, když dostaneš třeba žloutenku, tak taky nebudeš oblejzat celou rodinu, ale budeš zalezlej doma v jedný místnosti a budeš se vyhybat kontaktům, dokud budeš infekční, ale pokud se to kmenuje covid, tak si myslíš, že platí něco jinýho?

A jestli někdo někde napíše takovou kravinu, že očkovaný při pozitivním testu nemusí sedět doma, tak tomu nevěřím, pošli sem nějaký oficiální odkaz.

Ale problem je ze oni nemaji vubec potrebu se testovat. Ic takoveho jsem nepsal. Jen ta masirka budi takovy dojem. Nebo spos budil. Ted uz se sen rozplyva a ceka se na treti včeličku.
zaseja

No vidíš, třeba já zítra jdu na třetí dávku a přitom jsem si v pondělí nechal udělat test na protilátky a ve čtvrtek jsem byl na PCR testu, jenom tak, abych věděl, jak na tom jsem a nikdo mě do toho nenutil, prostě chodim mezi lidi, tak abych tam ůmyslně něco nedonesl a pokud možno nic nechytil.

To je chvalyhodne. . Minuly tyden jsme v praci meli preventivni testování antigenem. Kolik si myslis, ze z rady ockovanych radeji prislo s certifikátem nez aby si strcilo tu blbou spejli do nosu? :)

linno
hodnocení

Bratr je očkovaný, cítí se až na rýmu a trochu kašel celkem dobře.
Má si už teď zablokovat rezervaci PCR testu? Nejbližší termín je tam až od čtvrtka příštího týdne, jinak je to plné.
V pondělí chce zavolat své doktorce, není to pozdě?
Děkuji
kami123

Ano, je to pozdě, kvůli tomuto chytrému systému bude doma uvězněn o tuto dobu déle. i když by měl deset testů, že už je zdravý.

Když bych byl na jeho místě, tak bych si dal jen deset dnů izolaci od prvních příznaků a na hlášení kašlal.

Kde bydlíte? Jestli je očkovaný, tak nemůže jít ve Vašem místě bydliště na test okamžitě? Já když se kouknu na rezervační systém PCR testu zdarma na prvním místě, co mě napadne (nic velkého), tak se můžu objednat na za 2 minuty (Praha).

Určitě, ať si to zablokuje, ještě mrkněte zda není u Vás více míst na odběr. U nás to bylo taky s rozdílem cca 4-5 dnů mezi sebou.. . Jak jsem psal výše, pokud je očkovaný, nemusí mít žádanku a může se objednat sám... Případnou neschopenku/omluvenku si pak vyřídí se svým lékařem..

To je zajímavé. Včera jsem se objednala a už za hodinu jsem šla na PCR test. Bylo to v Praze. Bylo to na pojišťovnu a ani se mě neptali, jestli jsem očkovaná. Za 23 hodin mi napsali, že nemám Covid 19.

hodnocení

0x
Pokud bratrovi jinak nic není a cítí se dobře, udělá si druhý test, který třeba vyjde negativní.
No a pak třetí test, dle kterého se pak přikloní na jednu, nebo na druhou stranu..

linoo
hodnocení

Bratr si ještě zítra udělá jeden antigenní test a podle toho se uvidí. U nás to objednání na PCR opravdu trvá 4-5dní :(
Do této doby by musel být v karanténě taky.
A co jeho dítě co chodí do školky? Tam se to musí hlásit taky ikdyž ještě neví co ukáže test PCR?

pokud to bude pozitvní nahlasit všechni kontaktky co měl

Ano, i když PCR test není, musí být v karanténě. Jaké testovací centrum u vás je? Po PCR testu dítě nahlásí jako kontakt a samozřejmě stejně jako ostatní členové domácnosti nikam nechodí - už teď.

joudic*
hodnocení

0x
udelat si novy nez vyjde negativni *vtip*

linoo
hodnocení

Dobrý den, tak bratr se objednal na PCR nakonec na středu ráno v jiném městě.
Zítra volá doktorce.
Může doktorka napsat neschopenku nebo karanténu i zpětně třeba už od soboty nebo neděle, kdy už to začínalo?
Děkuji

neschopenka se vypisuje od pozitivního PCR testu

covid.gov.cz/...

kami123

Neschopenka se dá dát i nějaký čas zpětně..

@72mona

V tom odkazu výše je info k tvému dotazu v jiném tématu:

". Od 1.7. je každý pozitivní RT-PCR test podroben diskriminačnímu testu s cílem zachytit výskyt mutací koronaviru."

linoo
hodnocení

Dobrý den,
bratr měl opravdu pozitivní test a doktorka mu napsala neschopenku od pondělí, že to zpětně nejde když nepracuje v nepřetržitém provozu.
Pomocí formuláře nahlásil osoby v domácnosti a ty zatím nikdo nekontaktoval, je to jen jeho rodina.
jenda22

Neschopenka 3 dny zpětně.

linoo
hodnocení

Prý se ptala bratra jestli směňuje a řekl ne, tak od pondělka. Platí se stejně jen pracovní dny?

linoo
hodnocení

Dobrý den, bratr má jít zase na testy po 7dnech v karanténě, když by už vyšel negativní, ale zase z domacnosti někdo by vyšel pozitivní, tak bratr bude muset být dalších 14dní v karanténě?
Děkuji

Správně by se tak měl zachovat a být dalších 14 dní v karanténě, aby nevynášet nic na oblečení, rukou... Podle pravidel ne.

linoo
hodnocení

Dobrý den,
záleží cou řekne po 14dnech jeho doktorka, ale nejprve uvidím jaké výsledky z testů bude mít jeho rodina.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]